Covid na Vánoce

Anonymní
21.12.20 12:20

Covid na Vánoce

Ahojky máte někdo teď aktuálně covid?
Jak to snášíte? Jsem pozitivní od pátku… Zítra jde na testy manžel a děti..
Jsem strašně unavená, všechno mě bolí, hlavně hlava a záda..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ariadne
21.12.20 13:14

Nejste v tom sami. My řešíme covid od začátku prosince, kdy ho přinesl syn ze školky. Za další týden já pozitivní, ostatní negativní, za další týden dcera pozitivní, ostatní negativní. Ve středu jde na poslední testy nejmladší syn a manžel. Jdeme už třetí izolaci. Vánoce s prarodiči jsme odpískali a budeme sami a po vánocích pojedeme na chalupu do nového roku. Je to na palici. Je mi líto dcery, kontakt s vrstevníky jí moc chybí

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.12.20 13:29

@Ariadne je to hnus a na palici.. jen ležím a nejsme schopná nic, pomalu balím dárky každý den něco a jdu jen na záchod a zpět a jsem strasně zadýchaná, dcera 3 roky kašle, 9 letá nic a manžel taky nic.. zítra jdou na testy tak uvidíme.. moje maka má taky covid, bydlíme od sebe kousek, takže jsou naši a segra v karanténě. navštěvovali jsme se každý den a děcka brečí že chtějí k babicce a to nás čeká doma jeste minimálně týden.. taky jsme měli na vánoce být všichni spolu..už at to skončí.. jaký jsi měla průběh? zakl.

• Citovat
  • Upravit
Ariadne
21.12.20 13:41

Děti mají mírný, jen rýmu a průjem. Já měla totální ztrátu chuti a čichu a taky jsem se zadychavala sotva jsem vyběhla schody. Ale za cca týden to odeznělo. U nás si to předávané pomalu, fakt to na ten týden je no. Jedny prarodiče máme vedle v domě, tak se uvidíme asi přes sklo
S mojí rodinou bůhví kdy, asi až po novém roce. Mám narozeniny, tak to sfoukneme najednou.

Držte se, ať jste z toho nejhorší brzy venku. Nenadělám nic. My teda jezdíme s dětmi do lesa, kde nikdo není se vyvětrat. To se jinak nedá

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.12.20 14:13

Děkujeme taky se držte.. já jsem ráda že nebydlíme v bytě a děcka můžou aspoň na dvůr..
Akorát nechápu když manžel nebo dítě bude mít tyden po mě negativní test, proč musím být i já ještě v karanténě s nimi když budu mít už po covidu? Už budu mít přece protilátky a nakazit už taky nikoho nemůžu když už nebudu infekční.. nějak to nechápu

• Citovat
  • Upravit
4829
21.12.20 14:25
@Anonymní píše:
Ahojky máte někdo teď aktuálně covid?
Jak to snášíte? Jsem pozitivní od pátku… Zítra jde na testy manžel a děti..
Jsem strašně unavená, všechno mě bolí, hlavně hlava a záda..

Taková diskuze už tady je:
https://www.emimino.cz/…ovid-409248/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
21.12.20 14:28

Jo tohle jsem řešila s hygienou. Náš případ. Syn pozitivní a my na testech po 5 dnech všichni negativní i já. A ejhle za další dva dny příznaky. Je to kvůli inkubační době, která může být těch 10 dní tzn. Že ostatním se to může projevit až ten desátý den

• Citovat
  • Upravit
181
21.12.20 14:29
@Anonymní píše:
@Ariadne je to hnus a na palici.. jen ležím a nejsme schopná nic, pomalu balím dárky každý den něco a jdu jen na záchod a zpět a jsem strasně zadýchaná, dcera 3 roky kašle, 9 letá nic a manžel taky nic.. zítra jdou na testy tak uvidíme.. moje maka má taky covid, bydlíme od sebe kousek, takže jsou naši a segra v karanténě.navštěvovali jsme se každý den a děcka brečí že chtějí k babicce a to nás čeká doma jeste minimálně týden.. taky jsme měli na vánoce být všichni spolu..už at to skončí.. jaký jsi měla průběh? zakl.

Hele a co se divíš?
Já jsem si tyhle radovánky s příbuznými a kamarády odpustila a máme klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
21.12.20 14:31

Dcera třeba měla příznaky a a další asi 4 dny takže test po pěti dnech měla pozitivní, ale nejmladší až dneška příznaky, takže půjde ve středu a uvidíme. Zatím je nejdéle negativní manžel, který nejvíc fňuká že :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
181
21.12.20 14:32

Tohle je furt dokola.
Nenavštěvujte se??? nedělejte to… vydržte to, bude líp. není to na věky.

A většina… „noooo, ale to bychom se z toho přeci zbláznili, přeci člověk potřebuje kontakt…“…

No tak jo, tak se z toho zblázníte teď no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
21.12.20 14:33
@NikolBrab píše:
Hele a co se divíš?
Já jsem si tyhle radovánky s příbuznými a kamarády odpustila a máme klid.

Já to pochopila tak, že byli zvyklí se denně navštěvovat a najednou k nim nemůžou. My to tak měli ve dvougeneračním bydlení taky. Děti nechtěly chvíli chápat, že nemůžou k babi a dědovi přes chodbu

• Citovat
  • Upravit
181
21.12.20 14:40

Víš to je prostě ten problém toho dodržování.
Já tady chodím s kočárem. Sama. Tchýně malou vidí jen v kočárku venku.
Pak tady někdo nedodržuje nic a ještě zakládá diskuze, jak je tohle všechno těžký.
Já absolutně odmítám myšlenku, že je možné se na 100% chránit, nelze. Ale minimalizovat riziko má přeci taky smysl.
Pak se divíme, že jsme zase na stupni 5, že všechno zavřou a máme po srandě.
Je mi z těch lidí co nedokážou překročit vlastní stín smutno.
Jsou mi jedno komentáře co se teď na mě sesypou, nemám čas sem chodit.
Ale každý ať si zamete před svým prahem a pokud ne, tak ať tady aspoň pak nebrečí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.20 14:52

@NikolBrab my všechno dodržovali, nikam nechodili, třeba k moji babičce a dědovi celou dobu co je covid.. ale proč bych nemohla každý den chodit k rodičům a za sestrou? To celou dobu co je covid se nemáme stýkat s rodiči co bydlí ob barák vedle? :zed: moje děti u nich byli pořád..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.12.20 14:53
@Anonymní píše:
Děkujeme taky se držte.. já jsem ráda že nebydlíme v bytě a děcka můžou aspoň na dvůr..
Akorát nechápu když manžel nebo dítě bude mít tyden po mě negativní test, proč musím být i já ještě v karanténě s nimi když budu mít už po covidu? Už budu mít přece protilátky a nakazit už taky nikoho nemůžu když už nebudu infekční.. nějak to nechápu

Mně bylo řečeno, že v karanténě zůstávají nenakažení. Kdo má covid, po 10 dnech od testu, pokud je mu tři dny dobře, může normálně fungovat. Už se v tom taky točíme přes dva týdny, je nás 5. Pozitivní jsme 2 + jeden měl totožné příznaky, teplota, bolest v krku a už 2× byl negativní. Dvěma dalším není nic a zatím negativní.

• Citovat
  • Upravit
Ariadne
21.12.20 14:55

Kdo je pozitivní má mít izolaci a zdržovat se v místě trvalého bydliště. Za 10 dní od pozitivního testu se bere jako vyléčený. Nám se to ale plynule překlápí, takže k nám pořád nikdo nesmí

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex