Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Praskne folikul ještě při velikosti 30mm?
Ahojky holky,
dnes jsem byla u MUDr. a nějak mi to není jasné. Předešlé 2 měsíce jsem brala clostilbegyt-bez ulůtrazvuku a kontroly, žádný pregny nebo jak se to jmenuje. v patek jsem šla k novému MUDr. a jen mi řekl, že tam mám dle ult. 23mm folikul, tak mi pichli ten hormon na uvolnění vajíčka, já si teda myslela že se uvolnil, a v dnes jsem šla znovu a řekl mi že se neuvolnil a má 30mm, ale že se máme snažit… no nevím, se mi zdá že je přerostli? Už se snažíme rok, a předtím sjem ovu necítila a poslední 4 měsíce ji cítím-teda myslela jsem si, ale jak to vypadá vojíčko se neuvolnilo, tak mám dotaz, jestli s tím někdo máte zkušenosti, zda folikul takové velikosti ještě praskne, nebo né? A jestli to je tím, že mi ten hormon na uvolnění nepomohl, že mi ho píchl až při velikosti folikulu 23mm? Nebo si říkám, že kdyby na mě nepůsobil ten hormon, tak pak se dá dělat co? Asi nic? Četla jsem tu něco že to zpusobuje endometrioza, to nevím jestli mám? Ale to se dá řešit jen operativně…na hormonální profil jdu až dostanu ms, já jen jestli mám plašit. Bo už se hrozím operace:-( Fakt nevím co si myslet, ale doktor říkal, že se máme snažit, tak že by mohl ale nemusí prasknout? Já spíš počítám že nepraskne, ale nevím jak to je tedy pak s tou menstruací? Dostanu ji v termínu nebo mám počítat se zpožděním? No jdu ještě v pondělí na progesteron zjištovat s krve, ale když vajíčko nepraskne? No já nejsem doktor, ale nějak tomu nerozumím?.-( Budu ráda když mi napíšete názory… nebo jestli sjte otěhotněli s tak velkým folikulem? Děkuji ![]()
Psala jsem ještě do snažení, ale tam asi nic, tak to dávám i tu:-)
To už vypadá spíš na cystu
. Je divný, že neprasknul ani po pregnylu…
No právě… právě si říkám, že to bude asi semnou něco horšího:-( ![]()
@lenula29 Hlavně klid… On třeba ještě praskne. Hormonální profil taky hodně prozradí. Hlavně se zbytečně nenervuj a zkoušejte to. Příroda je mocná čarodějka ![]()
Hmmm, ale doktor řekl, že se můžeme snažit… takže to nezavrhl… tak nevím co si myslet:-( A pak si právě říkám, že mi píchli ten hormon…tak proč neprasknul? To nechápu:-( Bop pak nevím co se dá ještě dělat, jedině že by mi ten hormon píchl dřív, ale byla to moje první náštěva u něj a zrovna byla ovulka… nojedině počkat do příští ms…ale ani nevím jak ju mám čekat, bo tento měsíc neberu ani duphaston?
@smiley1 píše:
@lenula29 Hlavně klid… On třeba ještě praskne. Hormonální profil taky hodně prozradí. Hlavně se zbytečně nenervuj a zkoušejte to. Příroda je mocná čarodějka
No, bych ráda věřila… ale nějak mi něco říká, že i minulé ovulace-neovulace jen zralo vajičko a nic… ![]()
@lenula29 Stalo se mi něco podobného minulý cyklus. Folikul byl 22mm, píchli mi Pregnyl. Ovulace měla nastat do 36hod. Namísto toho jsem začala cítit bolest v podbřišku, u vaječníku..po 4 dnech jsem šla k MUDr.na UTZ znovu a ta už jen konstatovala, že folikul nepraskl a přerostl v cystu. Tu jsem měla už 40mm…
Takže, stává se to prý často, při užívání clostilbegytu, ty cysty..Dále Ti mohl taky píchnout malou dávku toho Pregnylu..třeba jen 5000jednotek - to byl zřejmě i můj případ, ovulaci nevyvolá.
No pichl mi 10 000 takze dvě dávky. tak to asi nebude můj problém, ale uvidím příští cyklus jestli praskne. nic jiného mi nezbude ![]()
píšu s mobilu a nějak se nemůžu přihlásit, tak jsem pod jiným nickem.
Třeba nestačilo ani 10000. Teď už Ti opravdu asi nic jiného nezbyde, než čekat na příští cyklus. Cysta odejde pravděpodobně s ms. Prý jsou fakt časté při užívání clostilu.
A to se jako picha i vic? no uvidim, ale nejak mi to vrta v hlave, ale asi to budu muset pustit s te hlavy jinak se zblaznim :-S