Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
je tu někdo, kdo musí u dětí podávat Forlax na zácpu? Chtěla bych se jen zeptat, zda je nutné to rozpouštět ve vodě, nebo je možné to dítěti nasypat do mléka?
Dcera 4 roky musí užívat 20g denně ale máme celkem boj do ní ráno Forlax dostat. Rozpouštím to cca ve 100 ml vody a cucá to hodinu, než to dokáže vypít ![]()
A za jak dlouho Vám zabral? My užíváme 6 den a zatím tedy nic ![]()
@Eví2 ahoj my bojujeme se zácpou 2 roky dcera to normálně vypije rozpuštěné ve vodě. Doktorka nám dala 10 Gramove sáčky. Dáváme jeden a půl denně teď kadi ob den což je zázrak není to úplně řídké ale je to taková kaše co drží pohromadě. A malý jsou 2 roky a půl. Stojím nad ní a čekám až To vypije už si zvykla. Jednou jsem to zkusila do mlika a ona to poznala ani nevím jestli to můžeš míchat někam jinam myslím že ti to pozná má to takovou pomerančovou chuť. Zkus se poradit s lékařem. Moc jsem ti nepomohla
držím palecky
@Lucie241 No já si právě myslím, že to bude v mléku i hnusný, protože to je nějaké pomerančové
Tak budeme dál bojovat s forlaxem ve vodě.
Jinak dcera chodí kajdit denně, ale i tak trpí zácpou, má tvrdé bobky a na ultrazvuku zjistili, že má extrémně nacpaná střeva, takže neumí vykajdit všechno. Proto nám teď dali forlax s tím, že se má do 6 dnů vyprázdnin…no ale zatím teda nic a to už je 6 den. Na záchod chodí stále stejně, žádná změna ![]()
No tak ještě tomu dám čas do konce týdne a v pondělí budu volat doktorovi, jak to vypadá. Ve zprávě máme napsáno, že musí odcházet velké množství formované stolice, tak nevím ![]()
@Eví2 pokud nevidíš efekt je dost možné že ještě nevyprazdni všechno mělo by to být vidět kolik máte miligramove sáčky? A kolik ji máš dávat? Asi budeš muset bojovat je to fakt otravné taky jsme to měli než jsme se do toho dostali ![]()
@Lucie241 Máme 10 mg sáčky a má mít denní dávku 20 mg. Tak dávám ráno dva sáčky naráz. Doktor mi do pokynů napsal, že během 6 dní se má malá vyprázdnit a má odcházet velké množství objemné stolice. Odchází po 6 dnech ale jen malé množství řídké stolice, tak teda nevím ![]()
Když to prý nezabere, přichází v úvahu hospitalizace, kde jí vyprázdní oni v nemocnici
@Eví2 2 sáčky tak to je zvláštní že to nezabírá a pije hodně? Měla by hodně pít. To je taky důležitý pro stolici. A jak je na tom malinká s vlákninou?
@Lucie241 hele pití má dnes v sobě cca 1200 ml to má celkem dobrý. Ale jsou dny kdy pije min, nekdy víc. Vláknina je samozřejmě horší, zeleninu ovoce prakticky nechce. Teď v létě do ní dostanu aspoň meloun, vařenou kukuřici apod ale jinak nic moc. K pití zkouším odšťavňovač most z jablek apod ale to taky moc nepije. Ovesné kaše taky odmítá
přitom druhá dcera ta zase cpe rajčata, jahody, maliny…vše denně
Ale tak třeba to ještě zabere, dnes byla 2× jednou nic moc, po druhý už toho bylo celkem dost ale řídký ![]()
@Eví2 no lepší ať to všechno vykadi i když to bude řídký my právě máme opačný problém malá ji vlákniny strašně moc a i tak máme Tvrdou stolici moc to nikdo nechápe teď jedeme s forlaxem a zatím se to drží no
tak snad ti malá bude kadit víc ale po tom forlaxu by neměla mít problém. Já četla ještě o psylium je to přírodní dost redi též stolici smí sse od 3 let věku a dá se zamíchat do jogurtu zkus o tom něco přečíst ![]()
Taky jsem dávala do mléka, teď už je větší takže zvládne i ve vodě když je nutné ještě nárazově použít ale může se přidávat i do jogurtu například říkala paní v lékárně. Je to dlouhý boj
@Lena.025 Aha, tak to je dobrý, že to jde do mléka. Já si právě nebyla jistá, tak dávám do vody, ale zvedá se jí z toho žaludek.