Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobré ráno všem,
syn (6 měsíců) minulý víkend v noci z pátka na sobotu jednou zvracel (odnesla to celá postýlka) po vypití UM. Poté celý víkend měl průjem a vypil za 24 hodiny cca 500 ml čaje s glukopurem. Pak už byl ok. Od včera má takový divný kašel a dnes v noci zase zvracel po vypití 180 ml UM. Včera celý den nechtěl jíst (vypil max 300 ml UM a snědl pár lžiček banánu s jablkem). Může se mu vrátit střevní viróza?
U doktorky jsi s ním byla? Jinak nevím, co ti tady bude kdo schopný poradit. Tohle je podle mě na návštěvu pediatra.
@Denisa56 nebyla, bo to první zvracení a průjem bylo o víkendu a přikládala jsem to střevní viroze. Nicméně po 4 dnech se to znovu opakuje, takže asi zajdeme. I když nevím, co na něm vykouká… ![]()
@Vermun Dělej, jak myslíš. Já jsem stará škola, dcery mám už dospělé. Ale kdyby mělo moje půlroční dítě průjem, zvracelo, dávivý kašel a nechutenství, tak bych k doktorce šla. Rozhodně si myslím, že na něm „vykouká“ víc, než ostatní maminky tady na netu. ![]()
@Denisa56 průjem nyní nemá (už asi 4 dny ho nemá), JEDNOU zvracelo (dneska), kašle a nechutenství má. K dr zajdeme, ale je tam až odpoledne, tak mě zajímaly názory ostatních.
Já bych okamžitě běžela k doktorovi @Denisa56 nejsi stará škola, pouze normálně uvažující člověk. Pokud mi dítě zvrací a následně nejí tak na nic nečekám a běžím už včera bych šla ![]()
@Vermun no zas tak divná nejsi.. Ono tyhle střevní věci se až na pár vyjímek neléčí, jen je důležitý pitný režim… Možná je to jen souhra náhod, jestli kašle, může zvracet z těch hlenů a žádnou spojitost s tím víkendem to nemá.
@Sibyla0 díky, já už si fakt přijdu jak magor. Nicméně jsem dr volala (má 2 ordinace a každou jinde a v té naší je až odpo), mám to s ní prodiskutované a vím co a jak. Odpoledne tam půjdeme. Nicméně syn už nezvracel, udržel i UM (60 ml) a pije vodu (40 ml). Hodně pláče, ale jen když leží. Jak ho mám na rukách tak míň a když je ve vajíčku, tak vůbec.
@Vermun
Tak ja si taky mylim, ze si normalni, kdyz neletis na pohotovost s ditetem, ktere jednou zvracelo ![]()
@Sarik12 díky, u dr. jsme samozřejmě byli v ordinačních hodinách. Neřekla mi nic nového, uzavřela to jako střevní virózu a mám dávat kulíška.