Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
No uvažujeme ale to už je spíš jen kvůli papíru prostě už to není jako poprvé…
Ale potřebovala bych spíše poradit???
Když nejste manželé, budete muset na matriku a podepsat prohlášení o otcovství a to pak doložit v porodnici.
Jo tak zajděte na matriku a jen jako formalitu se znovu vemte, je jedno jestli tam půjdete ohledně jména dítěte nebo se znovu vezmete
.
Jinak jako nesezdaní musíte jít oba na matriku, vzít si OP, svoje rodné listy a podepsat papír, jak se bude vaše dítě jmenovat.
A jak se budou dívat v porodnici na to kašli, každý se může dostat do situace, že si přestanou rozumět, rozvedou se a pak třeba zjistí, že bez sebe nemůžou být, v porodnici je jim po tom houby
nelam si s tím hlavu.
No pokud budeš uvádět otce v RL, tak manželé musí do porodnice donést oddací list a pokud nejsou manželé, tak potvrzení z matriky o uznání otcovství a shodě na jméně… já myslím, že to v porodnici nikdo řešit nebude, jen se nad tím pozastaví, ale když uvidí potvrzení z matriky, tak to řešit nebudou, prostě shoda jmen…
Díky za rady moc… ![]()
Zajdeme na matriku a vše zařídíme, no a při nejhorším ty 4dny v porodnici přetrpím a doma už bude líp ![]()
V porodnici řeší Tvoje zdraví a miminko a ne to jak se jmenuješ a s kým sis to mimčo udělala… takže buď v klidu a těš se na mimi…
@Anonymní píše:
Díky za rady moc…Zajdeme na matriku a vše zařídíme, no a při nejhorším ty 4dny v porodnici přetrpím a doma už bude líp
vemte si sebou rovnou oba ty rodné listy a OP asi máte pořád u sebe
Jen oni už asi budou chtít definitivně jméno, takže to jméno mít rozmyšlené, protože když si ho rozmyslíte třeba před hodinu porodem, tak budete zas muset na matriku ![]()
Holky, rovnou se taky zeptám - máme už z matriky dokument, že dítě ponese přijímení otce, teď nám ale dali v porodnici jako by ten samej dokument, se kterým máme zajít na matriku a tam se vypisuje jméno i příjmení. Kdy se píše teda křestní jméno?
Já tedy nevím, ale z matriky je to asi rozhodující spíš pro příjmení a z nemocnice dotazník je hlavně na jméno… třeba kecám… ale ten papír z porodnice se nemusí ověřovat na matrice, zvlášť pokud je to podobné tomu z matriky… přinejhorším to tatínek dovyběhá potom… když budou mít problém…
Já si taky myslím, že matrika je kvůli příjmení, jméno nikdo neřešil, ani nebylo kam napsat. Kdy se píše křestní jméno miminka v porodnici? Před porodem dostanu papír, kam se to zapíše či jak to bývá?
Jo jo, buď v porodnici nebo od Tvého doktora dostaneš papír a tam napíšete jméno a snad i příjmení pro holčičku i kloučka a pak to oba podepíšete… a vezmete si to se všemi dalšími papíry do porodnice až půjdete na to…
Takže když máme z matriky potvrzené příjmení, tak jméno stačí pak jen podepsat v porodnici???
Nepůjdu znova na matriku s tím samým papírem, kde je navíc jen kolonka na křestní jméno, myslím, že křestní jméno by nemuseli tak hrotit snad ne, kdyby případně chlap přijel po porodu až, tak jméno si snad můžu podepsat i sama, ne ![]()
I na jménu musíte být podepsaní oba, ale na matriku se s tím nemusí… si myslím…
Ahoj, protože se blížím k termínu porodu potřebovala bych porad se situací.
Před 4lety jsme se s manželem rozvedli. Byla to chyba a po cca roce odloučení jsme se k sobě vrátili.
Rozhodli se že založíme rodinu což se nám podařilo a blížím se do finiše
Co mě zajímá. 1) Když jsme oficiálně rozvedení, jak je to se zápisem do rodného listu miminka?
Musíme na matriku a tak uznat otcovství? společné příjmení vlastně máme.
Nebudou na mě v porodnici pohlížet jako na debila? že čekám miminko s bývalým mužem? nebo se to vůbec nemusí dozvědět?
Bydlíme na malém městě a až na rodinu vlastně nikdo nevím o naší krizi a rozvodu. Manžel byl celkem pracovně vytížený takže si ani nikdo nestihl všimnout změny.
Díky moc anonymně třeba Klára…