Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
my planujeme detsky pokoj prave ted
Ikdyz se nebude stehovat syn, ale my! Jeste zbyva vymalovat…
Uz se na to moc tesim, protoze ted je to takovy… hrozny
Jak uz tu nekdo psal, clovek se boji otocit,aby malyho nahodou neprobudil, o nejakym tulenicku ani nemluve!
Chtela bych se jen zeptat maminek, ktere uz sva robatka prestehovaly do detskych pokoju - jak delate, abyste mimi slysely? Vysilacka, otevrene dvere… - prosim poradte!
Diky
Eliska a Kubik (za tyden 14m)
Ahojky gandelion,
my máme Vojtu v pokojíčku od jeho tří měsíců. Nejdřív jsem měla chůvičku, ale pak jsem zjistila, že je to mnohem lepší bez ní.
On když prcek fakt chce, tak si tě vzbudí (teda aspoň u nás to tak funguje) a jeho otáčení, kňochtíkování a vzdychání ze spaní prostě neslyším a zaspím. ![]()
Naopak, když jsme teď na chatě spali dohromady, tak jsme z toho byli nešťastní, protože já vstávala skoro na každej zvuk a rušila tím i jeho.
Hodně štěstí.
Peta, Vojta (11m) a Klíště (30.tt)
No, holky,
naší Barči je 8 m a plánujeme stěhování tak od 9. - 10.m. Nějak jsem takhle klidnější, vůbec se nebudí, i když manža celkem chrápe
a já se pořád vrtím. Při hrátkách taky nic, takže (přiznávám i, že ke své vlastní pohodlnosti) jsme zatím neměli důvod.
Navíc dětský pokoj máme sice přes zeď, ale pěkně za rohem a přes obývák a předsíň, takže než tam ráno doběhnu
............. ještě měsíc bych si ráda pochrupkala vklidu a jak jen dlouho to jde. Takhle se taky ráno nají, já ji pochovám a pak si zase jde lehnout, chvilku mě pozoruje a když vidí, že si hrát ještě nebudeme, usne tak do 10 (což mi vyhovuje
)
Za ten měsíc ale bude muset jít, čekáme v říjnu druhý mimčo, tak aby to pak nebrala jako v souvislosti s ním. Musím ale ještě ušít polstrování kolem postele, kam ji chceme dát, aby ji nestudila zeď - takže mám ještě tak týden výmluvu.............
Zatím a sladké spaní pro vás i mimíšky
Veronika, Barča 8m a pidižvík*
Ahoj holky,
muj prispevek Vas asi uplne „znici“,ale ja docela ziram-ale je to fajn!-ze maji vsichni moznost detskych pokoju. To se pak asi jednuduse rozhoduje. My mame byt docela velky, ale 2+1 (takze obyvak+loznice)-nas malej je kralem celeho bytu, a spi s nami dodnes v jedne(podotykam ze dost velke)loznici. V obyvaku mame rozkladaci sedacku, takze neni problem s intimnimi vecery …
![]()
Kdyz byl uplne malickej, hodne spatne spal, casto kaslal, v jednom kuse nas budil - jenze neslo ho jen tak nechat, byl casto nemocny. … takze ja si vubec neumim predstavit, ze bych nekam odnesla nekolikamesicni mimi a zavrela za nim dvere. Ale je dobre, ze to tak nekde muze fungovat a jak rikam - kdyz je moznost dets.pokoje a mimi jsou hodna a zdrava, tak proc ne.
Myslim ale, ze spolecnym spanim se take nic nezkazi, nikomu a nicemu to neublizi a dite nemusi byt zakonite „straspytlik“- nas syn byl ted (v 9-ti letech) po12te sam venku (na SVP - jezdi i na ruzna soustredeni apod) a vzdycky bez problemu !!!
Holt, deticky i vychova jsou ruzne, a nejdulezitejsi je, aby vsem bylo dobre a deticky nam zdarne rostly !
Papa mejte se
@valkil
to záleží na vás jak vám to vyhovuje ![]()
Naše nejstarší šla do vlastního pokoje loni v necelých 4 letech a zrovna s ní šla 10 měs. dcera a letos jim tam přibude ještě bratr
počítám, že tak za měsíc dva ho budeme stěhovat tj.6-7 měs.
Můžete připravit pokojík synov už teď, ale pokud Vám vyhovuje spát ve společné místnosti, tak je čas
![]()
@valkil prckovi je 3.5 a pořád spí v ložnici
tento týden přijde jeho nová postel tak by měl jít k ségře do pokojíku, a už teď mi je smutno ![]()
@valkil My jsme to měli tak, že dcera měla dvůj pokoj od narození s postýlkou i velkou postelí, a já spala u ní. Někdy po roce jsem se odstěhovala, když jsem přestala v noci uklidňovat kojením.
Děsně se nám to osvědčilo, malá líp spí - když je někdo s ní v místnosti a ona si v noci plákne, tak se vzbudí, vyskočí a chce komunikovat, takže hodinu dvě řádí; když tam nikdo není, vezme si pití a za chvíli to zase zalomí.
Ale to Tvůj malej zjevně nemá, a navíc to budete mít komplikovanější o ten obývák… se chceš stěhovat proto, že Ti to vadí, nebo jako proč? Já bych myslela, že dokud to všem vyhovuje, tak proč nemít společnej pokoj… Z výchovnýho důvodu bych to ani neodkládala, ani nezaváděla ![]()
Ahojky,
my jsme davaly prdolku do pokoje až jsem přestala kojit to je cca v 10 mesicích a spokojenost na obou stranách ![]()
Dáváme syna do pokoje teď, v roce. Šel by dřív, ale měli jsme malý byt, nebylo kam ![]()
My dali maleho do samostatneho pokojicku, kdyz se nam nevesel do prouteneho kose, ve kterem s nami spal v loznici, takze v nejakych 3 mesicich.
@valkil píše:
Tak do 1. třídy už by svůj pokoj mít mohl, ne?
Manzel by chtel dat nasi 3 mesicni uz ted. ja ( i z pohodlnosti) jeste nechci. rikala jsem, az se bude budit jen 1-2× za noc. nemely jste problem, aby dite chtelo spat samo v pokojicku, kdyz bylo uz starsi?
Holky a necháváte přes celou noc v dětských pokojíčkach svítit nějaké světýlko?
@motaba Máme kočku z IKEA, mění barvu a my to fixujeme na modrou. Máme ji i u babičky. Používala jsem to, abych v noci viděla na přebalování a nemusela jsem svítit velkým, a už jsme u toho zůstali.
@motaba píše:
Holky a necháváte přes celou noc v dětských pokojíčkach svítit nějaké světýlko?
ne, děti mají spát ve tmě.