Puberta v 4,5 letech ?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
613
24.7.22 21:53

Puberta v 4,5 letech ?

Zdravím všechny, :mavam: měla bych dotaz zda jste se setkali s pubertou u předškoláka?
Holčička 4,5 do teď hodnoucka, rozumná, tolerantní, klidná, empatická, samostatná.
Najednou zlom…a trošku mi dává zabrat. Beru to samozřejmě jako její vývoj, chápu že si tím musí projít i my to musíme zažít nicméně je to semtam náročné a chtěla bych jí pomoct. Od mala vyrůstá v milovaném prostředí, chováme se k sobě slušně máme se rádi mazlime se věnujeme se sobě atd, hádka s mužem je tak cca 5do roka… prostě nemá kde vzít nadávky a ponižování či porovnávání se mezi sebou. 8o Taaak mne to trošku kolikrát děsí co je schopná ze sebe dostat :D :zed:
Asi by to chtělo nějaké kroužky že? :think: Je dost hudebně nadaná u babičky hraje na piano tak asi pořídím klávesy aby v tom pokračovala i doma. Budu ráda za vaše reakce, odpověděla jsem si nejspíše asi sama :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
74219
24.7.22 21:58

Říkám tomuto období školková puberta.
Vůbec to nemusí slyšet a vnímat doma. Každého ovlivňuje společnost, televize, zprávy, něco zaslechne venku atd. A přejímá to, že je to její vzor.
Vysvětlovat, že takhle ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
24.7.22 22:04

Říká se tomu první období vzdoru, druhé je samozřejmě puberta. Je to tedy zcela běžné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
24.7.22 22:06

@Pavel03 ona už vzdorove období měla trvalo to tak vždy max měsíc a přešlo to, teď to trvá tak čtvrt roku a je to intenzivnější o dost :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
24.7.22 22:08

Joo, u nás je to stejné, od syna většinou dostanu odpověď, které si já pamatuji z puberty :lol: ale s naším je to sranda. Prošel si předtím skoro dvouletým šíleným obdobím vzdoru, byl z těch dětí, co se několikrát denně válí na zemi a vztekají se, takže pro mě je tohle období pohoda. Teď se s ním prostě domluvím daleko snáz, jen tedy to, co z něj občas leze :lol:. Vysvětluji, co komu nesmí říkat a to docela funguje. U nás to taky doma neslyší, většinu nosí že školky :nevim: dost se to zlepšilo, co začal chodit na sport a tancovat, fakt ho to baví a je samostatnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
24.7.22 22:08

@Pavel03 období vzdoru přichází většinou dřív, už mezi 2. a 3.rokem. Tohle je trochu jiné :lol: pro nás ale zábavnější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
24.7.22 22:14

@Aduš8 jo no bavím se každý den :D je fakt že je to kolikrát vtipné ale spíš ne :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2603
24.7.22 22:16
@Xeronias píše:
Zdravím všechny, :mavam: měla bych dotaz zda jste se setkali s pubertou u předškoláka?
Holčička 4,5 do teď hodnoucka, rozumná, tolerantní, klidná, empatická, samostatná.
Najednou zlom…a trošku mi dává zabrat. Beru to samozřejmě jako její vývoj, chápu že si tím musí projít i my to musíme zažít nicméně je to semtam náročné a chtěla bych jí pomoct. Od mala vyrůstá v milovaném prostředí, chováme se k sobě slušně máme se rádi mazlime se věnujeme se sobě atd, hádka s mužem je tak cca 5do roka… prostě nemá kde vzít nadávky a ponižování či porovnávání se mezi sebou. 8o Taaak mne to trošku kolikrát děsí co je schopná ze sebe dostat :D :zed:
Asi by to chtělo nějaké kroužky že? :think: Je dost hudebně nadaná u babičky hraje na piano tak asi pořídím klávesy aby v tom pokračovala i doma. Budu ráda za vaše reakce, odpověděla jsem si nejspíše asi sama :D

Z příspěvku nechápu, v čem ta puberta má být? Jsou extrémně známy i případy, kdy 5letá holčička otěhotněla. Nebo jen byla předčasně fyzicky vyspělá, to pak asi řešit s lékařem, laici tu moc neporadí. Pokud jde o nevhodné chování, tak to snad problém není, různá vzdorovitosti, drzost.

