Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky,
právě se mi povedlo perfektně obarvit na růžovo téměř všechno oblečeníčko pro malýho. Nikdy se mi to předtím nestalo tak jsem nemyslela a přihodila jsem do pračky i novou červenou mikinu. Zkoušela jsem to znova vymáchat, jestli to nepustí ale nic…
Neznáte náhodou nějaký fígl jak z toho ven? No, nejspíš nám nezbyde než pracovat příště na sestřičce ![]()
Červená barva je mrcha… Tu vždy peru zvlášť…
Ale existuje Odbarvovač omylem zabarveného prádla od dr. Beckmana. Je to malá krabička tuším na jedno použití. Doporučují to buď přidat k praní ale mě se více osvědčilo, dát to do kýblu a nechat to působit…
Hodně štěstí M.
Mne se parkrat podarilo obarvit si neco na ruzovo, cela pracka zatim ne, ale vzdy na to stacil obycejny Ariel na bile pradlo a vsechno pustilo uplne v pohode. Jestli ho mas doma, zkus, nemusis kupovat nic jinehi, fakt to funguje.
Mroe
Ahoj,
mě se zase těsně pře porodem podařilo zaprat pračku plínek do modra
(máme holčičku
). Tam ale jednoduše pomohlo Savo Perex, kde je taky tabulka pro omylem zabarvené prádlo.
Když se mi to stalo třeba u normálního oblečení, taky pomohlo HNED znovu vyprat (i s práškem - ne jen vymáchat) a nebo pak zase to Savo Perex.
Zkus to, ale pozor na to dávkování, abys neměla všechno bílé ![]()
Veronika
Já bych to naložila do Arielu:-)) a pokud by ani to nezbralo,pak mám doma koupený přípravek od Duhy - dělá i barvy,ale i odbarvovač. Stačí chvilka, prádlo je hned na svém.-))) A stojí ten sáček cca 17 korun, což je taky hezký.
Ahoj,
pozor, já jsem jednou použila ten přípravek dr. Beckhama na omylem obarvené prádlo (cca 50 Kč), taky jsem obarvila dorůžova a z bleděmodrého bodyčka se rázem stalo zvláštně béžové, barva pustila
(bylo z H&M). Ale věci, co byly původně bílé, to vybělilo spolehlivě.
Jendys
Ahoj Holky,
mě se docela skoro na všechno osvědčil SALBET,mám ho doma už nějaký pátek teda spíš rok a pořád funguje!!!Nevím ale jistě jestli se ještě pořád vyrábí. ![]()
Zkus se přeptat v drogerce,oni ti určitě něco poradí.
Pa L.
Ahojky
, prosím Vás nevítě někdo jak obarvit jen přední stranu trika a to ještě jen části když tam je potisk? Děkujůůů ![]()
AHOJ,ted jsem prala veci do porodnice a jedna zelena cepicka mi zabarvila semisovou modrou.Namocila jsem to hned do Vanise,zkusim znovu vyprat.Nevite co zkusit dale,kdyby nezabralo?DEKUJI
Ahoj lidi.. prosivam nevedeli byste nekdo jak si obarvit kratasy, Chtěla bych si obarvit ze z dola tmavsi modrou a pak postupem nahoru do svetle modre. Potrebuju na to jenom barvu na textil? nebo jeste vice? dekuju. ![]()
Ahoj, barvu na textil a ocet jako ustalovač. Jakou mají ty kraťasy barvu?
Ahoj, odpovídám až dnes, nevšimla sem si příspěvku. Ten ocet naliješ do vody a v něm ty kraťasy po obarvení vymácháš. Je to kvůli tomu aby se ustálila barva a aby kalhoty při každém praní nepouštěly. Začni od nejsvětlejší modré jakou chceš. Barvu si připrav podle návodu. Namoč tam celé kraťasy. Potom si udělej tmavší odstín a namoč třeba 2 třetiny. Nakonec si udělej nejtmavší odstín a namoč třetinu. To jen tak pro ilustraci. odstínů si můžeš namíchat kolik chceš a podle toho barvit.Kup si světle a tmavě modrou barvu.Do té světlé barvy co ti zbyde postupně přidávej tmavou, tak ti vzniknou odstíny. Až budeš mít obarveno, tak potom vymáchej v octové vodě. Octem nešetři. Nakonec vymáchat v čisté vodě. Nevím jastli si to pochopila.
Ahoj lidi, nevěděli byste kde mam sehnat kusove pyramidy..jsou to takove na obleceni. Moc je schanim. dekuju. ![]()