Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, naše malá (23 měsíců) si začala před 14 dny v noci stěžovat, pořád v noci kňourala a říkala:,,Kakání, kakání´´(kakání pro ni znamená ale i čurání, nebo cokoliv, co se tam dole děje), byli jsme v noci vzhůru i třeba 4 hodiny, tak jsme s ní došli k doktorovi, měla tam malinký zarudnutí, doktor řekl, že by to mohli být roupi, protože ti rádi otravujou v noci (já teda nikde nic neviděla, ale i to je prej možný), tak na ně Alička dostala lék a ještě Pimafucin mast na to začervenání, pak jsme ještě doma odchytávali moč na kultivaci. Ta vyšla špatně, e coli v moči, tak dostala antibiotika na zánět močovejch cest. Akorát to začervenání se rapidně zhoršilo, tak dr. vyměnil mast za Fucidin. Ten pomohl, úplně se jí na genitálu sloupala kůže, teď už to má hezký, světlý, ale ještě pořád mažeme. No a teď k věci… jediná chvilka, kdy mi ještě malá nadává, je, když ji namažu tím Fucidinem
pak třeba 10 minut pobrekává, říká to svoje, kakání´, chytá se v rozkroku, pak se uklidní a do dalšího mazání si na to už nevzpomene… myslíte, že ten Fucidin může pálit? Vím, že se používá i na mykózy u dospělejch ženskejch, tak určitě někdo bude vědět… nebo mám hledat příčinu ještě někde jinde? ![]()
Moc díky za odpovědi
@Tarinka Není to spíše Fungicidin? Jestli jo, tak mi nepřijde, že by pálil, ale je možný, že jak ji to mažeš, tak ji to tam vlastně podráždíš ![]()
@j.a.n.i1 právě že Fucidin, jako už jsem zblblá z těch všech názvů serepetiček, tak jsem se běžela podívat
… právě mi přijde, že když ji otřu třeba toaletním papírem, tak nic neříká ![]()
Muže, me pálil jako čert, ale trvalo to vždy jen par minut. Raději používám imazol
V SPC Fucidinu se uvádí, že může dráždit kůži, sliznice:
http://www.sukl.cz/…SPC26433.pdf
V indikaci se uvádí kožní podání (nikoliv na sliznice).
Konzultovala bych s lékařem délku léčby a event. změnu přípravku (např. Macmiror mast), ale to musí samozřejmě rozhodnout Váš lékař.
@Courtney píše:
Muže, me pálil jako čert, ale trvalo to vždy jen par minut. Raději používám imazol
Tak vidíš, no malinká taky vždycky prostestuje jen chvilku, tak to bude asi ono
jsem ráda, protože já už na ni hledám všechny možný nemoci, jinak ten Imazol už taky měla, když byla menší a měla ošklivou opruzeninu, taky jí hned pomohl, akorát že to myslím není antibiotikum, právě jak už jsme s tím začaly, tak se mi zase ta antibiotická léčba nechce nějak přerušovat
no ale máme mazat jen do pondělí, tak to snad už nějak vydržíme, ono jinak to teda zahojil hezky ![]()
@malva píše:
V SPC Fucidinu se uvádí, že může dráždit kůži, sliznice:
http://www.sukl.cz/…SPC26433.pdf
V indikaci se uvádí kožní podání (nikoliv na sliznice).
Konzultovala bych s lékařem délku léčby a event. změnu přípravku (např. Macmiror mast), ale to musí samozřejmě rozhodnout Váš lékař.
Teď jsi mi dala brouka do hlavy, že já toho našeho doktora špatně pochopila, on to tiž nejdřív u toho Pimafucinu říkal, že máme mazat i trochu mezi stydký pasky a pak celý okolí, na další kontrole řekl, že pysky vypadaji dobře, zvenku to teda vypadalo špatně, a že máme mazat tím Fucidinem… no ale nic o tom, že mazat trochu zevnitř, neříkal, ale já to vzala automaticky, že je to stejný, jak u tý předchozí, tak já jsem asi blb
díky moc