Statistika úspěšnosti IVF

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1059
24.8.14 09:08

@Adona-i ahoj. Taky mám skoro šestileťáka a nejvíc mě to mrzí vůči němu, protože vyrůstá sám a neustále se mě ptá kdy bude mít sourozence :( A co nějaké testy proč potrácíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10264
24.8.14 09:30

@PavlaPir ma rakovinu lymfatickych uzlin- hodginuv sxndrom, nasli mu to v predposlrdnimstadiu, ma za sebou 2 transplantace a chemoterapii uz pres 10, ani to uz nepocitame. Zrovna ted zase bere lecbu. Nastesti ty jeho spermie odebrane v tech 24 pred lecbou byly docela dobre kvality.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
882
24.8.14 10:31

@PavlaPir mě to taky mrzí kvůli synovi. Pořád mluví o tom, že chce bráchu a klidně i ségru. Nemá ani bratrance, je úplně sám.
Testy mám uz asi všechny a na nic se nepřišlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12134
24.8.14 10:39

Holky, když tady čtu o té rakovině v tak mladém věku, je mi opravdu smutno, hodně sil :hug: :hug:. Vím, že se to nedá srovnávat, ale prostě rakovina mi přijde mnohem horší, než mít „jen“ jedno dítě. Také jsem řešila, zda budou mít ty stimulace a hormony jednou vliv na rakovinu u mne, mam z toho strach. Ptala jsem se na to, více méně nejsou dostatečné výzkumy, ale co jsem četla, tak by to nijak výrazně snad zvyšovat nemělo. Nejhorší je samostatný estrogen, v kombinaci s progesteronem ok a pak ty stimulace, prý je to krátká doba, možná na to jít X krát, tak už je to pro tělo asi velký záhul.. těžko říci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68929
24.8.14 10:59

No, tak jsem tu vcera na vas vzpominala. V byte litaly tri mrnavy deti, ctvrte na ceste (treti tehotenstvi behem tri let - planovane!) a mne se spustila MS, zase po 21 dnech. Mam pocit, ze v posledich mesicich nedelam nic jineho nez krvacim. Pet dni krvacim, 15-16 dni ne. Na dalsi se me nastesti nikdo nepta, nejspis vsichni tusi, ze ja jsem ta neplodna, co se kolem ni naslapuje po spickach :) Potreti tehotna vypada krasne, spokojene, svedci ji to, moc ji to preju, ale ta litost tu samozrejme je, s tim uz nehnu. O tehotenstvi se snazim od petadvaceti… tak konec litostneni, jdu zobnout listovku a prednison.
Jo, k tematu preimplantacni geneticke diagnostiky, mne by to udelali v Gennetu na pojistovnu (211), kdyby to genetik doporucil. Ten mi sice doporuceni napsal, kdybych nakonec jooo chtela (nechci), ale na rovinu jsme si rekli, ze pri me tehdejsi statistice ze tri transferu dve tehotenstvi (a 1 MA) a pri tom, ze mym rekordem po 6 stimuacich jsou dve embrya 3. den (a jeste jedno z toho mizerne), je to v nasem pripade dost k nicemu. Mam toho tak malo, ze mam zavadet vsecko, co jde.
Co se rakoviny tyce, nejhorsi jsou ty estrogeny, coz ja v zivote nebrala. Ale chodim preventivne na utz prsou, to pry by mely vsecky zenske po vice IVF povinne, rikaji v mamocentru, no a tam jsou z tolika stimulaci na palici, ze to fakt nevidi radi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12134
24.8.14 11:07

@ugluk jo přesně vím, jak to cítíš. Také je mi to vždy líto, ale prostě s tím nic udělat nemůžeme, jen být rádi, za toho jednoho prcka, co máme doma. Jinak já také chodím na screening prsou pravidelně a cytologii. Mě říkali, že nehorší prý jsou léky typu Clostybegyt atd.. a pak ty estrogeny samostatně, což bývá u žen v umělém přechodu atd… Prý estrofem v kombinaci s progesteronem snad ok… Do mě dřív pořád cpali i ten estrofem, protože jsem měla nízkou sliznici. Nicméně já vím určitě, že jdu do poslední stimulace, pak možná jedině nějaký nativ či tak… a uvidíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65312
24.8.14 12:28

Holky no smutek na nás –teda na me urcite bude doléhat porad
Mates teda ma 2 sestry polorodné :lol: mladší miluje a ona jeho a má bratrance jednoho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
24.8.14 18:31

Já taky chodím na mamologii co 2-3 roky. Tam mi řekli že ta souvislost není prokázaná, nicméně ten nárůst v souvislosti se stimulací je prostě nepřehlédnutelný (já do toho s tím rizikem šla, takže to pro mě nebylo nijak překvapující). A stejně tak jako stimulace je z hlediska onkologického paradoxně problém i mé šestileté braní HA, tu jsem začala zodpovědně brát na začátku vztahu se svým neplodným mužem :zed: :zed: :zed: A to jsme ještě víceméně přerušovali, protože fakt nesnáším, jak to ze mě teče - to mi ten život dělá naschvál :lol: Využila jsem teď i tu pauzu a šla na preventivní koloskopii (moje matka je úspěšně vyléčená :srdce: jinak velmi agresivní typ s tím, že domácí test ze stolice byl negativní :zed: prý je to stejně pozitivní až když jsou metastázy), tam mi stačí chodit co pět let, ale krásně mi vysvětlovali, že u střeva jsou několik let předem zaznamenané přednádorové stavy, kdežto u toho prsu je to otázka týdnů, takže si klidně můžu něco nahmatat ikdyž jsem nedávno byla na utz.

