Obarvené oblečení

551
12.8.05 16:05

obarvené oblečení

Ahojky,
právě se mi povedlo perfektně obarvit na růžovo téměř všechno oblečeníčko pro malýho. Nikdy se mi to předtím nestalo tak jsem nemyslela a přihodila jsem do pračky i novou červenou mikinu. Zkoušela jsem to znova vymáchat, jestli to nepustí ale nic… :( Neznáte náhodou nějaký fígl jak z toho ven? No, nejspíš nám nezbyde než pracovat příště na sestřičce :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
656
12.8.05 16:19

Červená barva je mrcha… Tu vždy peru zvlášť…
Ale existuje Odbarvovač omylem zabarveného prádla od dr. Beckmana. Je to malá krabička tuším na jedno použití. Doporučují to buď přidat k praní ale mě se více osvědčilo, dát to do kýblu a nechat to působit…
Hodně štěstí M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
12.8.05 17:14

Mne se parkrat podarilo obarvit si neco na ruzovo, cela pracka zatim ne, ale vzdy na to stacil obycejny Ariel na bile pradlo a vsechno pustilo uplne v pohode. Jestli ho mas doma, zkus, nemusis kupovat nic jinehi, fakt to funguje.

Mroe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
510
12.8.05 18:20

Ahoj,
mě se zase těsně pře porodem podařilo zaprat pračku plínek do modra :oops: (máme holčičku :) ). Tam ale jednoduše pomohlo Savo Perex, kde je taky tabulka pro omylem zabarvené prádlo.
Když se mi to stalo třeba u normálního oblečení, taky pomohlo HNED znovu vyprat (i s práškem - ne jen vymáchat) a nebo pak zase to Savo Perex.
Zkus to, ale pozor na to dávkování, abys neměla všechno bílé :twisted:

Veronika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
980
12.8.05 18:36

Já bych to naložila do Arielu:-)) a pokud by ani to nezbralo,pak mám doma koupený přípravek od Duhy - dělá i barvy,ale i odbarvovač. Stačí chvilka, prádlo je hned na svém.-))) A stojí ten sáček cca 17 korun, což je taky hezký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
12.8.05 21:41

Ahoj,
pozor, já jsem jednou použila ten přípravek dr. Beckhama na omylem obarvené prádlo (cca 50 Kč), taky jsem obarvila dorůžova a z bleděmodrého bodyčka se rázem stalo zvláštně béžové, barva pustila :( (bylo z H&M). Ale věci, co byly původně bílé, to vybělilo spolehlivě.
 Jendys

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
12.8.05 22:01

Ahoj Holky,
mě se docela skoro na všechno osvědčil SALBET,mám ho doma už nějaký pátek teda spíš rok a pořád funguje!!!Nevím ale jistě jestli se ještě pořád vyrábí. :(
Zkus se přeptat v drogerce,oni ti určitě něco poradí.
Pa L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Terinéééčka
22.4.12 21:36

Barvení oblečení

Ahojky :), prosím Vás nevítě někdo jak obarvit jen přední stranu trika a to ještě jen části když tam je potisk? Děkujůůů :)

• Citovat
  • Upravit
irisek337
6.5.12 16:43

AHOJ,ted jsem prala veci do porodnice a jedna zelena cepicka mi zabarvila semisovou modrou.Namocila jsem to hned do Vanise,zkusim znovu vyprat.Nevite co zkusit dale,kdyby nezabralo?DEKUJI

• Citovat
  • Upravit
afhlsdhlsgahs
16.8.12 07:52

Ahoj lidi.. prosivam nevedeli byste nekdo jak si obarvit kratasy, Chtěla bych si obarvit ze z dola tmavsi modrou a pak postupem nahoru do svetle modre. Potrebuju na to jenom barvu na textil? nebo jeste vice? dekuju. :)

• Citovat
  • Upravit
578
16.8.12 08:22

Ahoj, barvu na textil a ocet jako ustalovač. Jakou mají ty kraťasy barvu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
afhlsdhlsgahs
16.8.12 10:45

Ahoj, ocet jako ustalovač? co je ustalovasc?:D no bilou ;)

• Citovat
  • Upravit
578
17.8.12 16:14

Ahoj, odpovídám až dnes, nevšimla sem si příspěvku. Ten ocet naliješ do vody a v něm ty kraťasy po obarvení vymácháš. Je to kvůli tomu aby se ustálila barva a aby kalhoty při každém praní nepouštěly. Začni od nejsvětlejší modré jakou chceš. Barvu si připrav podle návodu. Namoč tam celé kraťasy. Potom si udělej tmavší odstín a namoč třeba 2 třetiny. Nakonec si udělej nejtmavší odstín a namoč třetinu. To jen tak pro ilustraci. odstínů si můžeš namíchat kolik chceš a podle toho barvit.Kup si světle a tmavě modrou barvu.Do té světlé barvy co ti zbyde postupně přidávej tmavou, tak ti vzniknou odstíny. Až budeš mít obarveno, tak potom vymáchej v octové vodě. Octem nešetři. Nakonec vymáchat v čisté vodě. Nevím jastli si to pochopila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
afhlsdhlsgahs
17.8.12 18:27

Diky za pomoc :) Vsechno jsem pochopila ;).

• Citovat
  • Upravit
2
17.8.12 19:50

kusove pyramidy na obleceni

Ahoj lidi, nevěděli byste kde mam sehnat kusove pyramidy..jsou to takove na obleceni. Moc je schanim. dekuju. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný