Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
chtěla jsem se zeptat kolik máte doma běžně stupňů a kolik v ložnici - dětským pokoji ???
Díky.
Lenka
Ahoj, zalezi kdy. No o lete psat nebudu ale v zime mame bezne 18-20C i v detskym pokoji teda pro malou, starsi ma pokoj jinde a ta tam ma bezne 15-17C, probouzime se do 10-15C (podle zimy venku) a v techto stupnich vegetime do 12h (nez zatopime a barak se vytopi). Sany.
My mame teraz doma okolo 15-16st. Myslim, ze je to vo vsetkych izbach rovnako.
Ahojky,
pripadam si zhyckana. Topime na 21stupnu, v loznici mame 19.
papa
Ahojky, tak to máme doma saunu
V obýváku máme 24, v ložnici 19.
Kuřátko a Honzík
Taky si připadám jak trubka
v obýváku 22st., v ložnici o hodně méně, ale probouzet se do 10-15st
brrrr, to bych asi zmrzla!!! ![]()
Iva
Ahoj
My běžně doma máme 23 stupňů, někdy až 26 stupňů - takže přetopeno, ale je fakt, že malého oblékám jen do bodíčka, protože by mu bylo horko, jinak v kuchyni máme 20 stupňů a na noc větráme do zimy, pak se lépe spinká.
Ahoj,
ted zrovna mame naaahodou v obyvaku 24stupnu a me je na padnuti ![]()
Jinak se teplota pohybuje okolo 21 stupnu, v loznici a v detskem pokoji okolo 18 - 19 a myslim, ze to je tak akorat.
Ale mit doma rano 15 stupnu, to by me asi zabilo!
E.
My máme v ložnici 16 stupňů a v obýváku 18-19,ale to jsem trochu zapla topení.
Hmmmmm, tak my jsme asi taky zhýčkaní, teď mám v obýváku 23, v ložnici pak 19 - 20 - a to tam schválně netopíme. Jsem všemi deseti pro útlum topení, jenže vytápíme i matku - moji - a ta potřebuje tak 100 aby byla spokojená. Holky nevíte jak je to doporučováno ??????
A vy maminky co topíme jak my - nad 20, jak máte dítka oblečená ? Ema má tričko s dlouhým rukávem, punčochy, papučky a džínové šatečky. Není to moc ???
Díkec.
Lenka
Brrrrr-taky sme mrzli ale zvykly sme si. Nejhorsi je vylizt z pod teply periny, pak rovnou navlict do svetru a par ponozek a de to. Ma to jednu vyhodu, pred 3 lety jsme jeste bydleli v byte (tam je samozrejme teplo snad i kdyz nechcete) starsi byla dost nemocna ale tady ve starym kamennym baraku se tak otuzila…mnohem mene nemoci pro vsechny nebo ja bych bez mikyny a kalhot ven nevylezla a ona beha po venku v triku a kratasech
. Jinak co sem cetla v detskym pokoji ma byt 18-21C. Sany.
Ahoj,
my máme v bytě tak 20-21, někdy 19, jak to topení topí ![]()
Na noc my spíme tak kolem 14 stupňům, malá má 16-18 (klesá jí v to v průběhu noci větráním). Přes den jí tam zatopím, tak má tak 20, na denní spaní zas vyvětrám na těch 17.
Když mám v místnosti víc, tak se budím s totálně vyschlou papulkou, ucpaným nateklým nosem, no děs.
Když tam je zima, tak je to super. Člověk je zachumlaný v pořádné dece a hlava nemrzne, jen se dýchá prima vzduch.
Zrovna minulý týden se tu známí divili, jak můžem spát v takové ledárně, oni že nevětrají, nestahují topení a bydlí a spí v 25 stupních. Tak to bych zase padla já ![]()
E.
Sany, jo jo bydlíme v bytě, ale budeme se stěhovat do domku a už se děsně těším jak si tam budu topit jak chci já, tzn. míň a míň
. hlavně si mě potvrdila že je lepší mít míň stupňů a dítko se otužuje, než když ho přehřívám - momentálně neustále bojujeme s nachlazením.
Holt se budu muset pohádat s matkou jaké jsou teplotní priority.
Dík.
L.
Ahoj.
Četla jsem, že na spaní má mít mimi 16-20 stupňů.
Radimek spinká ve svém pokojíku při 20 stupních. My s manželem máme v obývákoložnici 23 stupňů (prozatím jsme tu netopili, okno na jih).
V předchozím bytě jsme měli 18-20 stupňů a to jsem topila jako blázen. Neznám nic horšího než vlhký a studený přízemní ??? (vedle sklepů) byt.
Beruška
Ahojda,
jelikož bydlíme ve dvoupatrovém baráku, tak vytopit ho celý na víc stupnů je otázka tak dvou hodin, už takhle nechci vidět účet za plyn z letošní zimy. V ložnici máme 18, to je řekla bych tak akorát, podle toho, co jsem četla, a jinak přes den se snažím v pokojích topit na 19-20, malý se zatím moc nehýbe, takže když si hraje rozvalený na gauči tak přes něj hodím lehkou deku. V noci spí ve spacím pytli, přikrytý fleecovou dekou a ještě jednou lehkou dečkou, snažím se dekou po stranách zabalit ruce, protože je má natažené nad hlavou a za chvíli mu vystydnou a kvůli nim má potom i ledový nos. Jenže on se v noci někdy vrtí a deka mu z nich spadne tak pořád vstávám a kontroluju ho…ale vevnitř má teploučko, tak nevím, jestli mu je zima nebo ne…??
Každopádně budeme asi docela otužilí, mám několik kamarádek z přetopených paneláků, oni i jejich děti jsou pořád nemocný, zatímco kluk známé z baráku s podobným „teplotním režimem“ jako my nebyl za ty 4 roky, co je na světě, nemocný ani jednou. Prostě nic se nesmí přehánět ![]()