Za jak dlouho pomohla logopedie?

Anonymní
23.7.22 20:26

Za jak dlouho pomohla logopedie?

Mám 3,5 leté dítě. Nemluví. Občas řekne nějaké slabiky, pár slov umí, ale opravdu minimálně. Nechce a asi ani nemůže mluvit. Nikdy po mně neopakoval, pouze minimálně. Už před třetími narozeninami jsme obíhali kolečko odborníků. Diagnoza: opožděný vývoj řeči, jinak psycholog, foniatr a neurolog neshledali žádný problém. Samozřejmě jsme začali docházet na logopedii, kde jsme byli všeho všudy zatím asi tak 10×. Přijde mi ale, že to skoro vůbec nepomáhá. Z malýho někdy něco při hodině vydoluje, ale je to bída. Vyjímečně něco řekne a to už mu musim slibovat odměny, jinak mlčí. Na radu psycholožky dělám s malým různá cvičení, víc s ním pracuju, ale přijde mi, že výsledek se nějak nechce a nechce dostavit. :( Chci se vás zeptat, za jak dlouho se Vám děti u logopeda rozmluvily? myslím tím děti, které na začátku skoro vůbec nemluvily. Né děti, kteří mluví, ale špatně, ale prostě děti, kteří šly na logopedii, protože vubec nemluvily. Už to nějak nedávám. Pořád si říkám, co za tím nemluvením prostě je :-(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24995
23.7.22 20:38

Ale logopedie není o tom, že ti děcko rozmluví logopedka, na logopedii ti ukážou jak a co s děckem trenovat, ale to musíš ty doma, denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
23.7.22 20:39

To může trvat klidně roky. Logo přeci není o tom aby začal hned mluvit.
Dg. máte, jak pracovat taky. Mluvení přijde.
Dej tomu čas. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
2597
23.7.22 20:41

Za mě bylo nejlepší rozhodnutí dát děti do logopedické třídy ve školce… Dítě mi prostě ani jedno nemluvilo pořádně, to mladší nejspíš proto, že i se starším se domlouvali jen skrekama. Teď jsou oba ve škole a všechno je v pořádku :) každý tam chodil 2 roky. Každý den měli skupinové cvičení. Samostatné posezení s logopedkou v oddělené místnosti. Každý den domácí úkol. Každé dítě mělo svůj studijní plán, podle jeho potřeb. Ale musíte vše dělat i doma, ruku v ruce jde i motorika…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
23.7.22 20:43

Možná se rozmluví ve školce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
23.7.22 21:03

A chodí už do školky? Ja mam skoro 3,5leta dvojčata, mluví v krátkých větách, opakuji, furt se ted na všechno ptají „co to je“. Pediatricka řekla, že se maji rozmluvit do 4.narozenin, jinak logopedie, ale upřímně, co by s nima na logopedii dělali? Slyší dobře, jsou to normální zdravé děti, normálně na ně denně mluvíme, chodí půl roky do školky a prostě, ONO TO PŘIJDE. Ty kluci jsou prostě „pomalejší“, chce to čas. Dělejte domácí úkoly, co ti radi, ale zkus se tím netrapit, přijde to :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24995
23.7.22 21:12

@suzka1 taky to přijit nemusí. nebo až hodně pozdě. na logopedii by tobě ukazali jak podpořit děcko v mluvení, co s ním trenovat. školka taky vždy nepomuže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
23.7.22 21:24

@suzka1 jenže zakladatelka dítě ani neopakuje, zřejmě nepoužívá " co to je", atd…

• Citovat
  • Upravit
9293
23.7.22 21:26

My děláme cvičení 3× denně a už po 2 týdnech jsem viděla nějaký pokrok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
23.7.22 21:27
@Anonymní píše:
Mám 3,5 leté dítě. Nemluví. Občas řekne nějaké slabiky, pár slov umí, ale opravdu minimálně. Nechce a asi ani nemůže mluvit. Nikdy po mně neopakoval, pouze minimálně. Už před třetími narozeninami jsme obíhali kolečko odborníků. Diagnoza: opožděný vývoj řeči, jinak psycholog, foniatr a neurolog neshledali žádný problém. Samozřejmě jsme začali docházet na logopedii, kde jsme byli všeho všudy zatím asi tak 10×. Přijde mi ale, že to skoro vůbec nepomáhá. Z malýho někdy něco při hodině vydoluje, ale je to bída. Vyjímečně něco řekne a to už mu musim slibovat odměny, jinak mlčí. Na radu psycholožky dělám s malým různá cvičen1) 2)
  1. íc s ním pracuju, ale přijde mi, že výsledek se nějak nechce a nechce dostavit. :( Chci se vás zeptat, za jak dlouho se Vám děti u logopeda rozmluvily? myslím tím děti, které na začátku skoro vůbec nemluvily. Né děti, kteří mluví, ale špatně, ale prostě děti, kteří šly na logopedii, protože vubec nemluvily. Už to nějak nedávám. Pořád si říkám, co za tím nemluvením prostě je :-(

Ještě bych zkusila znakovat.
Mně to u dysfatiku se velmi osvědčilo.
Můžeš si sama znaky vymyslet, nebo může vymyslet dítě. Nemusíš se bát, až začne mluvit, znakovat přestane.

• Citovat
  • Upravit
788
23.7.22 21:30

Vřele doporučuji facebookovou skupinu s názvem Vývojová dysfazie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
23.7.22 21:32

Jen Tě chci uklidnit. Nenech se ovlivnit zkušenostmi. Každé dítě je jiné. Každé dítě funguje jinak. Důležité je mít dobrého klinického logopeda, která někdy takové dítě viděl. :kytka: :kytka:
To nemyslím špatně, zažila jsem různé logopedy.
Je důležité aby sedl jak tobě tak tomu dítěti.
A pak prostě makejte. Ono to přijde. :kytka: :kytka: :kytka:
Jednou to tam bude.
A nakonec. OVR fakt není katastrofa.

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
23.7.22 21:35

@suzka1 pokud mate super lékařku, tak fajn.

Mně taky doktorka uklidnovala, že kluci jsou pomalejší, že mám počkat, že… a pak jsem se nestačila divit… zázrak se nestal :kytka:
A opravdu úderem 3,4 ani 5 narozenin mluvit nezačali.

Ale vidím to na benjaminovi teď, který komunikacne je naprosto v pohodě. Jak je to prostě jiné. Je úplně jinde než klíči byli v jeho věku.

• Citovat
  • Upravit
5011
23.7.22 22:06

Mému synovi teď bylo pět let. Chodí do speciální školky… má opožděný vývoj řeči plus nějaké příznaky autismu. Ve dvou letech se vývoj řeči v podstatě zastavil… dva roky bylo vše stejné, žádný velký pokrok.
Od čtyřech let chodí do školky, kde má každý týden logopedii..logopedka je přímo zaměřená na postižené děti, děti s autismem…je úžasná. Chodí k ní od září, první pokrok v řeči byl cca v březnu. Samozrejme cvičíme logopedii i doma, ale jde to ztuha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
23.7.22 22:59

Kocour Garfield: a rozmluvil se tedy někdy, jak jste dopadli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí