Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj vsichni,
uz docela dlouho s manzelem licitujeme, jestli dat dceru(10 mesicu)do sveho pokoje na spinkani. Stale je s nami v loznici, coz ma par vyhod - clovek nemusi behat do druheho pokoje, rano kdyz se mala probudi, vidi nas a hraje si jeste v postylce........
A tak nevime, kdy je nejlepsi doba naucit dite byt samo v pokojicku, aby potom az bude starsi a my se rozhodneme k tomuto kroku nebyl velky problem (plac, strach byt samo…)
Muzete mi prosim napsat vase zkusenosti
diky moc ![]()
Simona&Kristynka ![]()
Ahoj,
taky sem na othle tema zavedla nedavno diskusi „samostatny pokojik pro mimi“ myslim…
Syna sme nakonec dali do vlastniho pokoje,kdyz mu bylo asi 5 mesicu a jsme spokojeny. Sice holky psaly, ze jim pak deti vetsinou lip spaly, u nas je to tak nastejno, porad se budi tak 2-3× za noc jako driv.
Ale minimalne se spi lip nam, nemusim se strachovat pri kazdym pretoceni, ze se malej probudi atd.
Tak zatim ![]()
Eva
Simonko, uz tady jedna takova diskuze byla, zkus se podivat. Jinak nas syn byl prestehovan do vlastniho pokoje presne v pulroce a od te doby spi celou noc a myslim, ze je i spokojenejsi, ze ho nerusime
Jana
diky holky a myslite, ze to neni uz ted pozde? mala nam spi celou noc, tak aby jsme ji tou zmenou pokoje spanek nenarusili ![]()
S.
Ahojky Simonko,
my jsme Kačku přestěhovali do dětského pokoje od 2 měsíců.
Myslím, že je tam spokojenější, budí se jen 1 za noc a hlavně může tam mít spoustu hraček okolo postýlky, což v ložnici nemohla jelikož postýlka nebyla u zdi, ale v prostoru ![]()
Je ale pravda, že pro mě bylo pohodlnější ji mít v ložnici - vstávání a tak…
Ale vůbec toho nelituju, že už si je sama.
Myslím, že pro děcko je lepší být v pokojíčku od mala, když je starší hůř si zvyká… Ale to je jen můj názor ![]()
Ahoj! Tato diskuze tady už opravdu byla a bylo by zajímávé se k ní vrátit a pročíst ji. Postavily se tam proti sobě zastánkyně dětských pokojů a ty co s nimy děti spí v posteli.
Jinak já mám prcka ve vlastním pokojíčku od narození a nikdy sme neměli problémi ze spaním spí sám celou noc a je spokojený.Ale byla sem tam za to kamenována. Protože sem řekla, že je to o lenosti chodit za tím dítětem do pokoje, ale, když budeš důsledná nevezmeš ho spátky do ložnice, tak si na to časem zvykne a bude tam spát rádo.
Ahoj, tato diskuze mi padla do noty, protože máme ložnici spojenou s pokojíčkem tak, že jsme vybourali dveře a máme tyto dvě místnosti průchozí. Taky jsem si myslela, že ze začátku bude mimi u nás (mám slíbený košík na začátek) a pak u sebe v postýlce. Je pravda, že postýlka je postavená tak, že na nás uvidí, ale už mě hodně maminek strašilo, že se mi v noci nebude chtít vstávat a tak. Ale já si myslím, že když nás odděluje jenom necelá jedna zeď a až budu kojit, tak nebudu alepsoň rusit manžela, který pak ráno vstává. Kamarádka dávala kluka do samostatného pokojíku asi tak od 3 měsíců a prý spokojenost.
Akorát vyměnili klasickou postýlku za cestovní, že se v ní klukovi líp spí a nejsou tam žbrdliny, takže se o ně nezasekne..Tak uvidíme..Hezký den všem Petra a mimísková 32tt
Pezp, mě od toho taky všichni odrazovali. Byla sem po Císaři tak mě první dny manžel pomáhal v noci, mě ho nosil do postele a odnášel spátky. Ale po týdnu co sem byla doma s porodnice sem si už běhala sama. Nejsem zastánce miminka v oposteli ani přiražené postele na letiště, tak bych stejně i kdybych měla prcka v ložnici musela s té postele vstát tak už je jedno jestli jdu metr nebo deset. Malýmu bude deset měsíců a je nadmíru spokojenej a to, že mě všichni vykládali, jaký bude mít psychický následky, není pravda.