Naštěstí má sestra dva kluky v podobném věku, takže je kolikrát tahám všude všechny tři a paradoxně mě „na pískovišti“ všichni zpovídají, jaký je to super mít velkou rodinu a jestli chci ještě holčičku :D no nevypadám typicky neplodně :mrgreen: Období že chce brášku bylo naštěstí krátké (narození dítěte v rodině), jednou že si chce prohlížet fotky když byl malý, tak jsme je vytáhli a on nepoznal sám sebe, začal skákat po gauči a radostně křičet „já mám bráchu, mám bráchu!“ No jen jsem se otočila, zavřela do ložnice a řvala a řvala (jinak doporučuju pustit si vysavač, osvědčilo se mi po KET :jazyk: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
24.8.14 18:42

Mám taky jednu kamarádku, která spontánně potrácela, mnohokrát, Ulčová-Gallová nad nimi zlámala hůl. Pak to jednou vypadalo jakžtakž nadějně, 9 měsíců nevstala z nemocniční postele, měla mísu apod., neuvěřitelně silný příběh. Má zdravého krásného kluka, nicméně odnesla to děloha a je nyní bez ní. Nejdřív jsem si říkala, jaká je to tragédie, ale dneska si říkám, že je na tom fajn v tom smyslu, že to prostě může uzavřít. Já ikdybych hypoteticky připustila možnost, že se nějakým zázrakem ta spermie do vajíčka technicky dostane, tak se normálně dělí jen každé osmé embryo, to nejsou ani dvě možnosti za rok - ale nemyslet na to nemůžu, protože už se to jednou povedlo :pocitac: já teda mám ale vyřešené že jinou formu náhradního mateřství už ne, to bych si od těch nervů moc nepomohla, já si teda dost pravděpodobně můžu pořídit dítě někde na vánočním večírku na první šťouch, ale posedlá zase nejsem, přece jenom nechci dítě, ale rodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68929
24.8.14 20:16

@Martrich on treba tamoxifen (antiestrogen jako clostilbegyt) je primo lek na rakovinu prsu. Ale ve velkem a dlouhodobe uzivany zas zvysuje riziko rakoviny delohy ci ceho jineho :roll: Jenomze zas ve velkem a dlouhodobe ho berou zenske, co ho mji na tu rakovinu prsu (treba pet let v kuse), na stimulaci se bere pet tabletek za cyklus.

@wobludka kdyby aspon nahmatat v tom prsu, ja tam ma 15 mm uzlik (jenom fibroadenom) umisteny tak, ze i kdyz presne vim, kde je, tak ho nenahmatam, dr. soudi, ze se ani nedivi, jak je ulozen. Takze aspon kvuli tomu tam chodim co rok.
Jinak my dva se hledali, ja si nekdy povzdychnu, ze on mit jinou zenskou, tak se svym spermiem ma deti deset. A on ze co ja vim, ze treba bych ja mela deset deti s jinym, kdyz jsem (ehm, donedavna jsem byla) zcela OK. Takze jsme naveky odsouzeni zustat spolu, coz neni zas tak marna predstava :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12134
24.8.14 21:27

Holky, docela zajímavý článek
http://www.novinky.cz/…ch-muzu.html
je to opravdu smutná skutečnost :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1826
25.8.14 08:39

Ahojte,
nam vlastne nikdy nezistili pricinu zleho spg…
Manzel absolvoval vsetky mozne aj nemozne vysetrenia a za 10 rokov sme mali jeden mesiac normo spg…
O mesiac na to sme boli tam, kde pred tym…
Skusali sme vsetko mozne od dobre mienenych rad lekarov po osvedcene babske rady…NIC…jednoducho NIC…
Vysadili sme vitaminy… potom bolo obdobie, kedy som manzela „ladovala“ vitaminami…a NIC…
Pri predposlednom IVF mi embryolog povedal, ze taky zly spg hadam este nevidel, co fakt „dobre“ padlo po narkoze po odsati folikulov…
Na pohlad sme mali vyborne embryja, ale uz sa nikdy nechytili…
 Ivana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10264
25.8.14 11:30

@Anavi Je to fakt záhada. :roll: Na to není co napsat. Moc bych všem, kteří musí podstupovat tak těžkou cestu k dítěti přála, aby se ho nakonec dočkali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1826
25.8.14 12:20

@Kájín Dakujem :kytka:
A vam prajem vela sily…je mi to velmi luto, cim prechadzate s manzelom :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10264
25.8.14 12:58

@Anavi Nemám pocit, že bychom to měli lehčí než ty/vy. Také přeji hodně síly!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí