Statistika úspěšnosti IVF

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
12134
22.8.14 17:48

statistika IVF

Ahoj holky, chodím na emimino už více než 4 roky. Čtu tady různé příběhy, především holek, které trápí stejně jako mě, neplodnost. Já sama mam syna hned z prvního IVF. Tím jsem se „namlsala“ a bláhově si myslela, že druhé půjde také tak „snadno“. Kor, když tady čtu, jak u druhého spousta holek otěhotněla ani nevěděla jak. Jenže to u nás asi není možné, pač jsme skutečně „experti“, já problémy s ovulací, která momentálně tedy funguje, ale manžel tragický spg, i přesto, že se léčí. SPG dost kolísá, ale více méně je to bída. Takže bohužel jediná možnost je IVF. Jedno neúspěšné máme za sebou a k tomu asi 5 ketů, ani ťuk. Před sebou poslední pokus, víc už asi psychicky nedám. Jak jste to měly vy u druhorozeňátka, když první bylo po IVF? povedlo se vám otěhotnět bez doktorů z „vůle boží“ nebo s pomocí doktorů, či stále bojujete? docela bych si o tom s někým ráda pokecala. V reálném životě nemam s kým. Mam kolem sebe samé „šťastné“ ženy, které prostě těhotní doma v posteli, navíc skoro všechny kamarádky mají už druhé dítě (první stejně staré jako já), bláhově jsme plánovaly, že budeme mít společně i to druhé (to jsem ještě žila v mylné představě, že IVF je skorot tutovka). Potřebuji se jen vypovídat. Vím, že mam obrovské štěstí, že dítě mam. Jsou tady holčiny, kterým se nedaří vůbec. Hrozně se ve mě mísí pocity viny, že se „rouhám“, ale také touhy po druhém dítěti a „nespravedlnosti“, proč to nejde, když pro to děláme maximum. Možná to bude i v hlavě, nicméně s naším spermiogramem (90 % patologických), i přes andrologickou léčbu, mimochodem před půl rokem měl 53 miliónů spermií, teď už zase jen 16 mil, ale pohyb a patologie, no prostě bída bída… Ovulace mi naskočila po gynexu a mateří kašičce, mam to potvrzené i od dr, ale je mi to asi k ničemu… prostě se v tom pořád plácám… Jste (nebo byly jste) na tom některá podobně? Omlouvám se za dlouhý příspěvek… :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1059
22.8.14 18:05

@Martrich ahoj, jsem na tom podobně, tedy s tím rozdílem, že mám syna přirozeně. Poté manžel onemocněl a po chemoterapii je neplodný :( Podstoupila jsem IUI, nativ a 2 IVF. Při prvním jsem otěhotněla a ve 13tt jsem o miminko přišla a při druhém jsem měla biochemické těhu :(. Takže šílený neúspěch, nálady pod psa. Pocity méněcennosti atd :(. Musím říct, že jsem se teď dostala do stádia, kdy už mě to tolik netrápí. Ale kdo ví, kdy to zase přijde. Jinak IVF už podstupovat nikdy nechci, byl to pro tělo a psychiku záhul a mám pocit, že už se necítím v tak dobré formě jako předtím. Jinak synovi bude 6 a začali jsme to s doktory řešit před 4mi lety. Před rokem jsem podstoupila 2IVF

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3085
22.8.14 18:21

Ahoj holky, pridam se se svou troskou do mlyna. Sice stale bojujeme za prvni, ale u nas to bylo cca takto: problem mam ja, mam PCO, anovulacni cykly, manzel ma vse v poradku, spis mu car rikali, ze je milionar. Po prvnim IVF jsem otehotnela, ale mela jsem OHSS a tehotenstvi zamlklo cca v 7tt. Podotykam, ze mi odebrali 33 vajicek a z toho jen 4 zrala, po kultivaci vydrzelo 1. Druhe IVF - odebralo se 1 vajicko, nezrale. Treti IVF - odebralo se 18 vajicek, zadne zrale, navic se opet rozvinul OHSS, tentokrat uplne hroznym zpusobem, 14 dni jsem byla v nemocnici, z toho tyden na JIP, nemohla jsem se ani postavit, nic. Ted 4. IVF - konecne uspech, odebralo se 12 vajicek, z toho 5 zralych a po prodlouzene kultivaci 2 XHB, takze jednu jsme si nechali transferovat a jednu mame v mrazaku :) a ted jsme ve 13tt a uz jen cekame, aby dobre dopadl nt screening a snad bude vse dobre.

