Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Capelucia píše:
@Maria37 trochu překrucuješ. Já nepsala nic o zbavování se prcka nebo, že máma netráví s prckem čas ráda, ani že nemá být s mámou. Ale ať si zvyká už od prcka taky na jiné lidi - máma klidně může být poblíž, jenom ať nedělá vždy vše kolem prcka sama. Prostě postupná socializace. Podle mě to vliv má veliký.
A to dělají i mámy, které nedávají děti spát k příbuzným. Socializace může probíhat i bez toho ![]()
@Maria37 píše:
Já bych syna rozhodně nenechala někde přespat, když je maličký.
Ani u babičky?
@Maria37 já vím, ale já psala o případě, že neprobíhá a nezapojuje se ani tatínek. Takové děti to pak mají mnohem těžší.
@sloninka píše:
Ani u babičky?
Nechce nikde spát bez nás, tak to respektujeme. Nás taky nikdo nenutí spát, kde nechceme. Kdyby chtěl tak ok.
@j.a.n.i1 Myslíte? Ale asi máte pravdu… já zapomněla, že dnes je dítě osobnost, která si určí svoje pravidla…
Naše dítě šlo ve 3 a půl, mamánek a „tatínek nejlepší na světě…“
A řval když měl jít domů ![]()
Dobrý den, prosím o radu - názor. Mám ve školce dceru, která každý den pláče s tím, že do školky nechce. První třídu zvládla bez problémů, poslední dva roky deno denně pláče. Co s ní už nevím. Manžel by chtěl začít dávat Bachovky. Prosím poraďte. Děkuji.
@JannaKr píše:
Dobrý den, prosím o radu - názor. Mám ve školce dceru, která každý den pláče s tím, že do školky nechce. První třídu zvládla bez problémů, poslední dva roky deno denně pláče. Co s ní už nevím. Manžel by chtěl začít dávat Bachovky. Prosím poraďte. Děkuji.
A jak se pak chová ve školce? A proč brečí? Řekla vám důvod? Co se týče Bachovek, já je zkoušela u syna, protože vzteklý, nespal, furt se budil a byl na mě hrozně závislý..no nepomohly nám vůbec, jen takový poznatek..
@Maria37 trochu překrucuješ. Já nepsala nic o zbavování se prcka nebo, že máma netráví s prckem čas ráda, ani že nemá být s mámou. Ale ať si zvyká už od prcka taky na jiné lidi - máma klidně může být poblíž, jenom ať nedělá vždy vše kolem prcka sama. Prostě postupná socializace. Podle mě to vliv má veliký.