Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojte,
@Petra Z : aj ja stale dufam, a potom si nadavam, aka som…slusne povedane naivna…
Ja mam MS ako hodinky…a nic z toho…,takze ked mi to meskalo…
@ugluk : vela vela stastia
Ja uz na to nemam odvahu…A odvaznemu stastie praje ![]()
@wobludka: hlavne vela zdravia…dufam, ze ti lektvary zaberu
Ja som premyslala o cinskej medicine,…ked vsetko ostatne uz zlyhalo…Ale uz mi chyba asi aj viera…viera, ze nam nieco moze pomoct…,ale mame zlaticka najvacsie, tak sa nemame preco stazovat!!!
A uz nenavidim zive sny, v ktorych som tehotna!!! To zobudenie je sakra tvrde…naposledy tuto noc…zobudila som sa tesne pred porodom…,cakala som chlapceka ![]()
@Anavi ani se neptej, 4 odebrana, NULA oplodnenych (s PICSI a vzornym spermiogramem). Takze moje zivotni statistika - 7 pokusu, z nich 4 transfery. A jedno dite! Jdu si ho uzivat, neni vetsiho zazraku ![]()
@ugluk to mne mrzí, čím to, že se vám neoplodní? A ty jsi tedy měla klasické IVF, ne nativ, jestli dobře chápu? Mne to čeká teď asi za týden začnu píchat Puregon. Ať to vyjde nebo ne, počítám s tím, že do toho jdu naposled. I to jedno dítě je velký zázrak, hodně holčin tady nemá ani takové štěstí
![]()
@Martrich jo, klasicke IVF, 300 IU denne. Nam se vzdy neoplodnovala nijak zazracne, ale tohle byl fat propadak. Tobe budu moc drzet palce!
@ugluk ach jo, to mne fakt mrzí. Já budu začínat také 300 j, což mne trochu děsí, pač jsem měla vždy hodně vajíček. Ale pak mi to nějak snižuje. No bojím se celého procesu, ale nějak to dopadne. Díky moc
@ugluk
Mrzi me to. Ted uz je cas jen na ty „prirozene zazraky“. Ale oni se deji, a ac se to muze zdat beznadejne, tak neni vsem dnum konec.
@Martrich tak snad vedi, co delaji, mne ty 300 nasadili, protoze proste tech vajicek nikdy moc nebylo. Dnes jsem se obloukem vypravila zpet do sveho prvniho CARu, jeho vedouci je doktor, ktereho si nesmirne vazim a jeho nazor respektuji. Povida mi, ze dokud jsou vajicka, tak je nadeje. A ze bych mohla zkusit jeste nativ. Bez hormonu, bez narkozy. Cekala jsem, ze me posle do haje, uz pred peti rokama jsme se loucili v dobrem, ale s tim, ze pro me uz jsou nejlepsi nadeji darovana vajicka.
@Cuddy nojo, no, to je zivot. A popravde smirit se s jedinackem je mnohem, mnohem snazsi nez se smirit s bezdetnosti
Samozrejme prirozene zazraky se deji, ale se mnou to navzdory veku uz jde pekne z kopce. V mem pripade bohuzel vek neni jenom cislo, ale kdo vi, no. Se stejnym „kdo vi“ jsem odchazela pred tema peti rokama z prvniho CARu, ale nejak se ten prirozeny zazrak za tu dobu neodehral ![]()
@ugluk : to je mi velmi luto
myslela som, ze to niektora z nas prelomi…
@Cuddy Ja cakam na zazrak 13 rokov…
stahovali sme sa, boli sme na dovolenke… zmenila som pracu…a nic…
Na zazraky neverim
@Anavi ja jsem to tuhle s usmevem napocetla na cca 100 neuspesnych ovulaci
A apime spolu tak 3-4× tydne, takze jsme se proste museli do vsech trefit. Nehlidala jsem je samozrejme stale, ale cykly mam jak hodinky a kdykliv jsem merila BT nebo byla u doktora na sledovani, tak tam ta ovulace byla naprosto ukazkova. Vsecka vysetreni na 1*, stehovani, zmena prace, kazdy rok dve velmi aktivni dovolene, zvire jsme si poridili… teda ne, ze by tohle clovek delal kvuli otehotneni, ale vzdycky, kdyz ctu ty zarucene rady, tak se smeju
Dokonce tam mam i rok a pul absolutni rezignace na doktory, tehotneni a vsecko kolem, kdyz uz jsem to vazne vzdala a neverila, ze to kdy klapne. Mnohem lip kolem tehotnej zensky, co curaji na ovutesty, planuji sex a testuji tyden pred MS ![]()
@ugluk : vycarovala si mi taky smutny usmev, napisala si to presne…
Ja som este pred par mesiacmi behala s ovu testami aj utz u Dr…a ako pises, fungujem ako hodinky…a nic z toho… V jednom filme bola veta -" a nemam ani nadeji, a to me dovadi k silenstvi"…,tak to mi beha po rozume posledne neocakavane/ocakavane MS…