Frejkova peřinka - ulevování

Anonymní
19.12.12 16:26

Frejkova peřinka-ulevování

Ahoj holky. Naše malá dostala ve 3 měsících tu frejkovu peřinku, jedno jadýrko je prý ve vývoji opozděný. No ze začátku ji snesla docela dobře, jenže těd už jí je 5 měsícu už je jí to jen tak tak, malá je hodně dlouhá, když jí to dávám vsteká se, řve, ani mě vtom neusne :( takže dost ulevuju a nedávám jí to :,( Mám stoho ale i špatný svědomí že na kontrole mi řeknou že jí to ještě nechaj nebo huř nervou jí něco jinýho..ale spíš doufám že to bude dobrý. Je tady nějaká maminka která taky ulevovala mimču a bylo to dobrý? Na kontrolu jdeme po novým roce. Díky :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81481
19.12.12 16:28

Chtěla bych názor druhého odborníka. Co vím, tak abdukční postavení kyčlí vývoj jadýrek neovlivňuje. Obdukční postavení se dává kvuli vývoji kyčelní jamky, stříšek. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.12 16:35

V papírech je napsáno:lehká dysplazie vlevo, hybnost vlevo lehce vázne abdukce rýhy symteruikcé

• Citovat
  • Upravit
81481
19.12.12 16:39
@Anonymní píše:
V papírech je napsáno:lehká dysplazie vlevo, hybnost vlevo lehce vázne abdukce rýhy symteruikcé

dysplazie ale není jadýrko. takže abdukční balení je zřejmě na místě. není tam napsaný nějaký stupň

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
19.12.12 16:41

A k otázce- já ulevovala. ale holka měla nález IIa ve 3 týdnech, takže fyziologická nezralost, měla to víceméně jen preventivně, na urychlení zrání. balila jsem na spaní, jak přes den, tak na noc a na ven. Po dobu bdění doma byla bez plíny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.12 16:43

Jestli koukám dobře, tak je tam zakrouškováno 1.sin a u toho je 2 b, jinak tam nic nevidím, děkuju

• Citovat
  • Upravit
81481
19.12.12 16:49

No, 2b ve třech měsících fyziologické není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.12 16:52

:( díky, takže asi zřejmě nedělám dobře když jí takhle ulevuju…uvidíme na kontrole

• Citovat
  • Upravit
14856
19.12.12 16:53

My jsme meli tübingenskou ortezu (zijeme v nemecku), nastesti to netrvalo tak dlouho - 6 tydnu nonstop, 6 tydnu jen v noci, ale taky jsem obcas ulevila.

tezko rict :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4258
19.12.12 18:15

Ja bych ji to nechala, ona si zvykne.my perinkou zacali a nakonec skoncili operaci:-( ale vse jsme zvladli, ja si nic nepripoustela a ona to brala dobre.
ze zacatku se sice zarazila a rvala, prestala pit a tak.ale potom ji kazdy obdivoval, jak to snasi, pak i ses treojkem se plazila, lezla, chodila…dnes ji bude 6 a je naprosto zdrava:-)nekulha nic. takze tak.ja bych ji to davala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2319
19.12.12 19:20

My jí taky dostali ve 3 měsících, ze začátku ještě nosila, ale taky jak jsme chodili na kontroly, tak jí to pořád prodlužovali, ve 4 měsících se mi začala otáčet a byla docela pohyblivá, takže dítě udržet v peřince bylo málem nemožné a pokud jsem nechtěla poslouchat ječák celý den, tak jsem jí musela nechat bez toho. Později v tom taky nechtěla ani spít. Byli jsme na rentgenu v 6-ti měsících a doktor pořád, že je to blbý a blabla, tak jsem šla i k jinému a ten nám řekl, že na té jedné kyčli sice něco bylo, je to patrné, ale že to dál na peřinku nevidí. :pankac: Takže si klidně zajděte i k někomu jinému, protože jeden „preventivně“ cpe peřinku a druhý ti řekně, že je to už naprosto zbytečný. :zed: Holka mi začala chodit v 11 měsících a teď na roční kontrole jí dělali rentgen a všechno v naprostém pořádku. (a že čím byla starší, tím jsem to musela víc šidit a je blbost, když řeknou, že si na to zvykne) Takže úpřímně, někdy to teda dramatizují a to dítě naprosto zbytečně trpí dýl, než by muselo. Toť můj názor. Ještě dodám, že jsme měli nález 2a na začátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brooucinda
19.12.12 20:21

Ahoj. Můžu- li se přidat, tak bych Vám jen řekla, že dne jsme byli s mlým na 6týdenní prohlídce a též jsme dostali peřinku. Docela mě to vzalo, ale chtěla jsem se zeptat… To nám ji můžou nechat třeba do roka? Nebo jak? Neumím si totiž moc dobře představit, že by to měl nějak dlouho…

• Citovat
  • Upravit
Brooucinda
19.12.12 20:25

A koukám, že tomu tady dost rozumíte (=klobouk dolů) je nám tedy 6týdnů. Co znamená 2b 1.dx, 1.b 1.sin
Chápu dx a sin vpravo a vlevo, ale ty stupně? Jak je to v pořádku a jak naopak úplně špatně?
Díky moc

• Citovat
  • Upravit
3624
19.12.12 20:26

@Brooucinda Znám případy, kdy ji děti nosily do 8,9 měsíců, ale záleží na tom, jaký máte nález, to ti nikdo tady z nás neřekne jak dlouho ji budete doopravdy mít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brooucinda
19.12.12 20:30

@Katuskka Právě jsem ho napsala nahoru ten nález? Ty tomu rozumíš? :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat