Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@králíkovna píše:no ty kráso, tak to já bych umrzla. U našich taky bývalo v noci 17 a přes den 19-20 a byla mi furt kosa jak prase. Co su ve svým tak si udržuju těch 22 a i tak tu vegetím v mikině.
Presne ![]()
V ložnici a dětských pokojích je cca 13 stupňů, dole máme kolem 21. Zkus to odvzdusnit.
@blumen píše:
Jakoze dole to nejde?Sousedi hraji obrovskou roli. Driv jsme nemeli merice a lidi pod nami topili o stosest, doma jsme meli 22-23 bez topeni. Pak nainstalovali merice a spusedi prestali topit, aby setrili a bez topeni mame jen 18. Takze klidne to muze byt i tou aousedkou…
psala jsem paní ať odvzdušní topení a odepsala toto: U nás to právě nejde, to jde jen u těch horních a prý se to dělá každý rok, mi bylo řečeno správcem. ![]()
Tak to je sila. My mame pres 23 a dost nadavam, ze je to malo a vic nejde a mrznu nabalena! Minule na navsteve u mamy jsem ji prosila, at zatopi, nebo zmrznu. A nezatopila, ze je tam 23,5…
Odvzdušnit u nás to nejde, ta topení jsou všechna spojená jednou trubkou odzdola až nahoru a ventily na odvzdušnění jsou jen nahoře. takže teoreticky by tyhle problémy měli zaznamenat prvně v osmém. My jsme ve třetím, to by nad náma netopil už nikdo. naši to tak taky měli, jsou úplně nahoře a v podstatě za celých 15 let, co to společné topení bylo, si nikdo nestěžoval, protože první to vždycky pocítili právě oni a odvzdušnili. navíc by teda byla studenější i ta přívodní trubka. Ale tak si říkám, že koupíme novej ventil a vyměníme si to sami, ať se třeba staví na hlavu, třeba to tím bude.
U nás se topí plynem. Mám vysoké měsíční zálohy abych si mohla zatopit dle potřeby. Plynem mám také ohřev teplé vody. Loni jsem protopila necelých 17tis. a to mi ještě vraceli 4500,–.. Topení mi běží 5-6 hodin denně, mám ráda příjemných 23 stupňů. Lidé netopí, protože se bojí ale čím méně topíte, tím více platítě
říká se tomu množstevní sleva.
Je tam termostatický ventil? Vypadá to tak, když topení začíná topit až na vyšší stupeň. Před vámi tam asi bydlel někdo, komu vyhovovala v ložnici zima. Pak stačí přednastavit ten ventil, aby spínal při vyšší teplotě a topení topilo už třeba, když bude v mistnosti 18 stupňů.
@Nairol To nevím, máme něco jako tohle https://www.kamody.cz/…30-x-15-5290?… Jde tím jen otáčet.
Já mám 22-23 stupnu, pokud je mene, je mi v byte zima. A topeni mám na 3 zaplé.
V ložnici teda netopim, tak je tam 20-21° a to je pro me a mé deti ideál:-)
@EvulinkaB18 píše:
Já mám 22-23 stupnu, pokud je mene, je mi v byte zima. A topeni mám na 3 zaplé.
V ložnici teda netopim, tak je tam 20-21° a to je pro me a mé deti ideál:-)
Máme to stejně. Loni se mi narodil syn v únoru, skoro o měsíc dřív. Kvůli němu jsme museli topit na 25 stupňů, jinak prochládal.
Tak teď jsem schválně prošla všechny tři místnosti po sobě bez papučí a je pravda, že v ložnici je největší zima v ložnici. A to tam máme asi nejlépe utěsněné balkonové dveře (máme balkon v obýváku i v ložnici). takže topení asi vadné je, ale zapracovat zkusím i na sousedce. Kdysi mi správce vysvětloval, že do okruhů s menším odběrem (což by ložnice být mohly) se pouští voda o nižší teplotě. I když subjektivně mi ty trubky o moc studenější nepřijdou.
@lalaláček píše:
@Nairol To nevím, máme něco jako tohle https://www.kamody.cz/…30-x-15-5290?… Jde tím jen otáčet.
U nas to spravce odmontoval a neco prenastavil
prvni rok
@Natálka26 píše:
V ložnici a dětských pokojích je cca 13 stupňů, dole máme kolem 21. Zkus to odvzdusnit.
13? To je asi chyba, ne?
@blumen
Nene není. Dnes po celém dnů topení dole máme nahoře 14,5.
@Natálka26 píše:
@blumen
Nene není. Dnes po celém dnů topení dole máme nahoře 14,5.
A to jako dobrovolne? V loznici a decaku 13? Nechapu moc dobre proc. Tohle je pro me tepkota tak akorat dobra venku, ale ne doma.