Školka - první dny a pláč

Anonymní
27.7.22 14:37

Školka - první dny a pláč

Ahoj holky, mám dotaz, jak řešit první dny ve školce. Syn má 3,5 roku, je na mě velmi fixovaný (měl obtížný start do života). Na školku je připravený, těší, ale chtěl by, abych tam byla taky :lol:. Jak jste řešily ranní loučení a pláč ve školce? Nechci odcházet od plačícího dítěte. Bude chodit jen na 4 hodiny.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101744
27.7.22 14:41

Ideálně aby vodil tatinek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
27.7.22 14:47

Dítě připravit na to, jak to ve školce chodí. A neslibovat mu nesplnitelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32158
27.7.22 14:50

Asi budeš odcházet od plačícího dítěte…nejlepší je to neprotahovat, strčit ho do třídy a jít…většinou pláčou chvilku, pak přestanou…horší je to s mámami…ty jsou z toho na nervy zbytek dne… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
27.7.22 14:57

On pláče nebo teprve bude chodit od září a ty to předpokládáš?
Všechny děti fixované na své rodiče plakat nemusí.
Nepředjímej to dopředu, vycítí to z Tebe a potom se to může stát. Zkus mu naopak věřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3025
27.7.22 15:07

Ve školce pracuju, je to (kor v září) takový kolorit :)
Nejlepší, co pro něho můžeš udělat, je říkat mu pravdu, nelitovat ho, na nic se neptat a nevyjednávat s ním. Žádné otázky „ty nechceš?, ty se bojíš?, tobě se něco nelíbí?“.
Hlavně s každým pokusem kdy by ses „nad ním smilovala“ a vzala ho domů, vám oběma jen zaděláváš na větší a větší průšvihy.
Do školky se prostě chodí, maminka musí do práce/něco udělat doma, a po obědě se vrátí.
Taky je naprosto zbytečné snažit se s ním sedět v šatně a domluvit mu. Na 98% tam plakat nepřestane a navíc rozbrečí i další děti.
Udělejte si loučící rituálek a šupky do třídy-klíďo ze začátku učitelce do náruče.
Věz, že naprostá většina dětí přestane po pár sekundách co se zavřou dveře, a začnou si hrát. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.7.22 15:22
@j.a.n.i1 píše:
Ideálně aby vodil tatinek…

Tatínek odchází z domu v 5:15 :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.7.22 15:25
@Pears206 píše:
On pláče nebo teprve bude chodit od září a ty to předpokládáš?
Všechny děti fixované na své rodiče plakat nemusí.
Nepředjímej to dopředu, vycítí to z Tebe a potom se to může stát. Zkus mu naopak věřit.

Já mu věřím, ale de facto jsem jeho třetí máma (a poslední :lol: ) a tak je silně navázány a závislý. Už skoro 3 roky se ode mě nehne na krok. Tak od září na 4 hodiny a v lednu už musím taky do práce.

• Citovat
  • Upravit
613
27.7.22 15:25
@Anonymní píše:
Ahoj holky, mám dotaz, jak řešit první dny ve školce. Syn má 3,5 roku, je na mě velmi fixovaný (měl obtížný start do života). Na školku je připravený, těší, ale chtěl by, abych tam byla taky :lol:. Jak jste řešily ranní loučení a pláč ve školce? Nechci odcházet od plačícího dítěte. Bude chodit jen na 4 hodiny.

Njn tak prostě bude plakat, do práce jít musíš on si s tím poradí. První týdny chození do školky mi Evelynku brávala učitelka do náruče no :D držela se mě jako klíště. Zkoušela jsem vše různé rituály domlouvání…pomohlo zatnout zuby a časem se to zlepšilo :pankac:

Příspěvek upraven 27.07.22 v 15:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32158
27.7.22 15:27
@Anonymní píše:
Já mu věřím, ale de facto jsem jeho třetí máma (a poslední :lol: ) a tak je silně navázány a závislý. Už skoro 3 roky se ode mě nehne na krok. Tak od září na 4 hodiny a v lednu už musím taky do práce.

