Kolik máte doma stupňů ?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
85401
25.2.18 19:49
@králíkovna píše: :mrgreen: no ty kráso, tak to já bych umrzla. U našich taky bývalo v noci 17 a přes den 19-20 a byla mi furt kosa jak prase. Co su ve svým tak si udržuju těch 22 a i tak tu vegetím v mikině.

Presne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
25.2.18 19:52

V ložnici a dětských pokojích je cca 13 stupňů, dole máme kolem 21. Zkus to odvzdusnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
765
25.2.18 19:52
@blumen píše:
Jakoze dole to nejde?Sousedi hraji obrovskou roli. Driv jsme nemeli merice a lidi pod nami topili o stosest, doma jsme meli 22-23 bez topeni. Pak nainstalovali merice a spusedi prestali topit, aby setrili a bez topeni mame jen 18. Takze klidne to muze byt i tou aousedkou…

psala jsem paní ať odvzdušní topení a odepsala toto: U nás to právě nejde, to jde jen u těch horních a prý se to dělá každý rok, mi bylo řečeno správcem. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
617
25.2.18 19:55

Tak to je sila. My mame pres 23 a dost nadavam, ze je to malo a vic nejde a mrznu nabalena! Minule na navsteve u mamy jsem ji prosila, at zatopi, nebo zmrznu. A nezatopila, ze je tam 23,5…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1540
25.2.18 19:56

Odvzdušnit u nás to nejde, ta topení jsou všechna spojená jednou trubkou odzdola až nahoru a ventily na odvzdušnění jsou jen nahoře. takže teoreticky by tyhle problémy měli zaznamenat prvně v osmém. My jsme ve třetím, to by nad náma netopil už nikdo. naši to tak taky měli, jsou úplně nahoře a v podstatě za celých 15 let, co to společné topení bylo, si nikdo nestěžoval, protože první to vždycky pocítili právě oni a odvzdušnili. navíc by teda byla studenější i ta přívodní trubka. Ale tak si říkám, že koupíme novej ventil a vyměníme si to sami, ať se třeba staví na hlavu, třeba to tím bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
765
25.2.18 20:01

U nás se topí plynem. Mám vysoké měsíční zálohy abych si mohla zatopit dle potřeby. Plynem mám také ohřev teplé vody. Loni jsem protopila necelých 17tis. a to mi ještě vraceli 4500,–.. Topení mi běží 5-6 hodin denně, mám ráda příjemných 23 stupňů. Lidé netopí, protože se bojí ale čím méně topíte, tím více platítě :) říká se tomu množstevní sleva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9073
25.2.18 20:01

Je tam termostatický ventil? Vypadá to tak, když topení začíná topit až na vyšší stupeň. Před vámi tam asi bydlel někdo, komu vyhovovala v ložnici zima. Pak stačí přednastavit ten ventil, aby spínal při vyšší teplotě a topení topilo už třeba, když bude v mistnosti 18 stupňů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1540
25.2.18 20:05

@Nairol To nevím, máme něco jako tohle https://www.kamody.cz/…30-x-15-5290?… Jde tím jen otáčet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1108
25.2.18 20:08

Já mám 22-23 stupnu, pokud je mene, je mi v byte zima. A topeni mám na 3 zaplé.
V ložnici teda netopim, tak je tam 20-21° a to je pro me a mé deti ideál:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
25.2.18 20:11
@EvulinkaB18 píše:
Já mám 22-23 stupnu, pokud je mene, je mi v byte zima. A topeni mám na 3 zaplé.
V ložnici teda netopim, tak je tam 20-21° a to je pro me a mé deti ideál:-)

Máme to stejně. Loni se mi narodil syn v únoru, skoro o měsíc dřív. Kvůli němu jsme museli topit na 25 stupňů, jinak prochládal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1540
25.2.18 20:15

Tak teď jsem schválně prošla všechny tři místnosti po sobě bez papučí a je pravda, že v ložnici je největší zima v ložnici. A to tam máme asi nejlépe utěsněné balkonové dveře (máme balkon v obýváku i v ložnici). takže topení asi vadné je, ale zapracovat zkusím i na sousedce. Kdysi mi správce vysvětloval, že do okruhů s menším odběrem (což by ložnice být mohly) se pouští voda o nižší teplotě. I když subjektivně mi ty trubky o moc studenější nepřijdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85401
25.2.18 20:34
@lalaláček píše:
@Nairol To nevím, máme něco jako tohle https://www.kamody.cz/…30-x-15-5290?… Jde tím jen otáčet.

U nas to spravce odmontoval a neco prenastavil :think: prvni rok

@Natálka26 píše:
V ložnici a dětských pokojích je cca 13 stupňů, dole máme kolem 21. Zkus to odvzdusnit.

13? To je asi chyba, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
25.2.18 20:44

Nebo vyměnit ten ventil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
25.2.18 21:22

@blumen
Nene není. Dnes po celém dnů topení dole máme nahoře 14,5.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85401
25.2.18 21:33
@Natálka26 píše:
@blumen
Nene není. Dnes po celém dnů topení dole máme nahoře 14,5.

A to jako dobrovolne? V loznici a decaku 13? Nechapu moc dobre proc. Tohle je pro me tepkota tak akorat dobra venku, ale ne doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný