Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj,
jsem už zoufalá. Už rok lítám po doktorech a vždy mě pošlou domů, že jsem zdravá.
Mám divný tlak pod levým žebrem a často je mi z toho až nevolno… Předevčírem se mi přidal tlak i z druhé strany, jakoby ze zad… Všechny odběry, utz i rezonanci mám v pořádku… Comám dělat dál? Připadám si jako blázen, ale občas je mi tak zle, že bych nejraději jela na pohotovost… Praktik mi napsal i prášky na nervy, kdyby to bylo psychické, tak je zkouším už měsíc brát a žádné zlepšení necítím.. Trávící potíže nemám..
Nemáte někdo prosím podobnou zkušenost? Nebo jak si ulevit, když vlastně nevím, co to je?
@kaja555 píše:
Ahoj,jsem už zoufalá. Už rok lítám po doktorech a vždy mě pošlou domů, že jsem zdravá.
Mám divný tlak pod levým žebrem a často je mi z toho až nevolno… Předevčírem se mi přidal tlak i z druhé strany, jakoby ze zad… Všechny odběry, utz i rezonanci mám v pořádku… Comám dělat dál? Připadám si jako blázen, ale občas je mi tak zle, že bych nejraději jela na pohotovost… Praktik mi napsal i prášky na nervy, kdyby to bylo psychické, tak je zkouším už měsíc brát a žádné zlepšení necítím.. Trávící potíže nemám..
Nemáte někdo prosím podobnou zkušenost? Nebo jak si ulevit, když vlastně nevím, co to je?
Zkus fyzioterapeuta, podle mě to bude od páteře.
Na masáži si byla? Mě to bolí, když mám zablokovanou krční páteř a střílí mi to až k lopatce.
Taky bych se přikláněla k páteři. To nikoho nenapadlo? Nebo jsi to jen nenapsala?
Mě od páteře bolela i noha. Cévní vyloučil přes utz sraženinu a rovnou mně řekl, že takové bolesti můžu mít od páteře.
@Flyingfrog Zmíněno to bylo, ale nic víc… Ale to by bylo vidět na té rezonanci ne, že je něco s páteří ne?
@ŽofkaTofka byla jsem u fyzioterapeuta, ten mi dal pár cviků. které mám cvičit, ale nepomáhá to zatím. Vyloženě nemám nikde potvrzené, že je to nebo není od páteře ![]()
@kaja555 píše:
@ŽofkaTofka byla jsem u fyzioterapeuta, ten mi dal pár cviků. které mám cvičit, ale nepomáhá to zatím. Vyloženě nemám nikde potvrzené, že je to nebo není od páteře
Zkus jít k nějakému masérovi, ať tě pořádně namasíruje a zjistí, jestli to nemáš zatuhlé. Já mívám hrozné zatuhlé boule a tak 2-3 masáže trvá, než úplně zmizí.
@ŽofkaTofka a z toho mi může být i špatně? Jako ze zatuhlého..
@kaja555
Ano, ono tak trochu všechno souvisí se vším. Takže zkus tu masáž a zmiň se o tom problému, určitě bude vědět, kam sáhnout.
Držím palce, ať to brzy přestane bolet. ![]()
@Luska a jak se to poznalo? Protože krev a ultrazvuk mám v pořádku. Nebo jak se to léčí?
Průjem v krvi, moči i na ultrazvuku. Průjem zvracení. Tlačilo mě to do zad i vleže.
Sousedka mívala taky „divný pocit“ pod levým žebrem, někdy spíš zepředu, někdy i zezadu. Dvakrát si volala i rychlou, že má určitě infarkt. Neměla, ani nic jiného ji nenašli. Projevovala se ji tak plynatost. Od chvíle, kdy užívá léky proti plynatosti, je naprosto v pořádku. Tak jen jiný náhled ![]()
Taky jsem si uzila s boleti v podzebri a presne jak pises i v zadech, take vsechny testy v norme, nekolikrat pohotovost a vzhledem k problemum s travenim meli tez podezreni na slinivku, coz se nastesti nepotvrdilo…na ortopedii na me take nic zasadniho nevideli a az rehabilitacni doktorka mi napsala cviceni s fyzioterapeutkou…odblokovala mi zebra a hrudni pater a ac vyrazne blokady necitila, ja citila prvni ulevu…nakonec pomohly uplne cviky od mojzisove, ktere jsem cvicila i doma… tak treba pomuze i tobe 🙂
@kaja555 Pokud je to od páteře, což je velmi pravděpodobné i když to na MR není vidět, ono to taky neodhalí každou menší blokádu, vysvětlím ti tady co s tím, co můžeš v klidu zkusit doma.