Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Mám k vám opět velkou prosbu. Bydlíme v bytě 2+1. Máme kuchyň, obývák a ložnici. A právě ložnici potřebujeme nějak předělit. Manžel má totiž v ložnici velký stůl s počítačem a všelijaký bordel.
Teď, když budeme mít miminko, chci aby malé mělo aspoň trochu klidu a nerušilo ho světlo z počítače.
Přemýšlela jsem o nějaké teleskopické nebo jiné tyči, se závšsem, která by se tam dala pověsit. Ale nikde nemůžu sehnat takovou velikost. Potřebuju tak 3,5 - 4 metry.
Nevíte, kde ji sehnat nebo jak ten pokoj rozdělit ??
Díky předem za nápady.
Nevím, jen tak mě napadly paravány… Postavit tam třeba dva tři … takový ty přírodní ratanový vypadají moc dobře. nebo nějaký … nevím z čeho jsou, ty mají u nás v pizzerii, rozdělují tím místnost, když nějaká společnost potřebuje separé ..a prý to dobře izoluje od hluku…
Pa,
Baghira a Eliška
Ahoj Mikino,
taky jsme řešili rozdělení pokoje (v našem případě jsme oddělovali ložnici od OP). Na strop jsme dali dřevěné prkno (které zároveň slouží jako polička) a na něj na háčky pověsili rákosové rolety z IKEA. Nejspíš to ovšem nepochytí veškeré světlo z počítače, ale řekla bych, že to vypadá líp, než látkový závěs. Má to i druhou výhodu, když jsou rolety vytažené, působí to jen jako optické oddělení těch dvou částí pokoje a světlo od okna může i do „ložnice“.
Určitě máš fantazii a váš pokoj bude vypadat skvěle ![]()
Dadla
My jsme nedávno řešili rozdělení obýváku na pracovní kout s počítačem, kde bych mohla i žehlit a nedostalo se nám tam potomstvo a taky abych tam mohla mít pracovní binec a nevadilo to návštěvám. Pokoj jsme oddělili tak, že jsme prostě do požadovaného místa dali rohovou skříňs boční rohovou policí, pak je tam mezera velikosti dveří a nízké komody se šuplíky a na nich postavené kytky. Takže jednu část oddělení tvoří bytelná skříň a druhá část je taková vzdušnější. Vzniká mezera je provizorně oddělená deskou, kterou naše batole zatím nezdolá. Stejně do budoucna přemýšlíme nad tím, že ještě za ty komody a místo dvěří necháme instalovat vertikální žaluzie a nebo sádrokarton s dveřmi. Problém je jenom v tom, že nemáme v té vzniklé pracovně topení a okno (vlastně celý kout) je na severní stranu. Takže to vypadá jeno na ty žaluzie, kvůli proudění vzduchu.
Ahoj,
napadá mě koupit takové ocelové lanko, které my máme v ložnici na záclonu (nemohli jsme tam dát klas. záslonovou tyč, jelikož od okna totiž vedou kolmé zdi). To by se hodilo i do místnosti. Nosnost to bude mít určitě dobrou, ale teď nevím, jak dlouhá se ta lanka dělají. Jinak to vypadá pěkně, má to hekzé zakončení.
Taky dělají v Ikey čtvercové knihovny, které se dobře hodí na rozdělení místnosti. Viz. www.ikea.cz - knihovna Expedit.
M.
Ahojk,
Medůza má pravdu ty ocelová lanka jsou dobrá a i finančně to vyjde levněji něž kupovat jakési složité konzole. Prodávají je v Ikee a mají je tam asi ve dvou velikostech(3m a 5m) přesnou délku si určíte jak potřebejete a zbytek lanka se odštípně štípačkama. V balení s lankem jsou i koncovky ale pokud by jsi chtěla jiný tvar než jen rovinu tak prodávají k tomu úchytky, těmi se lanko provleče a nasměruje jak potřebuješ. Pokud by jsi chtěla klasickou garnýž tak tam mají i teleskopické.Dýlku si zase upravíš jak potřebujež.Pokud je ale tyž moc dlouhá tak se může prohýbat.Doporučuji koupit jedno balení úchytek na víc(asi 30Kč) a vložit jednu doprostředka. Ikea je na toto opravdu nejlepší i nejlevnější.
MartinaK
Děkuju moc vám všem. Určitě navštívím Ikeu a snad něco vyberu.
Díky.
Ahoj,
bydlíme v bytě 1+1. Větší byt si nemůžem dovolit a tak máe ložnic dohromady se synem (2roky). Jenže už nás „chytá ponorková nemoc“ a rádi by jsme chtěli vlastni ložnici. Napadlo mě, pokoj rozdělit nějakým závěsem či posuvnou stěnou, aby to trochu tlumilo zvuk a světlo.
Máte někdo s tímto podobnou zkušenost?
Dík za každou radu.
JP píše:
Ahoj,
bydlíme v bytě 1+1. Větší byt si nemůžem dovolit a tak máe ložnic dohromady se synem (2roky). Jenže už nás „chytá ponorková nemoc“ a rádi by jsme chtěli vlastni ložnici. Napadlo mě, pokoj rozdělit nějakým závěsem či posuvnou stěnou, aby to trochu tlumilo zvuk a světlo.Máte někdo s tímto podobnou zkušenost?
Dík za každou radu.
Ahoj já mám 2kk asi 45m - ložnici mám společnou s dcerkou.Bohužel má po mě hodně mělké spaní,že jí probudí i jak se otáčim v postely a naopak,tak to dopadlo tak,že malá je v ložnici a já spím na rozkládací sedačce
asi to moc rada neni ale u mě to jinak řešit nešlo.
My řešily stejný problém máme 1+1 a rozdělily ten pokoj zdí ze sádrokartonu (najaly si na to řemeslníka)a super nikdo nic nepozná
takže máme maličkou ložnici a obyvák.Ložnice je sice bez oken taková „kukaň“ kde je stejně jen postel a skříně a ted tam bude i postýlka a časem se odstěhujem do obyváku na gauč aby prcek měl pokoj jinak to taky řešit nemužeme ![]()
Sabrine píše:
My řešily stejný problém máme 1+1 a rozdělily ten pokoj zdí ze sádrokartonu (najaly si na to řemeslníka)a super nikdo nic nepoznátakže máme maličkou ložnici a obyvák.Ložnice je sice bez oken taková „kukaň“ kde je stejně jen postel a skříně a ted tam bude i postýlka a časem se odstěhujem do obyváku na gauč aby prcek měl pokoj jinak to taky řešit nemužeme
My jsme v pronájmu, takže takový radikální řez ze sadrokartonu dělat nemůžem. ![]()
Aháá tak potom jsem viděla u kamarádky takhle rozdělenej pokoj vysokými skříněmi a nevypadalo to špatně
A bylo to praktický
Sabrine píše:
Aháá tak potom jsem viděla u kamarádky takhle rozdělenej pokoj vysokými skříněmi a nevypadalo to špatněA bylo to praktický
Bohužel ten pokoj má něco málo přes 12m3 takže skříně taky nejdou. ![]()
Ahoj a co třeba z Ikey ty posuvné panely, nebo nějakou širokou roletu. Nebylo by to sice úplné rozdělení, ale alespoň opticky + trošička soukromí snad taky.
Hanulínek píše:
Ahoj a co třeba z Ikey ty posuvné panely, nebo nějakou širokou roletu. Nebylo by to sice úplné rozdělení, ale alespoň opticky + trošička soukromí snad taky.
Ikea něco takového má? Jak se to jmenuje? pod tímto zadáním jsem nic nenašla