Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@ugluk píše:
@Anavi ani se neptej, 4 odebrana, NULA oplodnenych (s PICSI a vzornym spermiogramem). Takze moje zivotni statistika - 7 pokusu, z nich 4 transfery. A jedno dite! Jdu si ho uzivat, neni vetsiho zazraku
Hrozně mě to mrzí ![]()
@ugluk píše:
@Anavi ani se neptej, 4 odebrana, NULA oplodnenych (s PICSI a vzornym spermiogramem). Takze moje zivotni statistika - 7 pokusu, z nich 4 transfery. A jedno dite! Jdu si ho uzivat, neni vetsiho zazraku
Hrozně mě to mrzí ![]()
@wobludka jsem rada, ze dokonce trikrat
Ale dekuju, no, ono se s tim v nasem pripade muselo pocitat. A radsi ted nez zaplatit dalsich 20 litru za dalsich 14 dni nadeje, popr. jako v prvnim pokusu za dalsich 6 tydnu nadeje a konec
A nebo jeste hur, vid?
Ale kdo nic nedela, nic nezkazi, nelituju.
@ugluk ále máme školení a jak všichni „děsně dávají pozor“ a jsou píchnutí na tu jednu chudinku wifinku, tak to blbne
No víš jak, je to naprd, ale co člověk nadělá holt se s tím musí nějak popasovat.
@wobludka dobry skoleni
Nojo, no, zivot jde dal. V rodine se do mesice narodi dalsi mimino, dnes jsem se dozvedala o tehotenstvi osoby hodne blizke, ale kupodivu to nesu naprosto s klidem a raduju se. Prej a bude ti prano. A zivot jde dal. Momentalne me nejvic trapi problem, jak nezabit to jediny dite, co mam. Chci banan - nechci banan - chci postavit domecek - nechci postavit domecek - a co tedy chces - uaaaaa!
![]()
Ahojte,
prajem Vám príjemné prežitie najkrajších sviatkov roka plných lásky a pohody, radosti a úsmevu, veľa darčekov a v novom roku veľa lásky, zdravia, pokoja, šťastia a splnených snov
veľa úspechov v pracovnom aj súkromnom živote ![]()
Ivana
S pranim se pridavam, at je ten pristi rok lepsi a veselejsi nez letosek ![]()
Holky, také vám chci popřát krásné vánoční svátky plné klidu a pohody. I když máme jen jedno dítě, máme obrovské štěstí a to moje někdy vydá za dvě
![]()
@Martrich takze nic? No my jsme tu teda seslost
Jinak moje hodna a roztomila holcicka obcas vyda za deset ![]()
Tak si to s tema pokladama zitra vsechny pekne uzijte, Vanoce, byt jen s jednim ditetem, jsou proste stokrat veselejsi nez ty bezdetne. Za chvili ji dame spat a jdeme montovat odrazedlo, aby ho mohl zitra vecer nechat Jezisek pod stromkem. A ja se tesim jak mala a je mi zcela ukradene, co dostanu ja ![]()
Ten náš holomek dostane všechno co si jen navymejšlel
ať se vám svátky vydaří a do nového roku ať jste hlavně zdravé a spokojené a těším se na další milé povídání s vámi ![]()
Holky, opět krvácení 7 den od ET, je to zakletý
. Ale je divné, že tentokrát jsem si pobrečela asi dva dny a jinak ok, ani to neberu tak tragicky. Já mam povědomě hrozný strach z těhotenství, tak na jednu stranu je to taková úleva, že jsem zase „volná“. Jsem asi na hlavu. Máme jednoho mrazáka prý 6 denní hatchovanou blastu, to sme snad ještě neměli, tak to zkusíme po Novém roce a pak třeba někdy nativ. Mam pocit, že ty vymodlené děti zlobí ještě víc, ten můj má 11 dárků jen od nás, od babiček to bude další fůra, asi nás vystěhuje z byt ![]()
Tak si to holky užijte, jsme se tady opravdu sešly dobře ![]()
Tak aspon, ze ten mrazak neni prazdny… Ja tu mam krabicku Tamoxifenu. V lednu doresit imuno, stitnou zlazu, jsem objednana na rvani dvou osmicek zaroven… a ja blbec zvazuju, ze jako ten Tamoxifen zacnu brat a co mi vyroste, necham si pekne bez narkozy odsat a oplodnit na misce. Tomu se rika roupy, co ![]()
@ugluk takže také nativ nebo minimálka? Hele třeba tu smůlu zlomíme a když ne, tak holt máme ty naše rozmazlené jedináčky. Na druhou stranu já jsem taky jedináček, sourozence jsem sice chtěla, ale i tak jsem měla dětství krásný
@Martrich spis minimalka s tim Tamoxifenem. Stale trvam na tom, ze - uz do toho nehodlam investovat desitky tisic, uz do sebe nehodlam pichat FSH (coz souvisi s tim prvym
) a uz kvuli tomu nehodlam pod narkozu. Maximalne zobnout par prasku, prijit, nechat do sebe bodnout zaziva, odejit. Jednou jsem to absolvovala a oproti plnymu IVF nebe a dudy. Vyslo me to na 6 000 a vysledek s tim normalnim IVF za 60 000 identickej - neoplodnilo se vubec nic
Tak mozna tomu jeste jeden pokus dat, prvni dite vyzadovalo 4, tak treba druhe je potrebuje taky
No roupy, vzdyt to pisu. A furt nevim. Ty osmicky ven potrebujou a bez umrtveni a leku proti bolesti se do toho poustet nehodlam ![]()
@ugluk ani ICSI nebo PICSI se neoplodnilo? No máš pravdu, já už nikdy nechci stimulaci, narkózu a ty příšerný nervy a prachy. Prostě minimálka nebo nativ, plus tedy ještě ta blasta co čeká v mrazáku. Můj doktor dokonce tvrdí, že po těchto minimálkách jsou kvalitnější embrya a kolikrát to jedno bohatě stačí. Nám taky teď nezbylo skoro nic, takové koňské dávky FSH a k čemu to? měli jsme dva kousky, teď už jeden