Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ne nemohla chytit nic, leda aftu… Žádná bakterie na vzduchu dlouho nepřežije. Od feťáků je většina nemocí přenosná pouze tělními tekutinami a pohlavním stykem. Je to úplně stejná blbost jako, to že se někdo nakazí od odhozené použité injekční stříkačky. K nákaze je potřeba větší množství čerstvých bakterií/virů. Vypláchnout pusu a vysvětlit, že je to fuj ![]()
Jako je to hnus, ale bude to ok…deti strkaji do pusy kde co…,i kdyz ve 4 letech uz by to clovek necekal…samozrejme deti napadaj momentalni napady v jakemkoli veku…
Syn, když mu byli asi 2 roky, tak ne chodníku sebral žvejkačku a bleskurychle ji strčil do pusy. Já byla totálně na mrtvici, teď už to bude pomalu 13 let a furt dobrý ![]()
@Gabulle píše:
Ne nemohla chytit nic, leda aftu… Žádná bakterie na vzduchu dlouho nepřežije. Od feťáků je většina nemocí přenosná pouze tělními tekutinami a pohlavním stykem. Je to úplně stejná blbost jako, to že se někdo nakazí od odhozené použité injekční stříkačky. K nákaze je potřeba větší množství čerstvých bakterií/virů. Vypláchnout pusu a vysvětlit, že je to fuj
Nešiř tady prosím bludy. Od použité injekční stříkačky se nakazit samozřejmě lze, a to zejména hepatitidami B a C, které jsou daleko infekčnější než virus HIV. K poranění stříkačkou a následné nákaze by ovšem muselo dojít v poměrně krátké době po jejím použití infikovaným člověkem.
@Thomassss píše:
Nešiř tady prosím bludy. Od použité injekční stříkačky se nakazit samozřejmě lze, a to zejména hepatitidami B a C, které jsou daleko infekčnější než virus HIV. K poranění stříkačkou a následné nákaze by ovšem muselo dojít v poměrně krátké době po jejím použití infikovaným člověkem.
Muselo by k tomu dojít v podstatě hned, nepopírám infekčnost ale možnost přenosu nákazy. Nesirim bludy, v poslední větě jsi potvrdila to, co jsem napsala v prvním příspěvku.
@Gabulle ano, krev by musela být víceméně ještě čerstvá, ale ta možnost přenosu tu zkrátka je. NAŠŤĚSTÍ však hodně malá ![]()
@Gabulle píše:
Muselo by k tomu dojít v podstatě hned, nepopírám infekčnost ale možnost přenosu nákazy. Nesirim bludy, v poslední větě jsi potvrdila to, co jsem napsala v prvním příspěvku.
SPECIALITA
Infekce, virologie
VIRUS HEPATITIDY B| VIRUS HEPATITIDY C| HIV
Bodná poranění ve zdravotnictví jsou velmi častá a představují potenciální riziko infekce krve, zejména pro zdravotnický personál, méně často pro jednotlivého pacienta. Mezi lékaři a sestrami 30–40 % uvádí, že byli v posledním roce vystaveni krevním nebo bodným ranám.
Riziko představují především viry přenášené krví, jako je virus hepatitidy B (HBV), virus hepatitidy C (HCV) a virus lidské imunodeficience (HIV).
Incidence nových infekcí na osobu vystavenou riziku za rok byla ve Všeobecné nemocnici v San Franciscu vypočítána na 0,55/1000 osob/rok, 3,05/100 osob/roka 0,8/1000 osob /rok pro HIV, HBV a HCV, v tomto pořadí..
Obecně platí, že riziko infekce závisí na následujících faktorech:
Koncentrace cirkulujících virových částic
Objem přenesené krve/krví kontaminované tekutiny
Riziko infekce v případě bodných ran lze zhruba srovnat s rizikem potřísnění očí krví nebo krví na sliznice.
Jestli to bylo primo na hristi, asi moc nehrozi, ze to bylo od bezdomovce nebo fetaka, asi bys ji nebrala na hriste, pokud vis ze tam sedavaji bezdomovci nebo fetaci. Pokud cestou na hriste, ani tak bych se nebala, ze neco chytne. To uz je vetsi pravdepodobnost, ze neco deti chytnou na samotnem hristi kde na vse sahaji a pak treba na pusu (pokud jim rodice nedesinfikuji ruce po kazdem sahnuti na madla atd).
Náš malej si tak nedávno dal. Akorát jemu jsou teda jen dva roky. Přežil to.
@ivašot. píše:
Syn, když mu byli asi 2 roky, tak ne chodníku sebral žvejkačku a bleskurychle ji strčil do pusy. Já byla totálně na mrtvici, teď už to bude pomalu 13 let a furt dobrý
@Thomassss píše:
Myslím, že i na to existuje profylaxe - že se dá do nějaké doby zabránit rozvinutí choroby. Pokud se pletu, nekamenujte mě, prosím, že sireni bludů. ![]()
Dobrý den, dneska jsem šla s mojí 4 letou dcerou na hřiště. Chvíli jsem na ní nedávala pozor a pak jsem zjistila, že má v puse nedopalek od cigarety. Nechápu jak jí to napadlo… Myslíte že mohla chytit nějakou nemoc? Bojím se že jí měl v puse nějakej bezdomovec nebo feťák