Francouzština do ucha
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Francouzština do ucha
Ahoj, doufám, že se tu najde někdo, kdo se taky snaží učit francouzsky. Trávím hodně času venku a i mluvené slovo se mi vnímá lépe. Sháním proto nějakou audio učebnici francouzštiny. Narazila jsem na tuto http://audioteka.cz/…iokniha.html. Nemáte někdo zkušenost? Znáte nějakou jinou, která vám vyhovovala. Díky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Hmm, to mě zajímá. Já se snažím poslouchat francouzské rádio, ale rozumím asi tak každému stému slovu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Moise : poraď ![]()
ale stejně se na procházce s kočárkem kouká na filmy poměrně blbě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Filmy jsou fajn, ale já spíš myslela, že by tam byly nahrané fráze v češtině a pak řečené ve francouzštině. A třeba trocha gramatiky, ale ta není nutná…
Rádio taky poslouchám, ale potřebuji větší slovní zásobu, aby mi to k něčemu bylo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cell konkrétně asi neporadím, my ve Francii chodili přímo do filmotéky v knihovně, pouštěla jsem si filmy s fr. titulky, všechno možné, nejen původem francouzské
Ale už je to dávno
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je taky fakt, sehnat v ČR francouzský film s českými nebo francouzskými titulky je taky docela oříšek.
Ale asi spíše neumím hledat… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkouším oživit, jak udržujete francouzštinu, když ji zrovna teď nepoužíváte a znalosti se pomalu a jistě vytrácejí?
Je to mnohem těžší než s angličtinou, najít fr film s fr titulky je skoro nemožné nebo blbě hledám
Pouštím si na youtube písničky, tam se dá najít se slovy, nicméně chybí mi dialogy..
Tipy třeba na výuková cd, kde se jenom suše nedoplňuje gramatika? Nebo CD do auta? Webovky? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Konkrétně francouzštinu nevím, ale 2 jazyky jsem se učila z Pimsleur, je to dost dobré, pokud už zvládáš angličtinu.
Jinak jsem taky stahovala profláklé seriály typu himym, které byly nadabované snad do všech jazyků a české titulky k nim seženeš snadno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Moise Nevím, z kterého jsi města, ale já mám kartičku do mediatéky Francouzského institutu a tam si půjčuju. Mají všechno - knížky pro samouky s namluveným CD, podle úrovní, filmy, CD s hudbou, učebnice, výukové DVD, knížky + jako bonus přístup k materiálům na netu. V jiných městech jsou ještě Aliance, nebo jak se to jmenuje. Zkus popátrat. Nebo si jednou za měsíc udělej výlet, třeba. Materiálů hafo, času málo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@BlaZenkaB prosím a kde je možno tyto seriály stáhnout? ![]()
@Takyjedna bohužel z malého, Prahu mám daleko, byť jenom na občasný výlet, bohužel. Ale něco takového by byl pro mě ráj
Ale koukala jsem na knihovnu alliance v krajském městě, tam jsem kdysi chodila na kurzy
Ale asi tam mají vyloženě jenom knížky
Já mám bohužel ten problém, že fj se tady vyučuje jen na gymplu, žádné kurzy dostupné nejsou
Chodila bych třeba jednou týdně, ale není kam
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Francouzsky nevím, já hledala jiné jazyky, tak jako my máme třeba uložto, je třeba hledat nějaké francouzské stránky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Moise Máš pravdu, zkoušela jsem hledat v mém účtu, nedalo mi to - a dvd mimo Prahu překvapivě nejsou
. Ale dobrá zpráva, na ulozto mají aspoň Marseille, fr i cz titulky
A taky jsem jednou někde viděla Downtown Abbey předabované do francouzštiny, ale nevím, kde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Takyjedna já jsem si stáhla Amélii z Montmartu, je ve fj, to je v pohodě, ale nevím, kde k tomu vzít ty titulky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Moise https://www.titulky.com/?…
Pokud teda nemyslíš francouzské…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit