Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Je mi 37 a jdu do toho podruhe.Mela jsem rovnatka pred cca 10lety, zas se zuby posunuly.
Jelikoz to je docela draha zalezitost,.doufam, ze uz naposledy.
Spis ted resim, ze mi bude neprijemne je nosit.Pred 10lety jsem na ne byla pysna, tesila se z nich, ted se citim stara a budu se stydet.
Jak jste vnimali vy rovnatka kolem 40tky? Dekuji.
Taky mi bude příští rok 37 a jdu do spodních rovnátek a vůbec mě teda nenapadlo řešit, co na to řeknou lidi
![]()
Rovnátka přece nejsou záležitostí jen dětí, to jsou jen tvoje přesudky a z toho všeho vzniklo to tvoje nesmyslné „trauma“…
Řeš sama sebe, ne okolí.. ![]()
Já mám 33 a mám je taky. A vnímám je pozitivně. Viděla jsem je i u starších. Je to jen o Tvém vlastním nastavení. ![]()
Teď ve 40 bych to řešila o dost míň, než v těch 25
![]()
Ale fakt je, že kolem mám 3 ženy, které měly rovnátka kolem 40 nebo i v 50 letech a působilo to úplně normálně. ![]()
@av0509 píše:
Je mi 37 a jdu do toho podruhe.Mela jsem rovnatka pred cca 10lety, zas se zuby posunuly.
Jelikoz to je docela draha zalezitost,.doufam, ze uz naposledy.Spis ted resim, ze mi bude neprijemne je nosit.Pred 10lety jsem na ne byla pysna, tesila se z nich, ted se citim stara a budu se stydet.
Jak jste vnimali vy rovnatka kolem 40tky? Dekuji.
Tak to te obdivuju. Ja je mela v 21 na rodicaku, a strasne mi prekazely, dost jsem si je odtrpela. Od ty doby se mi zuby taky zase lehce pokrivily, ja si v noci ve spani totiz vyndavala ty nasazovaci, ktery jsem dostala po pevnych, a pak uz je slo cim dal hur nasazovat, az jsem se na to vyprdla.
Do pevnych uz bych nikdy nesla, leda bych je mela fakt hodne zkriveny.
Stejna situace, jen mam skoro o 5 let vice. A je mi to totalne jedno, nechapu, proc bych se za ne mela stydět. Navíc ted s rouskama je idealni situace - někteří spolupracovnici ani po trech mesicich nevi, ze je mam.
Jo a mam nejake technologicky jine rovnatka nez kdysi a jsou téměř nebolestive (pri nasazení a vymene dratu) a pohodlnejsi.