Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Anavi
A co ty, podařilo se Ti smířit s tím, že je konec, nebo ta úleva nepřichází?
@Petra Z: dakujem…aj som prestala chodit na emimino, ale chybalo mi to…,ale mam pocit, ze uz ma to boli menej…uz som z kolotoca IVF vystupila…
@wobludka : uz sa snazim hladat vyhody netehotenstva, takze uz sa asi aj „liecim“
Nezmierim sa s tym nikdy, ale uz netlacim na pilu…
@wobludka : a uz sa zbavujem detskych veci…co som doteraz za nic na svete nechcela…ved, co keby nahodou, ze??? ![]()
@Anavi no byli jsme…poslední pokus to byl a jak to dopadlo ![]()
Klidně bych byla tlustá, unavená a protivná klidně ---ale těhotná
Holky omlouvám se ale dnes mam blby den…asi mi to všechno dochází
Jooo a dostala jsem to ![]()
@Martrich Nečtu celou diskuzi - jen tvůj dotaz, tak nevím, zda se v něčem nebudu opakovat - i když asi každý příběh holek tady je neopakovatelný a jedinečný. Tvé pocity ale naprosto chápu. Já také myslela, že IVF je téměř tutovka a pak jsem byla v šoku, když první IVF neklaplo a navíc poté, co mě lékař ujišťoval, jak fajn probíhá stimulace a bude dost folikulů, byly pouhé 3. Změnila jsem CAR, přišlo druhé IVF - 9.tt potrat, /zůstalo ale na 2 KETY/, 1. KET - úspěch, máme téměř 2letou holčičku, za kterou jsem moc vděčná. Říkala jsem si, že jsem šťastná, že máme vůbec jedno dítě, protože někteří nemohou mít ani jedno. Jenže časem jsem začala toužit po dalším. Přišel na řadu 2. KET - nic. Takže 3. a poslední IVF - poslední hrazené pojišťovnou, takže jsme chtěli vsadit co nejvíce na jistotu. A to se nám vyplatilo - i když to bylo drahé. Nechali jsme si vyšetřit emryjka PGS a vybrat ty, které mají šanci se chytit - nechtěla jsem si zbytečně drásat nervy neúspěšnými pokusy. Na PGS nám přežilo do 5. dne 8 kousků ze 17, prošly 3, které byly OK. Hned první se chytlo a jsem 15. tt. Naše pojišťovna to PGS nehradila, musela jsem mít vyšší dávky hormonů, aby bylo více foliků na PGS, ale peněz nelituji. Vřele tedy u posledního pokusu PGS doporučuji. A min. 4 pojišťovny jej i hradí. Taky jsem si říkala, že pokud to nevyjde, tak holt bude naše dcerka jedináček a budeme se naplno věnovat jen jí.
IVF jsme podstupovali kvůli náročné a dlouhodobé onkologické léčbě manžela.
Přeji moc štěstí!
@Petra Z: Peta
Ani nevies, ako ti rozumiem / e/…preboli to, bude lepsie…
Bolest moze trvat celu noc, ale s ranom sa vracia radost…
@Petra Z když to dostaneš, tak funguješ
Mě nejvíc drásá, když to nedostanu (mám pravidelný cyklus) a teď mi to šrotuje, ms už se mnou nehne. Tuhle mi bylo i blbě, ms týden zpožděná… Byla z toho viróza a ms dorazila normálně, protože to jen já kráva si to blbě spočítala ![]()
@Anavi dekuju ![]()
A taky musím začít likvidovat mimi věci…i kočárek porad mam
@wobludka hele dostala jsem to, protoze jsem vysadila léky
Jinak to mám tak po 50 dnech
@Petra Z : a mozno, ked to najhorsie preboli, tak zmobilizujes vsetky svoje sily a skusite to este raz ![]()
@Anavi nene zlato…v říjnu mi bude 40
Museli bysme honem na pojišťovnu jeste a to ne
@Petra Z : ja som mala taketo „uplne“ posledne pokusy dva…
Je tu diskusia, myslim s nazvom snazenie po 40,ktorym sa nedari/alebo tak nejako/, tam si chodim naberat energiu
Baby su tam uzasne…a vzdy mi dodaju vela optimizmu…
@Petra Z: a este jeden pozitivny priklad, moja sesternica mala 40 tento rok a ma prve dietatko a je strasne moc stastna…snazili sa o neho 12 rokov!!!
Maly je zdravy a priniesol im vela radosti a viery do zivota… ![]()