Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Je to starsi dotaz, ale ano, po lecich na rozdychani/roztazeni dychacich cest mohou byt deti hyperaktivni, nervozni, atd. Pocituji mirny nervovy jakoby tres. Muze to byt i dost extremni(zkusenost s vice detmi-ruzna mira reakce na stejny lek u ruznych deti). Rozhodne to ovlivnuje nervovou soustavu a moje osobni zkusenost je, ze dite bralo uplne zbytecne tyto leky jenom proto, ze neumelo nadychat spravne do diagnostickeho pristroje!!! Nebyla zadny astmatik, jenom byvala vice nemocna. Potom zacala pravidelne bruslit a po dvou letech bez jedineho nachlazeni nebo nemoci nam doktorka z imunoligicke ordinace nutila rozdychavaci ranni sprej a jine nesmysly. Navic tyto leky jsou extremne drahe, nam to proplacela pojistovna, ale jine pojistovny treba vubec.Znam i dalsi holcicku s takto mylnou diagnozou. Obema hokam je uz dnes 12-15let, intenzivni sport a zadne nemoci ani problemy od tech 4-5let(kdy jsme celou imuno/alergo poslaly jako maminky do haje)! Dalsi kamaradi meli po lecich z imunologie neustale nemocnou dceru, az se po nasem prikladu odhodlali a vykaslali se na leky a od te doby zdrave dite! Protoze imunosupresiva prebuzovala imunitni system a telo reagovalo nesmyslne prehnane na cokoliv. Moje maminka je taky zajimavy pripad-leci se od triceti let na alergie-je primo archaicky pacient, ktery zazil jeste prukopnicke metody lecby…a postupne se tou lecbou alergie rozsirovaly, az je alergicka uplne na vsechno…Ja nejsem proti medicine vubec, i treba akutni atb jsou dulezita pomoc.Ale zaroven co se chronickych potizi tyce je treba si zjistovat informace a sam vyhodnocovat.
Ahoj, nemá někdo zkušenosti s tímto, že by po flexodite bylo dítě nervní?