Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jojo ale jestli se nedaji treba sehnat v nejakym textulu ..pres internet se mi to moc nechce kupovat.
Ahoj holky, tatkovi se podarilo obarvit si bundu. je to riflova bunda s bilim kozichem uvnitr a ten kozich je flekatej, modry fleky
pral to s tmavym trikem, prej na 30. dal to babicce at stim neco udela, ta to znova prala, davala i ocet ale fleky jsou stejne, nevite co na to??
No pokud jde ten kožíšek vyndávací, tak hodit do sava(ale pokud se vyndat nedá tak to nedělat) v octě bych to určitě neprala, ten barvy spíše udržuje a ne odbarvuje. Kdysi mi pomohlo na obarvené prádlo woolait červený, ale nevím jestli to bude působit na ten kožíšek.
@zikado no prave ze ten kozich vyndat nejde, jinak bych to neresila a vyndala
a ten woolait cerveny jako pomaha pri obarvenym pradle, ju??
Nevím jestli pomáha, používá se při praní barevného prádla dohromady. Jednou se mi zabarvil bílý límeček u značkové halenky a vyprala jsem to v tom woolaitu a bylo to pryč. Jen nevím, jestli to pujde z toho kožíšku, ještě když je vypraný v tom octě. Nešel by třeba odpárat, odbarvit a pak tam znovu našit?
@zikado no to je totiz babicka na vse cpe ocet
nene to nejde odparat, je tam vsitej jakoby ne jen okolo ale jakoby prositej vsude, jestli rozumis
Ahojky já měla podobný problém, ale na dětské bundě..koupila jsem si jádrové mýdlo a vaniš na skvrny..v ruce jsem fleky na kožešině vyšudla (hadr -šudlej namydlené fleky)poté do praní jsem dala půl víčka na nechala klasicky vyprat..fleky mi zmizely…Jj ocet ustaluje, ten ti spíš fleky udrří ![]()
@Alinaty vanish nemam, ale zkusim to tim mydlem, to doma mame
diky ![]()
Uvidíš, snad to pustí..i když některé fleky jsou jako veš..drží a drží!! ![]()
Ahoj taky se mi stalo že jsem si omylem přihodila kus oblečení do pračky a měla jsem obarvené tílka, ponožky atd… Přihodila jsem do bubnu pračky kypřící prášek na pečení a prádlo se vypralo a bylo bílé. Nebo jsem ho vyvařila s KP v hrnci pokud to byly ponožky…
snad se bude dařit.
Zdravím. Mně se osvědčily takové ty ubrousky, co se dají do pračky s prádlem a ony pohlcují pouštějící barvu. Používám Domol, to prodávají třeba v Rossmanu.
Nevíte prosím jak odbarvit látkové obrázky na triku? Na šedočerveně pruhovaném tričku jsou našité látkové obrázky - byly bílé, po vyprání s červeným prádlem se bohužel zabarvily dorůžova. Nevíte jak odbarvit ty obrázky, aby nepřišlo k úhoně to triko?
@Semisek zkusila bych si rozmíchat odbarvovač a nanést štětečkem rovnou na obrázek