Fraxiparine vs. Clexane

Anonymní
23.12.20 16:54

Fraxiparine vs. Clexane

Dobrý den. Jsem těhotná a mám antifosfolipidový syndrom. Od začátku těhotenství si ředím krev injekce Clexanem 0,2. Nyní mi ale hematoložka sdělila dle výsledků krve, že jsem pod profylaktickou dávkou a potřebujeme navýšit dávku a mám si vybrat mezi Clexanem 0,4, protože 0,3 se nedělá nebo Fraxiparinem 0,3, se kterým nemám ale vůbec zkušenosti. V příbalovém letáku Fraxiparinu je o těhotenství napsáno, že není dostatečně prokázáno, že je bezpečný. Naopak u Clexanu se tam nic takového nepíše. Proto se ptám vás, co jste braly a jestli jste měly nějaké nežádoucí účinky. Můj gyneklog tvrdí, že ženy po Clexanu 0,4 častěji krvácí. U fraxiparinu se zase víc obávám bezpečnosti a navíc mívám alergie na leky a bojím se všech nových. Děkuji za případné komentáře a zkušenosti.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8756
23.12.20 17:05

Ja jsem třeba na fraxiparin alergická, takže tam je volba jasná. Prý jsou alergie častěji na ten fraxiparin než na clexane. Každopádně pokud jsi doteď brala, zustala bych u nej. Urcitd jde davkovani nejal upravit, abys dostala presnou davku, jakou potrebujes. Pokud po něm budeš krvácet, můžeš pak zkusím i ten fraxiparin, ale z podstaty věci by to zrovna na to krvácení mít vliv nemělo (ta změna léků).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.12.20 17:11
@Midaku píše:
Ja jsem třeba na fraxiparin alergická, takže tam je volba jasná. Prý jsou alergie častěji na ten fraxiparin než na clexane. Každopádně pokud jsi doteď brala, zustala bych u nej. Urcitd jde davkovani nejal upravit, abys dostala presnou davku, jakou potrebujes. Pokud po něm budeš krvácet, můžeš pak zkusím i ten fraxiparin, ale z podstaty věci by to zrovna na to krvácení mít vliv nemělo (ta změna léků).

Mockrat děkuji. Tak zůstanu raději u Clexanu. Další alergickou reakci už nechci nikdy zažít ( i když jsem měla na jiný lék). To bylo to nejhorší, co jsem zatím zažila a jestli je tam to vyššk riziko, tak radši risknu to krvácení.

• Citovat
  • Upravit
81480
23.12.20 17:19
@Anonymní píše:
Dobrý den. Jsem těhotná a mám antifosfolipidový syndrom. Od začátku těhotenství si ředím krev injekce Clexanem 0,2. Nyní mi ale hematoložka sdělila dle výsledků krve, že jsem pod profylaktickou dávkou a potřebujeme navýšit dávku a mám si vybrat mezi Clexanem 0,4, protože 0,3 se nedělá nebo Fraxiparinem 0,3, se kterým nemám ale vůbec zkušenosti. V příbalovém letáku Fraxiparinu je o těhotenství napsáno, že není dostatečně prokázáno, že je bezpečný. Naopak u Clexanu se tam nic takového nepíše. Proto se ptám vás, co jste braly a jestli jste měly nějaké nežádoucí účinky. Můj gyneklog tvrdí, že ženy po Clexanu 0,4 častěji krvácí. U fraxiparinu se zase víc obávám bezpečnosti a navíc mívám alergie na leky a bojím se všech nových. Děkuji za případné komentáře a zkušenosti.

Clexane má jen odvážnější právníky a tím pádem to v pribalaku je napsáno tak, jak je. Žádné studie o těhotných navíc oproti fraxiku nemá. Jeho nevýhoda je, že nemá tu sílu 0,2. Ženské okolo těch 55 kilo většinou nesedí ani na tu 0,2 ani na tu 0,4. Ale jinak mi clexane přijde lepší, než fraxik, má méně alergických reakci. Pokud nemáš krvácivé problémy, šla bych normálně do té 0,4. U antifosfolipidoveho sy mi vyšší dávka spíš výhodou.

