Full remote práce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
31.7.23 21:15

Full remote práce

Ahoj. Vzhledem ke své situaci (péče o dvě postižené děti, s největší pravděpodobností dlouhodobě) jsem přemýšlela nad zaměstnáním, které by nás do dalších let uživilo. Bohužel to na dalších pár let nevidím na celotýdenní docházku někam v mém ani podobném oboru, tak mě napadlo, že bych se rekvalifikovala na IT testera aplikací, popř podobné, co bych mohla dělat z domu (počítám se zaučením nebo je možná docházka 1-2 dny v týdnu na 4 hodiny). Otázkou je, jestli je toto vůbec reálná myšlenka, popř jestli mám uvažovat ještě o jiných oborech? Napadá mě účetnictví…

Pracovat přes noc je nad mé možnosti, víkendy maximálně dodělávat hodiny, co nestihnu přes týden.

Díky za tipy, kam se podívat.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Mango_Lassi
31.7.23 21:21

Asi tě trochu zklamu, ale dnes práce v IT už není zdaleka full remote. Co skončil covid, přechází se na hybridní model, tj. 3 dny v ofisu a 2 z domova.

Jinak rekvalifikační kurzy na IT pořádá dokonce úřad práce a je to zdarma. Zkus si něco vygooglit.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.7.23 21:27
@Mango_Lassi píše:
Asi tě trochu zklamu, ale dnes práce v IT už není zdaleka full remote. Co skončil covid, přechází se na hybridní model, tj. 3 dny v ofisu a 2 z domova.Jinak rekvalifikační kurzy na IT pořádá dokonce úřad práce a je to zdarma. Zkus si něco vygooglit.

To vím, jen mi jde o to, jestli to nebude ztracený čas :) přeci jen to má být něco, co mě má pár dalších let živit…

• Citovat
  • Upravit
Mango_Lassi
31.7.23 21:28
@Anonymní píše:
To vím, jen mi jde o to, jestli to nebude ztracený čas :) přeci jen to má být něco, co mě má pár dalších let živit…

Pokud si to nezkusíš, jak to máš zjistit?
Poptávka po testerech je, ale musíš umět trochu programovat, logické myšlení a a angličtina je podmínkou.

• Citovat
  • Upravit
16960
31.7.23 21:29

Hele, ja delam testerku, mam po dohode s sefem vicemene neomezeny HO, ale MUSIM delat, byt k zastizeni.
Po pravde neumim si predstavit, jak by ses zvladla postarat o 2 deti a zaroven u toho pracovat :oops: A to te nechci podcenovat. Nehlede k tomu, ze v dnesni dobe je testeru dost - je malo kvalifikovanych programatoru.
Nejprve zjisti, jestli by te to bavilo - treba kurz na youtube - tam je dost informaci..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
31.7.23 21:41

Mojí motivací k práci v IT rozhodně nebyla možnost full remote. Ta přišla až po letech a vnímám to jako benefit, ale dnes už se od toho ustupuje. Respektive možná někdo po dohodě se zaměstnavatelem, ale obecný trend to není. Zkus si o tom na začátek vůbec něco přečíst, v čem ta práce spočívá.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.7.23 21:43

@Králičice tak remote pracuju už několik měsíců, takže svoje možnosti se dvěma dětmi už tak nějak znám. Svou práci si odvádím, ale prostě hledám něco lépe placeného atd…

Spíš mě zajímá, jestli je vůbec reálné pracovat pouze na částečný úvazek takhle. 40 hodin týdně skutečně časově nezvládnu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.7.23 21:45

@Mango_Lassi to taky ale není mou motivací, ale hledám něco, kde skloubím to, co mě zajímá, s mými časovými možnostmi.

• Citovat
  • Upravit
Mango_Lassi
31.7.23 21:50
@Anonymní píše:
@Mango_Lassi to taky ale není mou motivací, ale hledám něco, kde skloubím to, co mě zajímá, s mými časovými možnostmi.

Na částečný úvazek jsem pracovala nějakou dobu po mateřské, jde to. Ale v mém případě šlo o firmu, kde mě dobře znali a zaměstnali už před tím. Jestli seženeš to takhle ihned zkraje, to netuším. Bude záležet na tom, co zaměstnavateli nabídneš.
Projdi si servery s nabídkami práce.

• Citovat
  • Upravit
15717
31.7.23 21:57
@Anonymní píše:

Všechno jde. Problém je v tom, že abys měla požadované nadstandardní benefity, musíš být pro zaměstnavatele něco extra. A to v začátcích jako rychlokvaška bez praxe rozhodně nebudeš. Ale čím dřív začneš, tím dříve něčeho dosáhneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16960
1.8.23 05:05
@Anonymní píše:
@Králičice tak remote pracuju už několik měsíců, takže svoje možnosti se dvěma dětmi už tak nějak znám. Svou práci si odvádím, ale prostě hledám něco lépe placeného atd…Spíš mě zajímá, jestli je vůbec reálné pracovat pouze na částečný úvazek takhle. 40 hodin týdně skutečně časově nezvládnu.

V tomhle případě máš můj obdiv - a to myslím vážně. Hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
15.9.23 15:23

Dobrý den,
přidávám se k příspěvku.
Nevíte někdo o práci na home office? Bohužel na tom nejsem teď zdravotně dobře a potřebovala bych si vydělat nějaké peníze, bohužel ale nemám moc profesních zkušeností.. Věděli byste o něčem, kde by hledali?
Klidně jen nějaké balení bonbónů, cokoliv.. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
26.1.26 11:47

Dobrý den, hodně remote práce nabízí web Startupjobs.cz – jsou tam pozice v IT, HR, financích i administrativě. Často nabízí minimálně částečnou, někdy i plnou práci z domova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat