Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Dobrý den,
Je tu někdo komu „pomohla“ k těhotenství hysteroskopie, respektive komu se zadařilo až po ni? Jsem po třetím IVF, z prvního, které proběhlo v roce 2010 máme syna, od té doby se bohužel nedaří, mám ze sebou tři neúspěšně transfery, nyní se chystám na Ket. Nechtělo se mi transferovat a zase očekávat neúspěch, měla jsem pocit, ze musím udělat něco víc, tak jsme se s lékařem dohodli na hysteroskopii, při které dle předpokladu nenašli zádný větší problém, přesto doufám, ze mi tím poskrabanim sliznice třeba pomohou k lepšímu uchycení embryjka. Fungovalo to takto u někoho? Popřípadě kolikaty cyklus po hystero se zadarilo, my to plánujeme zkusit hned ten následující, to je asi za tři týdny, samozřejmě pouze tehdy pokud doroste sliznice…
Předem díky za rady i za nazory..
Ja na ni byla v dubnu 2012. v kvetnu ivf nevyslo, v cervnu ket vysel-3.pokus celkem. muj dr. tvrdil, ze to pomaha a u me se take necekalo, ze se neco najde
Asi odpoved pozde… Mne to mozno pomohlo… Bola som na dvoch transferoch (ale mali sme embrya z darovanych vajicok a este k tomu po vysetreni genetiky, takze extremne kvalitne), prvy nevysiel, co som si velmi vycitala. Pred druhym transferom som trvala na hysteroskopii a po nej sa uz zadarilo:-). O tri mesiace mam termin:-)
@Anonymní píše:Taky mě zajímá komu se povedlo otěhotnět po hysteroskopii? Pomohl někomu tento zákrok k udržení embrya?
Rok a půl jsme se snažili o mimi po hysteroskopii co jsem podstoupila v prosinci tak hned v lednu jsem otěhotněla. ![]()
Na diagnosticke hysteroskopii jsem byla v cervnu, nezjistili zadny problem, v cervenci jsem otehotnela. Doktorka rika, ze nahoda, ale po trech letech snazeni?