Děti mají určitý průběh sexuality, dle odborníků je zajímá sexualita asi do 5 let, např. prováději masturbaci, chlapečkové to ukazují holčičkám ap. Pak to do 6 let přestane zhruba do 10 let, u holčiček možná do 9 let. Děti jsou pak v podstatě asexuální a další přijde až před pubertou a v ní. Ale nepochopil jsem, že by se holčička nějak nevhodně chovala ap. Přijde mi, že o nic nejde, navíc se chování dětí v tom věku mění, co bylo v 5 letech je za rok, dva zcela jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
24.7.22 22:22

@Náhodný host nic jsem o sexualitě ani nenaznačila, a píšu tam nadávky, ponižování atd ;) ale v pořádku šlo mi spíše o zkušenosti ostatních, né o hloubkové rozložení v čem tkví problém, vím co a jak. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18532
24.7.22 22:23
@Xeronias píše:
@Aduš8 jo no bavím se každý den :D je fakt že je to kolikrát vtipné ale spíš ne :D

Třeba u nás dneska ctyrletak. Tata mu něco řekl a malej si jen zabrblal… říká se prosím :lol: přesně věděl, ze to nesmí říct nahlas, ze je to drze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18532
24.7.22 22:25
@Náhodný host píše:
Z příspěvku nechápu, v čem ta puberta má být? Jsou extrémně známy i případy, kdy 5letá holčička otěhotněla. Nebo jen byla předčasně fyzicky vyspělá, to pak asi řešit s lékařem, laici tu moc neporadí. Pokud jde o nevhodné chování, tak to snad problém není, různá vzdorovitosti, drzost.Děti mají určitý průběh sexuality, dle odborníků je zajímá sexualita asi do 5 let, např. prováději masturbaci, chlapečkové to ukazují holčičkám ap. Pak to do 6 let přestane zhruba do 10 let, u holčiček možná do 9 let. Děti jsou pak v podstatě asexuální a další přijde až před pubertou a v ní. Ale nepochopil jsem, že by se holčička nějak nevhodně chovala ap. Přijde mi, že o nic nejde, navíc se chování dětí v tom věku mění, co bylo v 5 letech je za rok, dva zcela jinak.

8o 8o hele ale ona se tomu mezi 3-5 rokem říká první puberta. Není to sexuální, ale děti odmlouvaji, zkouší mantinely, vymysli si, snaží se třeba něco vybrecet, vyrvat, neposlouchaji atp

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2603
24.7.22 22:29
@Xeronias píše:
@Náhodný host nic jsem o sexualitě ani nenaznačila, a píšu tam nadávky, ponižování atd ;) ale v pořádku šlo mi spíše o zkušenosti ostatních, né o hloubkové rozložení v čem tkví problém, vím co a jak. Díky

Já to asi tak pochopil, ale více méně mám tu pubertu spojenou s tím, že to je název pohlavního dospívání. A ta vzdorovitost a tak k tomu patří. I velmi malé děti ale mají své hormonální hladiny, asi se to mění nějak po tom 5 roce. Ta změna v chování, jak jsem psal, to je dané hormonálně. Zkrátka, od nějakého 6 roku bych čekal, že to nejspíš samo zmizí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
24.7.22 22:30

@hospodki přesně tak diky :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2603
24.7.22 22:31
@hospodki píše:
8o 8o hele ale ona se tomu mezi 3-5 rokem říká první puberta. Není to sexuální, ale děti odmlouvaji, zkouší mantinely, vymysli si, snaží se třeba něco vybrecet, vyrvat, neposlouchaji atp

Ano, připadalo mi to, ale nebyl jsem si jist, nebyl jsem zvyklý, aby se to tak označovalo. Po 5 roce bych tu čekal víceméně samovolné zlepšení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
24.7.22 22:33

@Náhodný host No přijde mi že má asi hodně hormony rozjetý páč má oči jak když si někdo něčeho šlehne :D (rozšířené zorničky i když kouká do světla)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí