Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Přesně tak - neřeš to. Když to vidíš Ty jako laik, doktor to určitě viděl taky, takže je to v pořádku.
Holky, už se mi to podařilo vložit do alba - mrkně te tam prosím… ![]()
Krásně hajá
Fakt to neřeš, doktor by musel být slepý, aby to neviděl taky. Může to být cokoli, co jako laici nevidíme nebo čemu nerozumíme. Kdyby to bylo špatně, už dávno Tě hnali na další vyšetření, dneska se posílá opravdu při sebemenším podezření na cokoli.
Jak píšou holky,kdyby bylo něco špatně,dr. by ti to jistě řekla a udělala/poslala tě na další vyšetření,takže se neboj:-)
A ještě pro uklidnění,koukala jsem na fotky z utz ve 13tt (15tt nemám) a taky má tu bradičku jakoby protáhlou:)
Fakt myslíte?
Příští týden jdu na odběry na VVV a dr. mi řekl, že kdyby ty testy vyšly špatně, tak mi zavolají přímo z laborky a sama si pro výsledky volat nemám… holky, to budou nervy. Jak tohle můžou udělat? Já myslela, že řeknou tolikátýho si zavolejte a řeknou mi ten den a ne že se nudu třeba 3 neděla nervovat, jak to dopadlo… setkaly jste se s tím už? Třeba mě jen dr. nechce strašit… jsem hysterka, co?
jestli mysliš triply,cemuz tvuj tt odpovida, i když vyjdou blbě,nedes se,ony tak vychází casto a falesne.
Na utz nevidim nic,co by tak byt nemelo.
muze tam byt pupecnik,cokoliv…
Hm… jsou ty triple testy, vím, že můžou být falešně pozitivní a pak mě požene na odběr plodovky a to se mi teda fakt nechce… ![]()
vzdycky ne,navic amnio muzes odmitnout.
spis te poslou na genetiku a tam ti poradi.
ve 12tt na screening si nebyla??
Byla jsi na prcotrimestrálním screeningu? pokud ano a výsledky vyšly dobře, na tripply bych být tebou nešla. Moje dr. mi to tak řekla a já s ní souhlasila, takže tripply mi nedělala, prvotrim. scr. vyšel dobře. Říkala, že pak se zbytečně dělá amniocentéza a to je další riziko…
JInak k těm fotkám, koukala jsem se a nevypadá to nijak nenormálně, u UZ záleží jak skloní hlavičku, jaký je úhel průchodu UZ. Je to strašně citlivé, stačí malinko pohnout sondou, nebo se pohne miminko a pak to vypadá takhle
, prostě se ta fotka nepovedla ukázkově.
me ta fotka prijde uplne v poradku (laicky pohled), myslim, ze se zbytecne stresujes predem, doktor by Ti rekl, pokud neni neco v poradku ![]()
Mě přijde, že má u obličeje ručičku, to není brada
) vidí to někdo taky tak?
Ewule0712 píše:
Mě přijde, že má u obličeje ručičku, to není brada) vidí to někdo taky tak?
Taky bych řekla, že si cucá palec. ![]()
Ne muj dr. je stara skola a rekl mi, ze ten prvotrimestralni screening byl jen velky boom a upustilo se od nej a ze neni nijak spolehlivy a ze ty triple testy budou lepsi.-
Jsem blbec, ze jsem na tom netrvala…
Ted budu trnout hruzou, jestli nebudu muset na tu plodovku, pac na to me uz pripravoval, prijde mi, ze to ma jako ritual pokazde… proste jede v kolejich, jak je zvykly leta - je to strasi pan.
/
Ahoj holky,
tak máme za sebou další kontrolu a přinelsa jsem si i fotečku z UZT… no po pravdě na to že jsme dnes 15+0, foto je ze včera, tak mi přijde, jestli je s miminkem vše ok. Nejvíc mne zaráží hlavička. Bohužel umím naskenovat jen ve formátu PDF a ten se mi sem nepodařilo vložit.
Jde mi o to, že mi přijde, že ta hlavička je v oblasti spodní čelisti nebo bradičky - tak nějak protažená. Nedokážu to popsat, ale na žádném jinem UTZ jsem to zatím neviděla. Miminko leží jakoby na zádech a je vyfocené zezhora. Když to srovnám s fotkou před 4 týdny, tak leží úplně ve stejné poloze. Je to normální. Jednu ručičku mělo pod hlavičkou a druhou nataženou před sebe.
Dr. jsem se na to neptala - zarazila jsem se nad tím, až když jsem si prohlížela foto v klidu doma.
Uklidněte mne prosím, že to je normální - ta „protažená“ brada…