@Martrich Tak se neboj :) druhe se taky podari, treba to nebude uplne hned, ale casem urcite :) hlavne, ze se vam dari mit i nejake mrazacky a nemusis pokazde stimulovat a podstupovat punkce. IVF je cele fyzicky i psychicky velice narocne, kdo neprosel tolika neuspechy a tim nekonecnym cekanim to nepochopi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12134
22.8.14 18:22

Jojo, jsem ráda, když mi zde napíšete své zkušenosti i názory. Snažím se to brát rozumně, vím, že je to dar. Jen prostě žiju mezi lidmi, kde je mít děti naprosto přirozené a běžné, neznám moc lidí s problémy, jako máme my. Nebýt e-mimina, mam pocit, že jsem totální exot. Vím, že IVF není tutovka, to už jsem si dávno uvědomila. Bohužel se s tím nějak nedokážu vnitřně srovnat, strašně mě to ubíjí… ta bezmoc… a na druhou stranu si sypu popel na hlavu, že bych měla „bohu“ líbat ruce, že to vyšlo (nejsem věřící). Taky mi IVF dává dost zabrat, proto bych asi šla jen už do posledního a pak nikdy. Kdyby se sakra aspoň ten spg nějak srovnal, u ženský lze lecos léčit, ale u toho chlapa je to konečná :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12134
22.8.14 18:24

@looraa jéé moc gratuluji a držím palce, máš za sebou hodně neúspěchů, ale hlavně, že se zadařilo. Jo jak píšeš, kdo tím neprošel, tak nepochopí. Moje „plodné“ kamarády mi radí, ať se na to vykašlu a necpu do sebe ty sračky…, že to třeba vyjde přirozeně atd…,no co na to říct…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68928
22.8.14 18:39

Jsem na tom svym zpusobem podobne. My teda hodne bojovali uz o to prvni, dcera je po 4. IVF, takze ja uz si iluze davno nedelam. Oba jsme navic byli pri vsech vysetrenich zcela zdravi, takze nam doktori sest let cpali do hlavy, ze neni jediny duvod, proc by to neslo prirozene. No nejde, no. Vlastne je to ted desaty rok, co nevim, co je antikoncepce, byla tam obdobi zuriveho litani po doktorech a IVF, byla tam obdobi totalni rezignace, kdy jsme fakt na vsecko kaslali, uzivali zivota a u doktora skoro dva roky nebyli, no a stejne nic. Nastesti mezi tim bylo i to obdobi tehotenstvi, takze vim, ze kdyz telo poradne nakopnu, neco dokazat umi. Dceri jsou 2,5 roku, nechranime se prakticky od porodu a prirozene otehotneni se samozrejme nekona, nijak me to neprekvapuje, i kdyz to zase prekvapuje novou gynekolozku, i osoba odborne vzdelana by lecila stylem „to druhe byva vzdycky mnohem snazsi“ :) Absolvovali jsme v poslednim roce jednu minimalku (bez transferu) a jedno klasicke IVF (s transferem, ale nic z toho) a taky jsem dospela do situace, kdy proste tvrdim, ze mam pred sebou jedno jedine posledni a vic uz proste nedam. Ani financne (samoplatci), ale hlavne co se tyce huntovani vlastniho tela a taky takove te zivotni energie. Jsem naprosto alergicka na reci - slo to jednou, pujde to zas (pro druhe teda nehodlam absolvovat to martyrium co pro prvni) - urcite se to podari (sakra proc jako, to na svete neexistuji pary, co maji nedobrovolne jen jedno dite?) - jsi jeste mlada a mas casu dost. Nemam. Tahne mi na petatricet, coz je v nasi rodine bohuzel dost kriticky rok, hrozi mi predcasny prechod a kdyz ted opakuji vysetreni, ktera byvala roky naprosto OK, najednou se objevuji problemy. Rezerva vajecniku povazlive poklesla, hapruji mi cykly, lutealni fazi mam 8 dni, atd. atd. Takze se pomalu smiruji s tim, ze dcera bude jedinacek, jako jo, samozrejme me to moc mrzi, ale na druhou stranu sest let jsem se modlila za takovy zazrak, abych aspon jednou v zivote mela jedno detatko. A to mam a stoji to za to :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12134
22.8.14 18:57

