Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Potřebovala bych poradit, co můžu dát na bolest u dvouletého dítěte, kromě Nurofenu. Malý měl týden vysoké horečky, dávala jsem mu nurofen, horečky již nejsou, ale přetrvávají afty v puse, zarudlé dásně, nateklé uzliny, bolest v krku. Již 6 noc nespí, pořád se budí s hrozným pláčem, brečí i před den, vlastně pořád. Nurofen nepomáhá. Byla jsem o víkendu na pohotovosti a včera u naší doktorky, a malý má virózu, nurofen jen při horečce, jinak mu nemám dávat nic, na antibiotika to není. Už ale nemůžu, vidím, jak trpí, jak ho to bolí. Poradíte, co mu můžu dát?
Děkuji.
Zkusila bych paralen čípky. http://www.gigalekarna.cz/…100-cipky-5/
Přeji brzské uzdravení, vím jak je to hrozné, když je dítě nemocné. člověk neví jak by mu pomohl
Asi ten paralen
Dávala bych i vodový nanuky, ať to chladí. Nebo cucací bonbony (předpokládám, že cucat umí), ty mi vždycky pomáhaly na bolavý krk, člověk nepolyká tak nasucho.
@zuzouš píše:
Asi ten paralenDávala bych i vodový nanuky, ať to chladí. Nebo cucací bonbony (předpokládám, že cucat umí), ty mi vždycky pomáhaly na bolavý krk, člověk nepolyká tak nasucho.
No, jestli má afty, tak cucací bonbóny ho budou pálit a dřít. Nanuky, studené pití brčkem, může vyplachovat pusu heřmánkem. Na bolest bych střídala Nurofen a Paralen (resp. účinné látky ibuprofen a paracetamol). Tyhle stomatitidy trvají cca 10 dní, tak z toho budete za chvíli venku. Hlavně, ať pije, jídlo dožene, až ho nebude bolet pusa.
Na afty se mi ted baaajecne osvedcil konopny olejicek z lekarny primo na afty delany…manzel trpi na afty celej zivot a nikdy nic nepomahalo a ted toto s dcerou vyzkousel taky a chvali to jak muze. jinak ja vykoupila lekarnu kdyz mela mala akutni stomatitidu (tantum verde, gencianka, ribboflavin ruzny oleje a vodicky…) ale nejlip zabira ten olej. ted mela afty jen tri dny kdyz jsem hned zpocatku nasadila homeopatika a konopi
coz je oproti minulym 14ti dnum mega uspech!
@alice_s Na bolest je pro děti asi jenom nurofen a paralen. Na afty kup něco v lékárně, buď tantum verde nebo co ti poradí a vytírej pusinku min. 5× denně
Zajdi do lékárny tam ti poradí, já dávala na afy vyplach ze šalvěje, nebo propolis ale to asi bude štípat, ale ten zabírá stoprocentně, jinak nic teplýho, vychladlé jídlo a studené nápoje
U nas propolis na afty nezabira vubec napr. ono to chce fakt zkusit asi co komu. a ten konopnej olej teda stipe vic jak propolis..ale jen chvilku zase…mlade u toho rve silene u ty aplikace…ale uz sama vi ze to pomaha tak si ho donese s tim ze to zas bude bolet ![]()
Ahoj Já dávám panadol čípek, zabírá rychleji než sirup ale zas dvouleté dítě už to většinou nechce. Jinak sirup ibalgin sus je nejlepší.