Fontanela u 20měsíčního dítěte

3683
11.7.12 22:52

Fontanela u 2Oti měšního dítěte

Ahojky holky, mam obavy o meho maleho, od nedele mel prujem cca 4 dny, vcera jsme navstivili lekarku, ta maleho prohledla sahla na brisko a rekla ze odvodnenej neni, to je to samy jako dehdrovan ze???

Ale doma jsem mu hladila hlavicku a vzpomela jsem si na fontanelu, a prijde mi ze tam ma trosicku dulek, pritel mi rekl ze to je normalni, ze to mame takyyy.

Prosim poradte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4572
11.7.12 22:57

Mam rociho syna.. fontanela srostla neni a dulek tam ma bezne.. vsak co jineho by tam melo byt? :think: a pije az dost :palec: pokud ho prohledla dr tak si myslim, ze se nemusis bat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3683
11.7.12 23:02
@Evelline píše:
Mam rociho syna.. fontanela srostla neni a dulek tam ma bezne.. vsak co jineho by tam melo byt? :think: a pije az dost :palec: pokud ho prohledla dr tak si myslim, ze se nemusis bat :palec:

my uz ji mame srostlou okolo roka, ale na fontanelu mu nesahla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
11.7.12 23:48

Tak pokud ji má už zarostlou, tak to už asi ukazatel nebude. Když tam je kost (nebo chrupavka, nevím, co tam je), tak ta se nebude měnit podle množství tekutin v těle :nevim:. (Můj laický názor, pokud se pletu, tak mě opravte).

• Citovat
  • Upravit
Lightsun
12.7.12 12:15

@LucieŘ
Když není odvodněný, není dyhydrovaný (je to to samé).
A pokud mu v roce zašla fontanela, tak to znamená, že už zkostnatěla a dr tam už nic nenahmatá. Ten rok je norma, pro úplnost.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML