Proč by ortoped nenapsal poukaz na obuv?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2935
20.2.14 14:35

proč by ortoped nenapsal poukaz na obuv?

Tak já pořád řeším boty. Budu teď chtít po ortopedovi, aby mi vypsal poukaz na obuv, syn 5 let má valgozitu kotníků, od 3 let nám píše vložky a cvičení a trvá i na kvalitních botách. Já už jsem z toho zoufalá, jelikož sehnat dobré boty není jen tak a už vůbec ne ve velikosti 30. Kotníkáče jsou většinou do vel. 27. A jiné prvky, na kterých on trvá, že má obuv splňovat. No, tak jsem se rozhodla, že koupím vyloženě ortopedickou obuv - sériovou u speciálky, kterou mi vyrobí na základě poukazu. Já si teď říkám, že jsem občas zaslechla takové zprávy, jakože doktor nechce napsat poukaz a pod., tak by mne zajímalo, proč by nenapsal? Pokud přece má dítě danou nějakou vadu, tak je přece na místě, aby dostal kvalitní obuv, a pokud je na tu obuv příspěvek od pojišťovny, tak proč ho nemít. Doktor má za to nějaký postih nebo něco, že by se mohl zdráhat napsat :nevim: Máte někdo zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2895
20.2.14 14:37

Tak to si pockam na odpovedi. Resim taky ted aktualne s nasim ortopedem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
20.2.14 14:39

No já slyšela, že za takovýhle „bonusy“ má „trestný body“ od pojišťovny, páč ta to proplácí… Ale co je na tom pravdy, to netuším

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
20.2.14 14:47
@Krkael píše:
No já slyšela, že za takovýhle „bonusy“ má „trestný body“ od pojišťovny, páč ta to proplácí… Ale co je na tom pravdy, to netuším

Přesně tak.-my jsme také chtěli poukaz na botky, náš ortoped odmítl napsat poukaz, že by to před pojišťvnou neuhájil :nevim: Normálně jsem si drze obtelefonovala ortopedy, který by to napsal. Jeden z 20 se našel :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
20.2.14 14:48
@jannina1 píše:
Přesně tak.-my jsme také chtěli poukaz na botky, náš ortoped odmítl napsat poukaz, že by to před pojišťvnou neuhájil :nevim: Normálně jsem si drze obtelefonovala ortopedy, který by to napsal. Jeden z 20 se našel :)

Masakr.. My teda máme ortopeda známýho, tak ten by to na nás v případě nutnosti snad ani nezkoušel :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
20.2.14 14:48

Jinak lidově řečeno, dostane doktor „sprdunk“od pojišťovny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2935
20.2.14 14:51

No to mě neříkejte, tak na co se pak ty poukazy píšou? Posledně jsem měla napsány boty pro dceru, chodí k jinému ortopedovi, poukaz napsal a já s poukazem šla na pojišťovnu osobně, tam mi jej potvrdili a potvrzené předala výrobci. Přece když to jednou pojišťovna schválí, tak nemůže nějak finančně stíhat ortopeda 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2935
20.2.14 14:52

A co mě řekl tenkrát ortoped, tak že mi to napíše ale že to musí hlavně schválit pojišťovna :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
20.2.14 14:53

Aby ortoped napal poukaz na boty, tak za prvé dg. musí být taková, aby mu dovolila boty napsat. I když občas je to nelogické, že zdravotní obuv dítě potřebje, ale napsat opravdu nelze.
A za druhé-lékaři mají limity-ty vycházejí z předchozího roku.Tzn. za kolik napsal ortopedické pomůcky v roce 2013,tak za tolik může napsat i letos. Pokud tuto částku překročí, tak mu peníze strhnou z jeho příjmů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2935
20.2.14 14:55

No a jak jsem tam šla, tak jsem už v hlavě měla spoustu argumentů, jak se budu obhajovat, že ty boty chci ( dcera má trochu jinou vadu ), ale nikdo nic neřekl, dala jsem to slečně u okýnka, ta to odnesla reviznímu lékaři a donesla potvrzené. To, že by to třeba nechtěla odsouhlasit pojišťovna chápu, ale proč ortoped to právě ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1248
20.2.14 15:09

Záleží na tom zda na danou diagnozu (a jak závažný je stav) vůbec lze napsat poukaz na ortopedickou pomůcku a dále to většinou podléhá schválení revizním lékařem (to je lékař pojišťovny, pokud ten neschválí, tak pojišťovna prostě nezaplatí).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2935
20.2.14 15:13

Tak předpokládám, že klasická ortopedická obuv sériová je na plochou nohu a valgozitu kotníků, na co jiného. Na závažnější vady je pak samozřejmě bota ortopedická individuální dělaná na míru. Na tu je příspěvek od pojišťovny 2000

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí