Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já jsem v těhotenství měla 80. Brala jsem prášky, ale ty nezabraly, dostala jsem transfúzi.
105-135 g/l je norma pro tyhle dětičky
Ale každá laboratoř to má jinak.+- pár gramů. 80 je dost málo. Co ti řekla dr.?
@zikado nejnižší hodnotu nenajdeš, jen rozmezí hodnot. U dospělích je minimální, ale ještě normální 100, pokud je nižší dávají se transfuze. 85 ještě není tak málo, ale mělo by se to hlídat…
@zikado aktigerin je super, je to vlastně železo. Uvidíš po těch náběrech…ale myslím, si že to bude dobrý
@uf-ounek píše:
@zikado nejnižší hodnotu nenajdeš, jen rozmezí hodnot. U dospělích je minimální, ale ještě normální 100, pokud je nižší dávají se transfuze. 85 ještě není tak málo, ale mělo by se to hlídat…
Norma u dospělého není 100
Bavíme se o normách ne? Transfúze se dávají taky individuálně. Někomu se nedávají ani na 85 g/l Hb. Někomu už se zase dají na 95… Je to složité. Musíš taky vědět další hodnoty krevního obrazu, hematokri, Hb ery atd. ![]()
@zikado píše:
@Mia82 Ma ted Laringitidu, při odběrech se přišlo, že má tak nizkou hladinu červených krvinek po doléčení máme nasadit kapky Aktiferrin a za 6 týdnu kontrolní krevní obraz.
Může to být i násldkem infekce, jak tělíčko bojuje s infekcí
Uvidíš po tom Aktiferrinu. Malej ho taky bral ![]()
@Mia82 já vím, že není. Jen říkám, že u dospělého může být i 100 a je to v pohodě. taky se v tom vyznám. myslím si, že po tom aktiferinu to bude dobrý
@zikado píše:
@uf-ounek @Mia82 Aha, dík za odpovědi, byla jsem z toho špatná, snad ji ty kapky zaberou a nebude potřebovat transfuzi. Už ta laryngitida nás dost vyděsila a k tomu ještě tohle.
uvidíš, že to bude v pohodě
nabírala dr. i hodnotu železa?
@Mia82 nevím pod jakým latinským názvem to hledat mám před sebou krevní obraz
@zikado píše:
@Mia82 nevím pod jakým latinským názvem to hledat mám před sebou krevní obraz
to v krevním obrazu nenajdeš
Normálně by tam byla značka železa, tedy Fe
Ty u těch výsledků nemáš normy? ![]()