Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky, je fakt, že život je jak na houpačce, jednou jsi nahoře, podruhé dole. Smůla se vždycky musí něčím prolomit, i když to možná nebude další dítko. Každopádně Skotsko, to bude paráda a @wobludka a ty už to konečně rozsekneš a bude další Wobluďák
![]()
Ahojte,
@wobludka tak ako dopadol KET? Dobre sme drzali paste?
@ugluk a vy to este skusate? Pomocou lekarov alebo prirodzene? Ked sa Vam zacalo darit, tak nech aj nadalej ![]()
Mna caka zajtra revizia a velmi som prehovarala Dr.,nech ma pusti zajtra domov…chcem to mat za sebou, same to neodislo a ani neodide…uz to nechcem nikdy zazit, cakala som medzi samymi tehotnymi stastnymi zenami / prajem im to/ neviem, cim si museli ony prejst/, len to bolelo…
Ivana
@Anavi ať to máš brzo za sebou
děkuji, šlo to dobře, jedno embryo vypadalo pěkně, druhé horší, no samozřejmě nám bylo líto to horší vyhodit, tak jsme si přivezli obě
No tentokrát to hrozně nesl manžel, skoro nespal, pak se s wobluďákem málem vybourali v autě
mě zase celý den bolí vaječník, tak si zakazuju představovat katastrofický scénáře a myslím, že budeme rádi, když to všichni ve zdraví přežijeme ![]()
@wobludka o tych zazrakoch- -vies, momentalne som velmi na dne…tak to beriem asi trochu inak…neviem, preco aj my nemame narok na to, co ma skoro kazda zena./ mat dieta z lasky s partnerom bez liekov a pod. sajrajtov/… preco nemame narok na zazrak, vsak bojujeme, snazime sa, nesedime na zadku a neckame, kym nam stadne do lona…Viem, ze nase deti su zazrak a kazdy den si to uvedomujem…
@Anavi moc ti rozumím, taky mi to přijde nespravedlivé a člověk si říká, proč právě já? Jenže musíme se s tím naučit žít, protože jinak bychom se z toho musely zbláznit
Já mam ket zase odložený, pač jsem nachcípaná tak, že sotva mluvím, v tom vedru je to obzvlášť výživné
@wobludka tak moc držím pěsti, ať to tady aspoň ty rozsekneš
![]()
@Martrich
obavam sa, ze sa s tym neviem naucit zit, ale koncim…uz to skusat nebudeme ani prirodzene…kolotoc IVF sme vzdali pred 2 rokmi…dakujem, ze ma chapes ![]()
Skoro sa uzdrav, nech sa Vam KET podari, nech zazijes aspon este raz ten uzasny pocit z uspechu!!!
@Anavi a můžu se zeptat, kolik je ti let? Vidím, že dcera se povedla z minimálky? Každopádně pořád ještě můžeš někdy otěhotnět. Jen je třeba se na to neupínat. Nenapadlo tě zkusit psycholožku? Mě to docela pomohlo, tak nějak trochu pochopit, proč se to děje. Prostě to tak je, já sama jsem jedináček, naši druhé dítě nechtěli a netrpěla jsem tím, tak se to tak snažím brát. Samozřejmě se s tím asi nikdy nevyrovnám, ale prostě jsem si řekla, že život je fakt krátký na to, abych se furt trápila něčím, co změnit nejde. Ani ten ket neberu jako velkou šanci, prostě to jen zkusím, možná nativ ještě a také končím. Už mne to ani nebaví, furt lítat po doktorech a stejně nic z toho. Zaměřila jsem se na práci a na syna, to je moje budoucnost. Drž se holka, věřím, že teď to máš těžké, ale zase bude líp
![]()
@Anavi no, zkousime… Prirozene nevim, musim zjistit, jak je na tom ten vejcovod, pri pohledu z delohy vypadal zalepene. Ve zkusebce vymodlene prace fakt otehotnet nehodlam. A jestli nekdy jeste zkusit nativ… kdo vi. Kazdopadne uz nechci zadne hormony, ja vazne neverim, ze to s tim nadorem na vajecniku nesouviselo. Otehotnela jsem ted z jedineho nezraleho vajicka. Embryolozka ho nechala pres noc v misce se spermiema, jestli treba zazracne nedojde, a rano ho nasla oplodnene, za tri dny bylo naprosto predpisove embryo, za dalsich 14 dni pozitivni test a za dalsich 14 dni prazdna deloha a cely vajecnik zabirala velka koule cehosi
Otrepavam se z toho jeste ted.
Ahojte,
tak mam po revizii a teraz si „to“ uzivam… Zacali ma dost boliet prsia…,ale ostatne je celkom ok…da sa…skor ma boli " psychika?" dusa, srdce…???
@ugluk prosim napis, ake to je, ked ti odoberaju vajicko bez narkozy…ci to fakt tak boli, alebo sa da vydrzat…pokojne napis pravdu…lekar ma nahovaral, ale povedala som nie…,ale cloveka to nahlodava…
Mrzi ma, cim ste si museli prejst, ked sa to vajicko uz tak pekne oplodnilo a uchytilo…
@ugluk nehodlas otehotniet v skusobnej lehote??? Ved to je idealna doba - zakon schvalnosti ![]()
@Martrich dakujem
Mam 39 rokov a od svojich 24 bojujem „s neplodnostou“…deti som chcela mat hadam od svojich 14…mam sestru a mame skvely vztah…na IVF uz urcite nepojdem…mozno to skusime do konca tohto roka prirodzene a bude definitivne koniec… vzdy budem mat pocit, ze mi v zivote nieco/niekto chyba…,ale…