Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@wobludka
Pockaj este na krv…nedavam ti zbytocnu nadej, ale…mne sestricka v CAR-e povedala tolko uspesnych prikladov…aj s krvacanim…stale drzim ![]()
@ugluk dakujem za odpoved, premyslam o tom, ale obavam sa, ze som bojko, a ze to nedam
Ale do hormonov by som uz urcite nesla…
@Martrich aj mne by stacilo este jedno dievcatko a moze to byt aj certik ako to nase prve zlaticko…,ale mozem len snivat
…
Holky, my sme snad zakletý či co, všechny máme jednoho prcka vybojovanýho a druhej prostě ne a ne. Obávám se, že já po ketu dopadnu stejně, moc tomu už nevěřím
@wobludka, ach jo, to me mrzi
Tohle znam, mne pri neuspesnych IVF Utrogestan drzel MS do nejakeho 16. dne… Ja si nejak myslim, ze preci jen u jedne zenske ta tehotenstvi po IVF probihaji podobne, nejak moc neverim tomu, ze jednou vubec nespinim a bleju o zivot a podruhe ze me tece krve jak z vola a jinak je mi fajn a v obou pripadech je to uspesne tehotenstvi. Nekdy mam pocit, ze tyhle story o tom, jak prislo masivni krvaceni i pres Utrogestan v terminu prvni MS a dopadlo to skvele, povazuju za urban legend, osobne takoveho neznam nikoho (takovych, co pak krvacely pozdeji a OK to bylo, nekolik), takze to vidim na jeden pripad z tisice, o kterem si pak cely CAR a emimino jeste leta pisou… kazdopadne test bych stopro i pres to vsecko udelala a v nejlepsim pripade se chechtala, jak jsem Ugluk vytrela zrak ![]()
@Anavi samozrejme, ze bys to dala. Ono zas uspavat telo celkovou narkozou kvuli jednomu dvema folikulum, i pokud odhledneme od financi, je pro nej mnohem vetsi zatez nez parsekundova bolest. A ono stoji za to si rict, ze ted tuhle chvilicku vydrzim a pak mam ohromnou nadeji na zazrak. Osobne mi na tom poslednim odberu prislo nejhorsi oplzle vtipky pana doktora, ktery asi nejak nepostrehl, ze tahle pacientka pred nim nespi ![]()
Jinak se snazim vymyslet babovku bez cukru a umelych sladidel, aby ji pozrej i muz a dite a po nekolika pokusech se to furt nejak nedari
Diabetolog mi nakazal omezit krome cukru i tuky (sakra, kdybych aspon hubla!) a zene me na CT bricha, jestli mi jako jeste seberou zlucnik. Toliko k radostem ve zkusebce.
Spíš špiním než krvácím, ale je tam prostě sliznice a to je zásadní. Když ugluk napíše test, tak se mi osvědčilo poslechnout
Negativnější už nevyrábí, tak jsem zrochu klidnější, že když už prd z toho, tak mi to aspoň nic nesebere. Taky si myslím, že když nikdy v těhotenství nezašpiním ani když mám hematom jako prase, tak to prostě dobré být nemůže. Transfer vem čert, víc mě trápí že ta embrya byla pěkná, takže to už na ně nesvedeme, a tři negativní transfery na někoho, kdo do druhého porodu otěhotněl bez problémů (když už potkal slušné embryo), je už prostě hodně.
Woblud, s tim spinenim… Ja pri prvnim tehotenstvi zaspinila a OK, potratila jsem az o par tydnu pozdeji. Pri druhem opet stejne spineni ve stejnou dobu a dopadlo to dobre. Ale mela jsem paradne pozitivni testy. V tretim nic. A to uz jsem i vysadila Utrogestan a ani kapka krve, ke konci jsem mela hCG 14, pak 5 a furt nic, to uz jsem prskala, vedela jsem, ze je to v haji, ale trvalo to jeste par dni, nez se telo milostive rozkrvacelo. To byly testy pozitivni, ale teda oproti minulym nic extra a nenechala jsem se uchlacholit, jak je kazde tehotenstvi jine a kdyz jsem mela ve dvou tehotenstvich dalnice, tak ve tretim budu mit v 6+0 slabou carku a bude vsecko OK.
Naprosto te chapu, kdyz uz vis, ze embrya byla paradni, ach jo, fakt me to mrzi
Mate jeste nejake plany do budoucna?
Mne se ted kupodivu rozjel ten celej zivot stavkujici vajecnik, takze se mi sama od sebe natahla lutealni faze a uz treti cyklus mam jak hodinky oproti tem poporodnim zoufalostem, kdy jsem se motala kolem 20 dni. A az ted dostanu MS (tipuji zitra), tak se do toho CARu na ten profuk objednam, minimalne ze slusnosti jim sdelit, kam az jsem to od toho ledna dotahla ![]()
Ještě tam mám na dva transfery, teoreticky si můžu jít za 14 dní pro další, ale přijde mi to jako hodně blbej nápad. Teď hned ne, ale asi zkusíme přes léto IUI, jen tak pro dobrej pocit že něco děláme (protože se teď cítím fakt dobře, ale ta nula, víš jak, no aspoň mě ta IUI nedeptají psychicky, ty mám vždycky totálně vychlazené), no a pak to asi zase zkusíme, co zbývá
Ale další stimulaci už ne, už mám strach že bych to odnesla, nativ u nás nemá cenu když se to blbě dělí, a taky toho mám už za ty roky dost. Dárce nechci, adopci taky ne, psa už máme, tak asi budi terorizovat dítě, kdy už jako budou ty vnoučata ![]()
Holky, tohle je fakt na ho… Jinak já patřím k těm, co první trimestr prokrváceli, ale jinak mi bylo fajn. Ovšem ten strach, nevím, zda by nebylo lepší to celé problít a krvácení si odpustit.
Vám se dařilo aspoň těhotnět, i když tedy výsledek taky žádný. Ale já otěhotněla akorát jednou ze všech těch transferů plus jedno biochemko, jinak prostě ani náznak uhnízdění nic a nic. Přitom podle doktora jsem ok, tak mi to taky nejde do hlavy, jestli je to tím mizerným spg nebo čím
![]()
Martrich, tak o bliti si pokecejte s Wobludkou ![]()
Jinak ja tehotnim, jo, z peti transferu tri tehotenstvi, to je skvely
Ovsem na tech pet transferu jsem potrebovala osm stimulaci a odberu a dve z tech tri tehotenstvi neprekonala 8.tt ![]()
Ja mela tehotenstvi skvele, bezproblemove, az na tu cukrovku, od zacatku do konce. I porod skvelej. Jen to otehotneni ![]()
Woblud, jak ja te chapu
Plnou stimulaci uz ani za zlaty prase, nativ s vidinou toho, ze ze ctyrech folikulu mi jeden prasknul predem, jeden byl prazdnej, ve dvou vejce, jedno se vubec neoplodnilo a jedno to dohrabalo do 7.tt, kdy za jeden pokus dam desitku (ICSI je u me k nicemu) a kybl nervu… Kdybych nemela zadny dite, asi jsem mnohem odhodlanejsi, ale takhle se ve mne ozyva cynik, co ty prachy asi radsi procestuje a neco z nich mit bude ![]()
@ugluk taky to tak vidím, už se mi do toho čím dál míň chce. vidina těch ztracených dvou týdnů plných planých nadějí a utápění se v depresi. Taky raději plánuji dovolenou, užívám si syna, kterej vydá tak za tři děti, jak zlobí a hlavně mam skvělou práci. Pro mne bylo těhotenství strašný období, nejdřív to krvácení a 4 týdny v nemocnici, pak mi vyskákal příšernej ekzém na rukou, nikdo s tim nic nemohl dělat a poslední dva měsíce před porodem jsem zase promarodila a furt lítala na ORL, nikde mi nechtěli dát žádný léky, ať jsem měla tak příšernej kašel, že mi prdla voda na konci 37. týdne. Dneska si z toho děláme srandu, že jsem ho doslova vykašlala:-)
Holky, máme jedno zdravý dítě a je fakt, že to je strašně moc. To druhé by byl jen takový bonus navíc, ale už se snažím nehroutit. spíš se mi strašně nechce do toho ketu a ještě jsem do budoucna uvažovala o nativu. Já neměla s počtem vajec žádné problémy, ale ta embrya asi nebyly valné kvality.
Ja mam pocit, ze jsem od ledna do konce brezna zila jak v nejaky jiny realite. Ted mi strasne pomohl navrat do prace a hrozne se tesim na tu dovolenou, vlastne dovolene, v zari jedeme i s dcerou na tyden do apartmanu na Sumave. Tehotenstvi bych si klidne zopakla, ale az tak od 12.tt vyse, kdyz uz ustaly ty nervy, to bylo nadherne obdobi. Ale sejri me, ze se ted nejak na ty doktory nemuzu vykaslat, jenom za mesic to mame CAR, diabetologie, CT bricha a utz prsou, a to se vazne citim bajecne a nelezt k tem doktorum, o zadnych problemech ani netusim ![]()
@ugluk jo také se cítím dobře, dokud nevlezu do ordinace
. Teď jsem měnila obvoďáka, chodila jsem do té slavné Mojí ambulance, kde to bylo tragický. A vyplňovala jsem u toho nového dotazník, kde mne pobavila otázka:Cítíte se zdravá? Fakt jsem nevěděla, co na to napsat, furt chcípu, imunitu v tahu, teď mi ještě natékají nohy, do toho alergie.
No na dovču se také těším, v prvních týdnech v červenci chceme jet s kamarádkou na chatu k nim a na konci srpna asi do Itálie…
Jo to máte recht, mně bylo tak blbě, že jsem se starala jen o to jak blít důstojně a na nějaký splín ohledně dítěte jsem neměla čas ani sílu. Těhotenství nenávidím, nesnáším nemocnice (v tom hábitu si připadám jak umrlec a natahuje mě ten zdravotnickej smrad), nesnáším jak mi spadne IQ někam k nule, jak na mě to dítě zevnitř neustále šahá, jak mám třicet kg navrch a musím usnout dřív než rozkoušu tři tablety Rennie, a stejně mám prostě pocit že to takhle nemá být, že tu někdo chybí. Doma kolem sebe našapujeme po špičkách, vzduch by se dal krájet ![]()
@ugluk určitě to nech profouknout, už jen prostě pro ten pocit ![]()
Závidím fajn práci, ta moje je hrozná, přísahala jsem si, že se tam v životě nevrátím, no samozřejmě mi nic jiného nezbylo, lepší blbá než žádná.
@Martrich na Moji ambulanci jsem slysela dost hruzne reference.
Jinak ja vlezu k doktorovi a on se obligatne pta - jak se mate? A ja na to s pusou od ucha k uchu - skvele, pane doktore ![]()
Coz ho dost rozhodi a dlouze cuci do mych papiru, jak se jako s takovymihle vysledky muzu citit skvele… A vazne nejste ani vic unavena a nehubnete? Vyjmenuje deset priznaku, ktere bych dle tech vysledku mela mit, a ja proste nemam ![]()
Tak krev negativní, jakási biochemická reakce tam proběhla, ale mimoděložní nehrozí, tak mám radost, že mi to sice nic nedalo, ale taky nesebralo - je třeba oslavit i drobnosti ![]()