Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky mám na vás prosbu, hledám někoho se stejným problémem. Po 4. neuspěšném IVF mě doktor oznámil že embria trpí fragmentací (rozpadají se) a že mě doporučuje při dalším pokusu darovaná vajčka, s manželem by nám to nevadilo, ale když jsem slyšela tu cenu tak
.
Máte některá zkušenost s tímto problémem a povedlo se vám i přesto otěhotnět??? Moc děkuji za odpovědi ![]()
No pokud ty máš nekvalitní vajíčka a embrya z nich nepřežijí, asi jinou možnost než darovaná nemáš. Pokud jsou darovaná vajíčka a embrya kvalitní, úspěšnost je stejná jako u transferů vlatních vajíček. Takže stejně je to hop nebo trop.
@ji.paja zkušenost s tímto nemám, jen vím, že CAR od CARu se cena za darovaná vajíčka umí hoodně lišit. Ale druhá strana mince je, že tam kde jsou drahá, tam hodně platí dárkyním a mají jich víc, tam kde jsou levná, je to celé naopak a jsou tam dlouhé čekačky.
A jen na okraj, není embrio, ale embryo ![]()
No a je nějaká další indicie směřující k tomu, že vajíčka nejsou v pořádku? Z toho co píšeš za to teoreticky klidně můžou i spermie ![]()
@ji.paja nám se tedy embrya nerozpadly, ale přestaly se dělit - 2× IVF. Taky nám bylo doporučeno nechat oplodnit vlastní + darovaná vajíčka. Nám se do toho jít nechtělo, takže jsme třetí IVF odložili a mezitím jsem otěhotněla přirozeně.
Moc děkuji za odpověď i. Je pravda že manžel spermiogram také nemá 100% má jich málo a ještě ne moc kvalitní.. Jen 2-3miliony takže nic moc ![]()
@wobludka .nic jiného jako příčinu zjištěného nemam. ani jine problémy či operace…
@ji.paja no že by se to chtělo pídit podrobněji když nic jiného tak dárce muž je praktičtější jak po stránce finanční, tak zátěže pro Tebe. Byla by škoda zaplatit cyklus nebo cykly s dárkyní a pak zjistit, že problém je třeba ve spermiích
Co genetika?
@wobludka genetika dobrý. No napadlo nás že by jsme zkusili IUI s darcovkými spermiemi. Manžel souhlasí nemáme v tomto směru problém ani jeden z nás nevadí nám dárcovství. a hlavně je fakt že darcovské spermie jsou opravdu o poznání levnější než vajčka..Tak nevím jestli to zkusit a jestli mě co v Caru udělají… ale platím já co??…
![]()
@wobludka a když vezmu to pídění jak píšeš
tak už nevím kam bych chodila.. biopsii mám zasebou, průchodnost taky a tak nevím co se ještě dělá… ![]()
@mm11 děkuji za radu, ato mám žádat kde u mého gynekologa nebo v CARU… děkuji.
![]()
@ji.paja píše:
@mm11 děkuji za radu, ato mám žádat kde u mého gynekologa nebo v CARU… děkuji.
nám dali žádanku v CARU (chodili jsme do FN Olomouc), na vyšetření jsme jeli do Plzně k prof. Ulčové Gallové - přítel odevzdal vzorek sperma, mě vzala stěry a oběma krev. Zjišťovalo se jak se umějí spermie pohybovat v mém hlenu, jestli na ně nejsem alergická (neničím je), byli jsme tam v době ovulace