@ugluk :hug: :hug: :hug: hodně silný příběh :hug: :hug:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65304
22.8.14 19:11

@Martrich tak já se taky namlsala u prvního ivf a zbytek viz popis.
A to je konec teď se smířit s tím, že další prcek nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12134
22.8.14 19:23

@Petra Z tebe si pamatuji z minulých pokusů, takže teď máš za sebou neúspěšné IVF? to mne mrzí, je to moc těžký. Spousta lidi říká, že dítě už mam, tak co řeším, ale prostě touha je silnější. já mam ještě jeden hrazený pokus IVF, což už bude moje konečná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65304
22.8.14 19:26

@Martrich nebylo to Ivf ale ivm…kratší stimulace
A ani nedošlo k et…embrya se přestala vyvíjet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65304
22.8.14 19:27

@Martrich jee ted koukam ze jsi změnila nick…takze jo taky te pamatuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12134
22.8.14 19:34

@Petra Z jojo, jsem to pořád já :mrgreen:. Měla jsi minimálku? ty jo čím to, že se rozpadla? předtím jsi měla hodně embryí a teď takový neúspěch, špatná stimulace? Já bych nejradši šla do nativu, strašně se mi nechce do IVF, ty stimulace, injekce a nervy ohledně embryí… uffff

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
22.8.14 19:39

Koukám že se tu slejzají známé případi emimina :mrgreen: Můj příběh dobře znáš :kytka: (pro nezasvěcené viz deníčky). Teď jsem to na pár měsíců absolutně vypustila, a co myslíš, ne nezadařilo se :lol: ráno jsem nadávala, jak mě bolí kolena (známka že ta autoimunita je i po více než půl roce prostě znát), pak si vzala brufen jak mě brala kostrč (po slavné rehabilitaci mám pánev šejdrem, takže asi i já se budu muset po letech začít zajímat o Mojžíšovou, už jen proto abych vstala z postele i za pár let), jela do práce a říkala si, že budu muset slevit ze svých nároků, protože začínám chápat, že dobrý to nebude už nikdy. A tímhle tempem to v rozumným věku prostě nestihnu, a to jsem při prvních návštěvách CAR v čekárně sedávala se spolužačkami své mámy. Přestalo mě děsit to, že to dítě nikdy nebude. Začalo mě děsit, že bude, ale nebude v pořádku, a neunesu tlak okolí, že si za to můžu sama. Ráno jsem se vzbudila s pocitem, že s tím musím už zase začít něco dělat. Jak jednou řekl jeden pán - největší prokletí je naděje. Protože dokud ten mrazák nebude prázdný, tak to nebude za námi ať se snažím sebevíc. Do té doby budu mít pořád pocit, že ty chleby jsem měla mazat pro dvě děti a že ač tu ječí dětí kupa, mělo tu ječet o jednoho víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12134
22.8.14 19:50

@wobludka jooooo, to víš, že si moc dobře pamatuji na tvůj příběh. Byli jsme obě „dobrý případky“ na té minulé diskusi, kde všichni snad už porodily… Ufff, vidím, že toho máš taky dost, nicméně máš pravdu. Dokud je naděje, je to snad ještě horší, než když je rozhodnuto. Člověk v životě přijme leccos, i to, že bude mít jedno dítě, ale pořád je naděje, že může být druhé a to je na jednu stranu dobře, na druhou je to ubíjející, pač se k tomu člověk snaží neupínat, ale ono to nejde… Furt žije v domění, prodat kočár, nebo počkat, jestli ho ještě použiju.. a tak dále… No moc dobře ti rozumím… Ty máš ten mrazák dost plnej, ne? tak šup pro prcky do bříška :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65304
22.8.14 19:59

@Martrich neni to minimálka jen vajíčka odeberou dřív a nechají dozrát v laboratoři
Při mem vysokém amh a polycystickyxh vajecnicich myslim volba dobra
A to ze se přestali vyvíjet???hele nevim…a upřímně ani jsem se neptala…na co…
Proste embrya nejsou a tim to pro me skončilo. na co se v tom šťourat a říkat si co by kdyby

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí