Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte maminky potrebovala bych poradit mam 9mes. chlapecka uz treti den hodne tlaci a zvraci vzdy navecer pred spanim po kasi ale dnes opravdu vyzvracel celou veceri. Jinak pres den je spokojeny kadi pravidelne ale tlaci porad nikdy pritom nezvracel.Po kasi mu nabidnu na zapiti caj a nepride mi ze toho vypije moc. Zitra asi zkusim zavolat doktorce co mi na to rekne aby z toho nebyla nejaka viroza. Chtela jsem vedet jestli nekdo z vas nemel podobnou zkusennost.No a jeste jedna vec kdyz potrebuji odskocit do kuchyne tak obcas maleho dam do autosedacky a mam jistotu ze nikde mi odplazi no a dnes jsem ho tam dala na chvili ani ho nepoutala protoze byla jsem u nej a na chvili se otocila pro hracku a uz lezel na plovoucce ale neplakal smal se na me a cely den byl v pohode tak jsme nikde nejeli ted mi to vrta v hlave jestli nemam zavolat na pohotovost i kdyz zvracel jeste pred padem tak tim to asi nebude.Co by jste delali na mym miste mam tam zavolat nebo nechat az na zitra mimco uz spinka teplotu nema a ja jsem nervozni a sama doma manzel ma odpoledni tak mi lezou do hlavy spatne myslenky. Holky poradte a moc se omlouvam za chyby!!!
Tak autosedačka byla na zemi, takže to nebyla žádná výška, ne? A ono 9 měsíců, to už mi malej chodil a jsou docela šikovní, nemusel spadnout, ale prostě ze sedačky vylézt. Nebála bych se, hlavně pokud je v pohodě.
A zvracení, nemá třeba novou kaši? Nebo nesní jí moc?
A nerostou mu zoubky? Můj syn takhle zvracel když mu rostl nějaký zub, podle toho zvracení jsem to vždy poznala spolehlivě.
Tím pádem to určitě není, buď klidná, každopádně bych ráno zavolala doktorce a poradila se s ní. ![]()
Autosedacka byla na zemi, cely den jsem ho sledovala byl uplne v pohode kasi ma stejnou delam mu podle navodu tech 150ml a zapije cajikem no a ty zoubky byt muzou zadny jeste nemame no ale nevedela jsem ze muze pritom zvracet. Kazdopadne doktorce pro jistotu zavolam aby mi poradila jak dal. Dekuji holky za prispevky je mi hned lip! A mimco spokojene chrni tak snad to nic nebude!!
Zvracení, pokud je kvůli úrazu, přichází náhle, většinou je masivní a obloukové, dítěti není před zvracením špatně. Kdežto pokud má např. žaludeční problém, tak zvrací málo a je mu špatně…(zkušenost z dětského odd)
@irenakovarova mně se dneska převrátil 8.měsíční na lino z autosedačky, taky jsem jen běžela otevřít dveře a nebyl tam připoutanej, řval jak tur, ale z autosedačky to není přece žádná vejška a jestli blinkal i předtím, tak to bych neřešila. A s blinkáním neporadím
![]()
Nas mrnous prave ze neplakal culil se na me pak jsem mu udelala mlicko krasne vypil celou davku pres den papal taky hezky.Asi kdyby ho to bolelo tak rve a nebude mit chut k jidlu no tim upadnutim to asi nebude. Uvidime dal jak se to projevi!
@irenakovarova tak to bude dobrý, mě nedávno spadl z postele a taky nebrečel, ještě si zatleskal a smál se tomu
Oni jsou odolný ![]()