Fragmentace embrií

288
5.9.14 15:03

fragmentace embrii

Ahoj holky mám na vás prosbu, hledám někoho se stejným problémem. Po 4. neuspěšném IVF mě doktor oznámil že embria trpí fragmentací (rozpadají se) a že mě doporučuje při dalším pokusu darovaná vajčka, s manželem by nám to nevadilo, ale když jsem slyšela tu cenu tak 8o 8o.
Máte některá zkušenost s tímto problémem a povedlo se vám i přesto otěhotnět??? Moc děkuji za odpovědi :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69235
5.9.14 15:07

No pokud ty máš nekvalitní vajíčka a embrya z nich nepřežijí, asi jinou možnost než darovaná nemáš. Pokud jsou darovaná vajíčka a embrya kvalitní, úspěšnost je stejná jako u transferů vlatních vajíček. Takže stejně je to hop nebo trop.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
5.9.14 15:31

@ji.paja zkušenost s tímto nemám, jen vím, že CAR od CARu se cena za darovaná vajíčka umí hoodně lišit. Ale druhá strana mince je, že tam kde jsou drahá, tam hodně platí dárkyním a mají jich víc, tam kde jsou levná, je to celé naopak a jsou tam dlouhé čekačky.
A jen na okraj, není embrio, ale embryo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
5.9.14 15:41

No a je nějaká další indicie směřující k tomu, že vajíčka nejsou v pořádku? Z toho co píšeš za to teoreticky klidně můžou i spermie :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
5.9.14 16:15

@ji.paja nám se tedy embrya nerozpadly, ale přestaly se dělit - 2× IVF. Taky nám bylo doporučeno nechat oplodnit vlastní + darovaná vajíčka. Nám se do toho jít nechtělo, takže jsme třetí IVF odložili a mezitím jsem otěhotněla přirozeně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
5.9.14 17:12
@mm11 píše:
@ji.paja nám se tedy embrya nerozpadly, ale přestaly se dělit - 2× IVF. Taky nám bylo doporučeno nechat oplodnit vlastní + darovaná vajíčka. Nám se do toho jít nechtělo, takže jsme třetí IVF odložili a mezitím jsem otěhotněla přirozeně.
:palec: :kytka:
  • Citovat
  • Upravit
288
5.9.14 20:40

Moc děkuji za odpověď i. Je pravda že manžel spermiogram také nemá 100% má jich málo a ještě ne moc kvalitní.. Jen 2-3miliony takže nic moc :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
5.9.14 20:42

@wobludka .nic jiného jako příčinu zjištěného nemam. ani jine problémy či operace…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
5.9.14 20:44

@KackaDoup tak to je krásný konec. Krasne vyreseno :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
5.9.14 21:28

@ji.paja no že by se to chtělo pídit podrobněji když nic jiného tak dárce muž je praktičtější jak po stránce finanční, tak zátěže pro Tebe. Byla by škoda zaplatit cyklus nebo cykly s dárkyní a pak zjistit, že problém je třeba ve spermiích :kytka: Co genetika?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
5.9.14 21:40

@wobludka genetika dobrý. No napadlo nás že by jsme zkusili IUI s darcovkými spermiemi. Manžel souhlasí nemáme v tomto směru problém ani jeden z nás nevadí nám dárcovství. a hlavně je fakt že darcovské spermie jsou opravdu o poznání levnější než vajčka..Tak nevím jestli to zkusit a jestli mě co v Caru udělají… ale platím já co??…
:think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
5.9.14 21:43

@wobludka a když vezmu to pídění jak píšeš :-) tak už nevím kam bych chodila.. biopsii mám zasebou, průchodnost taky a tak nevím co se ještě dělá… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
6.9.14 09:13

@ji.paja zkus poprosit o žádanku na reprodukční imunologii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
6.9.14 21:17

@mm11 děkuji za radu, ato mám žádat kde u mého gynekologa nebo v CARU… děkuji.
:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
7.9.14 21:35
@ji.paja píše:
@mm11 děkuji za radu, ato mám žádat kde u mého gynekologa nebo v CARU… děkuji. :)

nám dali žádanku v CARU (chodili jsme do FN Olomouc), na vyšetření jsme jeli do Plzně k prof. Ulčové Gallové - přítel odevzdal vzorek sperma, mě vzala stěry a oběma krev. Zjišťovalo se jak se umějí spermie pohybovat v mém hlenu, jestli na ně nejsem alergická (neničím je), byli jsme tam v době ovulace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí