Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zdravím maminky ![]()
Měla bych dotaz ohledně focení miminka u porodu. S přítelem jsme řešili, jestli půjde k porodu, ale vypadá to, že asi ne. Nechci na něj tlačit, chtěla jsem aby se rozhodl sám. A vypadá to, že opravdu nepůjde.
Mrzí mě to kvůli tomu, že jsem myslela, že aspoň vyfotí čerstvé miminko.
Napadlo mě, zda nemáte zkušenosti s tím, že kdybych poprosila sestřičku a dala jí foťák, jestli by miminko vyfotila.
Co myslíte? ![]()
Jinak předem děkuji za odpověď. ![]()
Ahoj, nám sama porodní asistentka,,vzala foťák" a povídá: Ukažte já vás cvaknu všechny spolu, myslím, že to neni problém…akorát abys na to v tý euforii nezapoměla…
![]()
@Yasminn no nevim, obvykle sestricka houkne na tatinka, kdeze ma ten fotak at foti
moc bych nesazela, ze bude mit zrovna sestra cas a chut, to radesi bych si vzala s sebou segru nebo kamosku ![]()
ja osobne jsem chlapa u porodu nechtela, ale jelikoz se muj porod zvrhl po trech dnech v cisare, byla jsem moc rada, ze tam nakonec byl, ze mohl uvitat miminko, zatimco ja byla v limbu
Myslim ze pozadat PA je dneska „bezna sluzba“ - neboj, urco ti miminko vyfoti - osobne si neumim ani predstavit, ze by nekdo rekl:„Nezlobte se, ale ne“ ![]()
Ahoj, svagrova rodila sama a taky se ji por. asistentka nabidla a miminko ji ochotne vyfotila. ![]()
@Yasminn Úplně v pohodě si řekni, nech foťák někde poblíž a určitě ti mimčo vyfotí, klidně i s Tebou ![]()
Myslím že poprosit PA Nebude problém. Doporučuju napsat si to do por. plánu.
A nemohl by manžel přijít těsně po porodu?
Ahoj, u nás taťka taky „přímo u toho“ nechtěl být, takže odcházel těsně před a došel hned, jak jsem byla zašitá:-) a pak nás vyfotil, nechtěla jsem fotky se zakrváceným mimčem, mě se to nějak nelíbí…ale to je jedno.. Myslím, že sestra nebo někdo z personálu vás klidně blejskne, pokud to bude normální ženská, tak to asi chápe, nemyslím, že bys byla první s takovou prosbou:-)
Ahoj, to asi záleží na okolnostech, jestli bude v porodnici zrovna frmol, nebo bude klid. Záleží také na jakou PA a dětskou sestru narazíš. Já rodila v menší porodnici. Malá se narodila v půl deváté večer, byl tam klid, tak si myslím, že kdybych je požádala, tak by mimčo vyfotily (byly to fajn baby). Ale mužíček, tam nakonec byl (PA ho ukecala), takže nakonec fotil on, ale jenom do mobilu, který se mu o pár dní později porouchal a fotky nemáme ![]()
Nám vzala foták přímo doktorka a fotila nás všechny 3
Dodneška jsem jí vděčná, jsou to hezký fotky a ráda na to vzpomínám…Nebýt jí, tak společný snad ani nemáme ![]()
Nás taky fotila doktorka všechny 3
jen je fakt škoda, že tam s tebou přítel nebude
já tam svého nemít tak bych to zvládala o sto procentu hůř…ale chápu, že nutit se nedá ![]()
Když se s nimi domluvíš, tak tě PA nebo dětská sestra určitě s miminkem vyfotí
nám dětská sestra dělala první společnou fotku ![]()
Určitě ti mimčo vyfotí, já jsme byla ráda za fotky, co udělal manžel, ale musela mu PA říct, že může fotit, protože jen koukal na malou a já aspo%n vím, jak malá vypadala pár minut po porodu, protože jsem byla po porodu úplně mimo a měla jsme až černo před očima…
Myslím, že by neměl být problém.
Nebála bych se zeptat, zda by mi tu fotku neudělali. U nás byl zase opačný „problém“ u druhého synka. Tatínek to u nás k porodu nestihnul, jak dojel, tak mimčo už bylo vyšetřené a zabalené v zavinovačce. Sama sestra z novorozeneckého nám sama od sebe nabídla, že nám mimčo znovu vysvlečou a dají na břicho, ať si ho manžel může vyfotit a máme aspoň památku. ![]()