Ahojky,
já jsem ještě jako těhu plánovala, že budu mít mimíska v posteli a když se narodil, tak jsme to tak také udělali. Bylo mi vcelku jedno, jestli tam s námi bude až do puberty (jak strašily babičky
). Ale synek je dost výrazná osobnost a v nějakých cca 2-3 měsících začal dávat jasně najevo, že chce vlastní postýlku. Tak jsme měli postýlku v ložnici a nijak to neřešili. Těsně po roce si zase „řekl“
, že už by rád svůj klid, tak jsme ho přestěhovali do pokojíčku. Proběhlo to zcela bez problémů; spinká 8 hodin v kuse (rekord má 11 hodin, a to stále kojíme
) Nyní mu je 13 měsíců a jsme všichni náramně spokojení. Tolik naše zkušenost. Přeji všem hodné a dlouho spinkající dětičky
.
Ahoj Simonko,
my jsme malou přestěhovali do vlastního pokoje ve 12m (dřív jsme ho nestihli dodělat
), ale kdyby byl býval hotový dřív, byla tam taky dřív. Od 5 měsíců spala celou noc (12h a víc) a spíš jsme ji v ložnici rušili.
Z přestěhování neměla žádné trauma, postýlka byla stejně „vyzdobená“ jako předtím v ložnici a navíc ocenila spoustu novinek jako dětské lampičky, panáčky na stěnách apod., takže z toho bych strach neměla.
Přeju, ať i u vás proběhne přestěhování hladce!
Iva a Viki (33m)
Ahoj Simonko,
zatím nemám vlastní zkušenost, ale jedna moje kamarádka šoupla mimíska do vlastního pokojíčku už od 2 měsíců. Říkala , že je tam mnohem spokojenější, spí déle a bez problémů. A ona se také víc vyspí.
Až budu mít mimi já, tak také chci, aby mělo vlastní pokojíček co nejdřív. Myslím si, že se to lépe naučí malé miminko než třeba dítko po roce. Ale může to být i opačně. Chci mít u sebe dítě tak max do 3 měsíců a pak pošupajdí do svého krásného pokojíčku
![]()
Měj se fajnově.
Pa Kačka
ahoj Simonko,
dceři je 21 měs. a je zatím stále v postýlce s náma v ložnici.
Původně jsme plánovali dát jí do pokojíčku po roce, ale nějak jsme tu dobu prošvihli, takže to teď necháváme otevřené a nic neplánujem.
Za pokus, ale ta změna stojí možná budeš překvapená jak to dcera dobře ponese.
Hezké odpoledne přeje Zuzka ![]()
Ahojky, dceru jsme dali do vlastního až ve 13 měsících, protože jsme museli pokoj dodělat, ale syn už se stěhoval v 5.měsíci a je to super, okamžitě se přestal v noci budit a oba mi krásně spí. Zatím mají každý svůj maličký pokojík, ale plánujeme je propojit nějakou prolézačkou. Přiznávám, že dát mimi hned po narození do vlastního bych nezvládla, ne kvůli vstávání, ale typrvní měsíce jsme na ně pořád koukala a bylo super usínat a koukat na mimíše.
Ale zas lepší než mít děcko do dvou let v ložnici - to mi přijde dost divný( pokud není jiná možnost, např.malý byt a tak). Vega Natálka 26m, Adam 12m
Ahoj,
já sice ještě mimčo nemám, ale „pracuje“ se na tom
, už 11 měsíců
.
Moje kamarádka spí s 2,5 synem a naopak manžel byl odsunut do „dětského pokoje“. A jedna moje bývalá kolegyně spí už od narození své dcery v jejím pokoji (holce je 13 let)!?
To mi přijde fakt hodně přehnaný! Myslim, že i dítě potřebuje svůj klid a soukromí - ví přece, že maminka a tatínek jsou vedle v pokoji.
Já si to plánuju tak, že miminko bysme měli v ložnici jen 2-3 měsíce a pak hezky do svého …
Možná si říkáte, že jsem nějaká drzá - kritizovat ostatní matky, když o tom vím houby, ale prostě si myslim, že „opičí láska“ není to pravé ořechové.
V.
Ahoj,
manžel tu před 4 dny narazil na tuto diskuzi a hned mě začal přemlouvat abychom už našeho 6ti měsíčního syna přestěhovali. Moc se mi nechtělo. V ložnici ho mám v houpací postýlce hned vedle sebe a mohla jsem ho kdykoliv kontrolovat a když došlo na kojení, nemusela jsem běhat někam pryč. Nakonec mě přemluvil a včerejší noc byla první na zkoušku. Dopadlo to výborně. Brouček spal od 19,30 do 6, pak dostal mlíčko a spal (už se mnou) do 8. Takže doporučuju dětské pokojíčky.
Klarisa