Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Thomassss píše:
@Takco u HIV určitě ano, u hepa netuším
Myslím, že nějaký, být třeba krátký, čas tam je. Kdo potřebuje, může si zjistit. ![]()
@Thomassss píše:
Nešiř tady prosím bludy. Od použité injekční stříkačky se nakazit samozřejmě lze, a to zejména hepatitidami B a C, které jsou daleko infekčnější než virus HIV. K poranění stříkačkou a následné nákaze by ovšem muselo dojít v poměrně krátké době po jejím použití infikovaným člověkem.
Znate jeden jediny pripad? Treba i z novin? Budu rada za odkaz
Za me to blud opravdu neni😉
@Nenuta1 píše:
Znate jeden jediny pripad? Treba i z novin? Budu rada za odkaz
Za me to blud opravdu neni😉
Nikdo v mém okolí se NAŠTĚSTÍ od infikované stříkačky nenakazil. Chceš-li odkaz, tady ho máš. A že to za tebe není blud? Nevěřím, že bys byla úplně v klidu, kdyby se tvoje dítě poranilo o stříkačku ![]()
@Thomassss píše:
Nikdo v mém okolí se NAŠTĚSTÍ od infikované stříkačky nenakazil. Chceš-li odkaz, tady ho máš. A že to za tebe není blud? Nevěřím, že bys byla úplně v klidu, kdyby se tvoje dítě poranilo o stříkačkuhttps://www.internimedicina.cz/…04/05/07.pdf
To je hloupy clanek☺️️ A stary dost jsem to resila kdyz jsem zvazovala ockovani deti, takze jsem sla vic do hloubky
To riziko je mnohem vic hypoteticke nez realne a verte, ze jsem to konzultovala i se zdravotniky
Takovy clanek Vam napise kde kdo, ale dekuji☺️️
Nepisu o zdravotnicich… ale jehlach vsude mozne😅
@Thomassss jinak nepopiram ze zdravotnici v chodu se nakazit muzou tam to riziko je, byť low zalezi o jakou nemoc
Ale na piskovisti atd? No way😊
@Nenuta1 píše:
To je hloupy clanek☺️️ A stary dost jsem to resila kdyz jsem zvazovala ockovani deti, takze jsem sla vic do hloubky
To riziko je mnohem vic hypoteticke nez realne a verte, ze jsem to konzultovala i se zdravotniky
Takovy clanek Vam napise kde kdo, ale dekuji☺️️
Jak sama píšeš, “to riziko je”, a o tom to je
a o tom tu mluvím já. Riziko je, ale malé. Takže nákaza skrz stříkačku není blud. A ještě jednou se tě ptám - kdyby se tvoje dítě poranilo o pohozenou použitou injekční stříkačku, byla bys v klidu? Mávla bys nad tím rukou a řekla, jeee to je v pohodě?
@Thomassss píše:
Jak sama píšeš, “to riziko je”, a o tom to jea o tom tu mluvím já. Riziko je, ale malé. Takže nákaza skrz stříkačku není blud. A ještě jednou se tě ptám - kdyby se tvoje dítě poranilo o pohozenou použitou injekční stříkačku, byla bys v klidu? Mávla bys nad tím rukou a řekla, jeee to je v pohodě?
Ale já jsem v této diskuzi nepsala o nákaze na pískovišti, nýbrž o tom, že se lze infikovat použitou injekční stříkačkou. A ještě navíc jsem psala, že krev musí být víceméně čerstvá, aby k nákaze došlo. Je na tom něco nepravdivého?
@Thomassss udelala bych co vzdy, desinfekce ☺️️
Nepanikarim… stojim nohama na zemi a mam za sebou spoustu clanku, diskuzi, vedomosti a hlavne 6 deti, se kteryma jsem uz toho opravdu moc moc zazila
A hlavne moje deti jsou max poucene
Neockuji a kdybych se mela stresovat kazdou odreninoi, triskou atd tam jsem asi uz stoleta😅
@Nenuta1 píše:
@Thomassss jinak nepopiram ze zdravotnici v chodu se nakazit muzou tam to riziko je, byť low zalezi o jakou nemoc
Ale na piskovisti atd? No way😊
asi tak, zdravotník si případnou infekční jehlu píchne omylem do prstu ihned po kontaktu s tím pacientem, takže tam jisté riziko být může (čerstvá krev)…
@Thomassss píše:
Ale já jsem v této diskuzi nepsala o nákaze na pískovišti, nýbrž o tom, že se lze infikovat použitou injekční stříkačkou. A ještě navíc jsem psala, že krev musí být víceméně čerstvá, aby k nákaze došlo. Je na tom něco nepravdivého?
Tak to se omlouvam, spatne jsem cetla… kaz az muze diskuze od vajglu v puse zajit😅
@Nenuta1 nějaká uživatelka zmínila, že ty injekce jsou blud, no. Tak jsem se toho chytla. Já taky nejsem úzkostlivá matka, dítě mi venku olizuje kde co, ale v centru Prahy je i přes den dost feťáků a ty stříkačky se tu bohužel válejí, tak jsem obezřetná. Ale zaplaťpánbůh za to, že riziko nákazy je tak nízké ![]()