Určitě není jediný…neboj…to dáte…on i ty… :hug:…v září může začít chodit třeba na hodinu, na dvě…a uvidíš jak to půjde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8507
27.7.22 15:41
@Anonymní píše:
Já mu věřím, ale de facto jsem jeho třetí máma (a poslední :lol: ) a tak je silně navázány a závislý. Už skoro 3 roky se ode mě nehne na krok. Tak od září na 4 hodiny a v lednu už musím taky do práce.

Tak to bych ho dávala až od prosince. V tomhle věku je každý měsíc znát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31011
27.7.22 15:50
@Limi123 píše:
Tak to bych ho dávala až od prosince. V tomhle věku je každý měsíc znát.

To taky nemusi 100% platit, z mych deti melo nejvetsi problem se skolkou to, ktere nastupovalo v nejvyssim veku. Nejlepe vse zvladala dcera, co sla ve 22m do jesli.

Idealni je nenadelat kolem toho rana moc cavyku. Nevykladat predem diteti, jak moc se mu tam bude libit, nebyt sugestivni. Neuplacet, nejlepe z vlastniho presvedceni se chovat, ze chozeni do skolky je uplne normalni vec a soucast bezneho zivota (to jde lepe, pokud uz clovek opravdu musi do prace). Uplne minimum deti place ve skolce nejak dlouhodobe, i kdyz i takove jsou. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8507
27.7.22 15:58
@Hobitka píše:
To taky nemusi 100% platit, z mych deti melo nejvetsi problem se skolkou to, ktere nastupovalo v nejvyssim veku. Nejlepe vse zvladala dcera, co sla ve 22m do jesli.Idealni je nenadelat kolem toho rana moc cavyku. Nevykladat predem diteti, jak moc se mu tam bude libit, nebyt sugestivni. Neuplacet, nejlepe z vlastniho presvedceni se chovat, ze chozeni do skolky je uplne normalni vec a soucast bezneho zivota (to jde lepe, pokud uz clovek opravdu musi do prace). Uplne minimum deti place ve skolce nejak dlouhodobe, i kdyz i takove jsou. :hug:

A mělo ten problém proto, že nastupovalo v nejvyšším věku, nebo proto, že takové je jeho osobní nastavení (a v nižším věku by toto konkrétní dítě mělo problém také a možná větší)?

U nás věk jednoznačně pomohl.

Také pomohlo to, že první den jsem tam mohla být asi hodinu a půl s ním a beze mě tam byl asi jen půl hodiny. A další dny se ten můj čas ve školce pomalu snižoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31011
27.7.22 16:20

@Limi123 To tezko rici. Ona ani moc nebrecela, prvnich par tydnu celkem OK. Prisly vanoce a pak pravidelne rano zvracela, kdyz jsme odbourali tohle, aspon mrcela az do posledniho dne predskolaku. A jako jo, byla socialne dost pozadu (coz bylo i tim, ze nastupovala pozdeji, kvuli tomu jsem take trvala na tom, at tam chodi). Plus byla nejstarsi, takze dobre vedela, ze ja jsem zatim doma s malochy. Nebyla ve skolce rada, vadilo ji, ze musi porad cekat, az se ty ostatni pomale deti obleknout :mrgreen:, proste hlavni program skolky byl podle ni CEKANI :mrgreen:. Syn byl naopak ta tridni brzda, ten tyhle problemy nemel, davali mu jidlo prvni, aby to vubec stihnul :mrgreen:. Ten si par tydnu porval a byl klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1187
27.7.22 16:28

Tak já jsem vyměkla a dceru po třech dnech stáhla a nechala doma. byly jí čerstvě 3.roky a řvala jak tur až z toho zvracela, já samozřejmě na infarkt( učitelky též, protože jim rozbrečela celou třídu), doma mě malá prosila, ať ji tam nedávám, že už bude hodná 8o, no nic, tři dny a konec..do školky šla až v 5ti jako předškolák.. naopak syn jako tříleťák úplně v pohodě. to je moje zkušenost no. Dneska už jsou velcí a smějí se tomu oba- i když dcera doteď říká, jak školku nesnášela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí