Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky, poraďte. Co si o tom myslíte.
Dnes jsem byla na 2. UTZ u 1. UTZ před týdnem bylo vidět jedno embryjko. Dnes mi doktor dělal oba ultrazvuky, jak přes pochvu, tak i přes břicho. Ukázalo se mu 2 gestační váčky a v jednom je miminko s pravidelnou srdeční akcí a druhé sice taky mělo pulzaci, ale malou, jsou to prý cévy a vstřebává se to. Nerozumím tomu. Každopádně v papírech pro mého gynekologa mám napsané toto:
USG: V dutině děl. gest. váček se žl. váčkem a echem embrya, CRL 10,3mm, odpov. grav. 7+2, v souhlase s IVF, akce srd. patrná, prav., nejsou zn. krvácení do do dutiny dělohy, ovaria norm. velikosti.
Dle obrázku to ale nevypadá. Ke svému gynekologovi jdu za týden.
Stalo se to taky někomu? Dle fotky to vypadá na jednovaječná dvojčata.
Já čekala dvojčátka a kolem 7tt se jedno vstřebalo. je to prý docela běžné
@paola white, tobě doktor řekl, že to byla dvojčátka? Mě se dnes doktor nezmínil. Jen říkal to, že se žloutkový váček pravděpodobně vstřebá a v papírech o tom není ani zmíňka.
Takhle vypadaly naše jednovajky na UTZ - bylo to tuším 6+3…jako ten Tvůj obrázek vypadá podobně…
tak uvidíš na další kontrole. držim palce ![]()
@l.u.c.i.e2013 mě v 6+1 řekla že jsou tam dvě dutinky o dva týdny později už bylo jen jedno miminko a druhé skoro vstřebané. v dokumentaci o tom tak nemám žádný záznam
@dvojmatka, můžu se zeptat, jak jsi to zvládla s dvojčaty? V kolikátém tt jsi rodila?
@l.u.c.i.e2013 jednovajky nenechávají doktoři dýl, než do 36tt, kvůli jedné placentě, která pak už špatně vyživuje a vydržela jsem do toho 36tt. záhůl to byl - jsem hubeňour a prcek, takže jsem to pěkně protrpěla…to další normální těhotenství byl opravdu obr rozdíl. ale stálo to za to! holky jsou taky po IVF z jednoho embrya ![]()
@paola white píše:
@l.u.c.i.e2013 přečti si její deníčky a uvidíš
nestraš jí s mýma deníčkama ![]()
@dvojmatka @paola white, děkuji, tak uvidím. Za týden budu chytřejší, že?
@dvojmatka Jen tak nezávisle na téma… Já tvoje deníčky zbožňuji, když se chci zasmát…
Byla jsem na IVF a furt si představovala co bude když se chytnou obě
. Chytlo se jen jedno, ale stejně tvoje deníčky čtu pořád dokola… ![]()
Ja jsem teda houby ultrazvukovy diagnostik, ber me s rezervou
Ale dle meho by ten flek vpravo mohl byt zloutkovy vacek. Zvlast, kdyz jsou ty fleky dva naprosto zretelne a to druhe dvojce dr. videl v samostatnem vacku a primo ve zprave se o viditelnem zloutkovem vacku jasne zminuje.
@xantipi ježíš, taka to díky - to mě těší, že to někoho takhle baví číst
a moc držim palce bojovníkovi…třeba podruhý pak vyjdou ty dvojky ![]()
@dvojmatka @paola white,
ahojky holky, tak už jsem byla 2× na UTZ a gestační váček je vstřebaný a čekám opravdu jen jedno miminko, ale bohužel je skoro o 9 dní pozadu. Včera jsem byla 9+1 a miminko na UTZ 7+6. Takže jsem zase na nervy. u malého jsem to neměla, tak to vždy odpovídalo a navíc byl i o pár dní navíc. Teď nic. Doktor říkal, že se uvidí za měsíc, kdy bude přesnější UTZ a miminko už bude pořádně vidět. Vyfasovala jsem těhu průkazku, tak se uklidňuji tím, že kdyby to bylo fakt špatný, tak průkazku nedostanu, že?