Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já tedy nevím, pokud by měl takhle vysoké horečky i zítra, nasadila bych ATB.
Já používala jen léky na srážení co 4 hodiny, zabraly vždy tak na 30 min, zábaly jsem nikdy nedělala, malá má u takhle vysokých teplot studené končetiny. Když měla už teplotu necelých 42, tak jsme jeli na pohotovost, tam jí píchli penicilín, pravděpodobně to bylo zbytečné (naše dr. nějak nepochopila proč jí ho dali), ten taky nezabral, teploty za pár dní zmizely samy.
Přesně Niky, srážet a srážet, nic jiného nepomůže.. za pár dní se uvidí, bud bude v pořádku nebo se mu rozjede např. angína a pak už léky dostane..
Já teda mám zkušenost s dcerou, ale ta měla asi půl roku a tak jsme musely být v nemocnici, taky 40 horečky, čípky + sirup na střídačku ji dávali po 3 hodinách a vím že ji to kleslo taky jen na 38 a to jsem byla štastná že má jen tolik, 38 je v pořádku, jakmile začne zase stoupat tak dát čípek.. raději bych to míchala s tím sirupkem, můžeš ho dávat už po 4 hodinách..a pokud má teplé končetiny, můžeš dát i vlažný zábal..za 3-4 dny by měla horečka ustupovat, tak ten den ještě vydržet..my z toho měli nakonec 6 nemoc, takže se mi pak jen osypala a jely jsme domů.. bude v pořádku uvidíš, ta horečka bacilky vyžene, hlavně klidný režim, at leží a hodně pije.. ![]()
Zábal bych dala třeba jen na nožky, zabalit po koleno.. takové si dávám i já když jsem měla horečku a pomohlo mi to.. ale nesmí mít studené končetiny!!
Jinak my se osypaly až 4 den, 4 den i horečka ustoupila.. takže ten den bych ještě vyčkala.
Ty jo, to uz je dlouho… Klasicky zabal se uz dnes nedoporucuje. Spis ho dej do vany, ce ktere je voda tepla asi o 1 az 2 stupne mene, nez kolik ma on teplotu. A jinak nedavno o horecce mluvila moc pekne jedna pani doktorka v sama doma a rikala, ze je potreba se prizpusobit podle toho, jestli ma dite studene koncetiny nebo teple. Pokud studene, zahrivat telo (teplym cajem apod.), pokud teple, ochlazovat (pamatuju si jen studenou vodu s citronem). Takze asi tak, hodne stesti…
Zkusila bych namočit ponožky do vody s octem, mě to poradila kamarádka když měla malá horečky 40 stupňů a čípky nestačily a zabralo to, přes ty namočené ponožky dát ještě jedny suché a šup pod peřinu. Malé to pomohlo
Moc dekuji za rady, zkusenosti i podporu. Ted se vzbudil a „maminko me je horko“ a namerila jsem mu 39.6 sel spat a mel 38.5 :/
zkusim ten zabal ke kolinkum a zinku na celicko, tim snad nic nezkazim
Můžeš sprchovat vlažnou vodou místo zábalu, teplota vody jen o něco méně než je teplota těla, ale nesmí mu být zima, taky zrovna horečkujem, ale už tyden a od pátku máme antibiotika
A kombinuješ léky? Naše doktorka vždycky říká, že je možné po 3 hodinách střídat Panadol a Nurofen, jsou to jiné účinné látky.
Zatim nekombinuji, ale Dr taky radila, ted mi usnul, tak ho nebudu budit kdyz spi, ale potom zkusim tekuty Nurofen
@Renčí2 Jo, jo, naše dětská říká totéž, že je dobré střídat Nurofen (Brufen, Ibalgin) sirup s Panadolem a pak můžeš i po těch 3 hodinkách, pač každej lék
obsahuje jinou účinnou látku, jak už psala Renči2.
My teď měli taky horečku, ale jen 2 dny, malej k tomu měl afty a bylo to virový, teď prej je těch viróz víc než dost.
Držím palce, ať je malému co nejdřív zase líp, je to hrozný, když jsou nemocní.
Ahojky Nikynko, tak jak je malému, je to lepší? jestli toho včera tolik prospinkal tak mu bude určitě už dneska lépe.. kdyžtak ho sleduj jestli mu nevylézá nějaká vyrážka.. snad jste už v pořádku..
Ježiši Niky, to je hrozné, chudáček.. tak aspon víte už z čeho to má.. atb mu určitě zaberou a bude dobře.. je to strašné vidět prcky tak nemocné.. tak pak dej vědět jak se lepší..
Maminky,
prosim nejake osvedcene typy na srazeni takto vysoke horecky?
Syn v breznu 4roky ma od vcera takhle vysoke horecky, davam Panadol cipky od 15kg protoze si stezuje na brisko, tak nechci aby zbytecne polykal tekute leky, ale vzdy se mu teplota srazi jen k 38.st +- a za kratkou dobu zase vyskoci zpet.Rano okolo 8hod. jsem merila a mel. 39.7 po probuzeni :/
U detske Dr jsme byli dnes rano, nedostali jsme nic. Udelala vytery, ma zarudly krk, ale srazet a srazet, hodne pit a kdyby se to zhorsilo, okamzite dojit :/
ale ja neumim ani udelat zabal, nikdy na horecky netrpel a kdyz mel vyssi teplotu-leky hned zabraly.
Cely hori, je to nejaky vir, chripka…Jinak mu nic neni, ryma, kasel, prudusky ok, vyrazka zadna :/
uz me to desi…