Příspěvek upraven 23.12.20 v 19:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10486
23.12.20 18:59

Já v jednom těhotenství píchala Fraxiparine v druhém Clexane. Clexane mi vyhovoval více, protože na ten Fraxík jsem asi měla lokální alergickou reakci. Celkem mě místo vpichu svědilo. Pokud ti ten Fraxiparine vyhovuje, zůstala bych u něj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
23.12.20 19:02
@marinka5 píše:
Já v jednom těhotenství píchala Fraxiparine v druhém Clexane. Clexane mi vyhovoval více, protože na ten Fraxík jsem asi měla lokální alergickou reakci. Celkem mě místo vpichu svědilo. Pokud ti ten Fraxiparine vyhovuje, zůstala bych u něj

Píše, že má fraxík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10486
23.12.20 19:20

@Lama Lama asi jsem přehlédla
Tak bych prostě zůstala u toho co vyhovuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9189
23.12.20 19:25

Já měla po Fraxiparinu úplně šílené modřiny, po Clexanu jen někdy malá modřinka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
23.12.20 19:26
@marinka5 píše:

Jsem chtěla napsat, že píše že má clexane, sorry :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.12.20 19:26
@marinka5 píše:

Mám si vybrat mezi Clexanem a Fraxiparinem. Doteď jsem brala Clexane. Moc děkuji za komentáre. Zůstanu u Clexanu, akorat už nemůzu mit 0,2, ale přejdu na 0,4.

• Citovat
  • Upravit
81480
23.12.20 19:27
@Anonymní píše:
Mám si vybrat mezi Clexanem a Fraxiparinem. Doteď jsem brala Clexane. Moc děkuji za komentáre. Zůstanu u Clexanu, akorat už nemůzu mit 0,2, ale přejdu na 0,4.

To je rozumné. Uvi, kolik pak budeš mít anti Xa. Je dost možné, že to bude cajk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
23.12.20 19:29
@Lollitka píše:
Já měla po Fraxiparinu úplně šílené modřiny, po Clexanu jen někdy malá modřinka.

To bych řekla, že je srovnatelné. Ještě mi přijde, že si více stěžují, že Clexane více štípe a pálí při aplikaci a má tupější jehly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
24.12.20 12:36
@Lama Lama píše:
To bych řekla, že je srovnatelné. Ještě mi přijde, že si více stěžují, že Clexane více štípe a pálí při aplikaci a má tupější jehly.

Jj, 3 týdny jsem v těhotenství mela fraxiparine ale 0,8 2× denně. Po třech týdnech alergická reakce. Tak mam clexane ve stejném dávkování. Jehla určitě tupejsi a při vtlačení mam pocit, ze mi to dane místo roztrhne. Modřiny a boulicky normalne a porad. Neda se, fraxik uz nemůžu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.2.21 14:35

Reakce na Fraxiparine - zmena na Clexane?

Ahoj, obnovim diskuzi: picham si Fraxiparin jiz druhe tehotenstvi. Behem prvniho tehotenstvi se mi delaly cervene boulicky v miste vpichu (obvykle druhy den po vpichu), ktere svedily. Resila jsem to tenkrat s lekarem, navrhnul mne prechod na Clexane, ale ze to dela nerad, kdyz uz jsem uprostred tehotenstvi a ze pokud z toho nesilim, miminu to nevadi. Takze u Fraxiparinu jsem zustala a nejak jsem to doklepala, myslim, ze ke konci uz to svedeni me tolik netrapilo. Ted ve druhem tehu stejny lekar se zeptal, zda nechci Clexane, kdyz jsem mela rekci, ale bohuzel jsem si nevzpomnela, jak moc neprijemne to svedeni bylo a nechtela jsem menit. Takze zas mam Fraxiparine 0,4 a svedive boulicky jako po bodnuti konarem jsou tu zas :( Bojim se prechazet na Clexane, aby neprovedl pro zmenu neco jineho a nemusela se zas vracet k Fraxiparinu. Co myslite? Prechazela jste nekdo na Clexane po takove reakci? Bylo to pak lepsi?

• Citovat
  • Upravit
81480
26.2.21 14:52
@Anonymní píše:
Ahoj, obnovim diskuzi: picham si Fraxiparin jiz druhe tehotenstvi. Behem prvniho tehotenstvi se mi delaly cervene boulicky v miste vpichu (obvykle druhy den po vpichu), ktere svedily. Resila jsem to tenkrat s lekarem, navrhnul mne prechod na Clexane, ale ze to dela nerad, kdyz uz jsem uprostred tehotenstvi a ze pokud z toho nesilim, miminu to nevadi. Takze u Fraxiparinu jsem zustala a nejak jsem to doklepala, myslim, ze ke konci uz to svedeni me tolik netrapilo. Ted ve druhem tehu stejny lekar se zeptal, zda nechci Clexane, kdyz jsem mela rekci, ale bohuzel jsem si nevzpomnela, jak moc neprijemne to svedeni bylo a nechtela jsem menit. Takze zas mam Fraxiparine 0,4 a svedive boulicky jako po bodnuti konarem jsou tu zas :( Bojim se prechazet na Clexane, aby neprovedl pro zmenu neco jineho a nemusela se zas vracet k Fraxiparinu. Co myslite? Prechazela jste nekdo na Clexane po takove reakci? Bylo to pak lepsi?

Z tohoto důvodu převádím pacientky na Clexane běžně. Bezdůvodně měním nerada, ale toto je důvod naprosto legitimní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí