Fotografie - formát k tisku

1335
5.10.16 17:02

Fotografie - formát k tisku

Holky, prosím vás - dávám vyvolat fotky, což nedělám moc často (je doba digi fotek, bohužel…).
Potřebuju poradit - když nechávám vyvolat fotky, který jsou oříznutý ve fotoprogramu - co je na výsledné vyvolané fotce? Udělá ten ořez bílej rámeček okolo, nebo tam tu fotku vytisknou přes celý formát (s tím, že samozřejmě, když je fotka čtverec a papír obdélník, tak jsou bílý okraje - ale na výšku je tam ta fotka napasovaná…)??
Víte ak to myslím? :mrgreen: :think:
Děkuju moc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11559
5.10.16 17:09

Kdo dělá ten ořez? Je normální, že foto program umožní ořezy ve správném formátu. V tisku se pak volí, jak to má být vytištěné. Normální formát je 4:3, takže třeba z mobilu by to bylo buď trochu zvětšené, okraje by chyběly, nebo bude ten papír ostrižený dle fotky= trochu užší. Program toho labu jistě dá návod s náhledem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
5.10.16 17:27

Já fotky vyvolávam v drogerii, tam si je přetáhnu a upravim takže vidim jak vypadaj těsně než vyjedou a nebojim se že bude někde kus ořízlej :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1335
5.10.16 17:47

Hmmm… Aha. No - já jsem si je ořízla normálně v pc ve foto programu… A právě se bojím, že tam bude pak malá fotka uprostřed velkýho formátu fotky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
5.10.16 19:38

Pokud bude ta fotka dostatečná na data, program fotolabu ji normálně roztáhne. Pokud bude ořízlá třeba na čtverec, tak problém. Proto mají fotoeditory ořezy i na poměr, nebo dokonce konkrétní rozměr 10×15 např. Pak se ten ořez dá udělat přímo na fotce a člověk uvidí, co tam „zmizí“. Fotolaby snad vždycky mají i program, která´ým se fotky dají nahrát z domova a není nutno to někam nosit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová