Kariéra u policie

Anonymní
31.7.23 12:09

Kariéra u policie

Ahoj holky a dámy, mám dotaz. Udělala některá z vás kariéru u policie či jiné takové složky? Jste spokojeně? :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
113
31.7.23 12:44

Udělat kariéru je hrozně široký pojem, každopádně to chce vysokou a nejlépe sloužit v Praze, kde tu,,kariéru´´ udělat můžeš, pokud budeš mít štěstí, budeš se snažit a třeba i někomu podržíš. Práce je to určitě zajímavá, široké uplatnění, hodně výhod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.7.23 12:59

Kariéra u PČR? Určitě udělat jde, ale takové ženy nejspíš nechodí na emimino. Jako všude, musíš mít známosti, ostré lokty, ambice. To nemám. Takže se mi kariéru udělat „nepovedlo“, jenže já po tom absolutně netoužím, jsem spokojená tam, kde jsem. Vyšetřovatelka na SKPV. Proč se vlastně ptáš?

• Citovat
  • Upravit
56505
31.7.23 13:00

@Lucy75

Je u PČR.

Příspěvek upraven 31.07.23 v 13:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.7.23 13:00

Já myslela, ze nemůže mít policista pri práci další úvazek. Teda vím jen o vyjimkach, co musí schválit velitel - instruktor fitness apod.
Mám kamaráda u pcr a říkal, ze je lepší pri práci si udělat školu. Ze nemají někteří rádi, když dojde někdo z civilu s vs a hned je plukovník.

• Citovat
  • Upravit
4385
31.7.23 13:07

Dvě mé známé jsou u policie, nestěžují si. Švagr je též u policie a je spokojený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.7.23 13:12
@Anonymní píše:
Já myslela, ze nemůže mít policista pri práci další úvazek. Teda vím jen o vyjimkach, co musí schválit velitel - instruktor fitness apod.
Mám kamaráda u pcr a říkal, ze je lepší pri práci si udělat školu. Ze nemají někteří rádi, když dojde někdo z civilu s vs a hned je plukovník.

Hodnosti jsou už roky spojené s funkcí a jen se vzděláním nebyly spojeny nikdy.
Pokud se od mého odchodu nic nezměnilo, tak přivýdělek krom správy vlastního majetku, učení a podobně stále není možný a čím nižší kolečko, tím hrozí při provalení větší průšvih :nevim:

Ke kariéře se nemůžu vyjádřit, já celých 15 let makala jen na okresní SKPV. Změny a postup ale závisí od spousty věcí, ne jen od chtění a schopností, jinak u PČR zvlášť, když ptáčka lapají…

• Citovat
  • Upravit
15498
31.7.23 13:13
@Anonymní píše:

To snad ani nejde ne, byt rovnou plukovník, i když má někdo VŠ, musí začít od spoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.7.23 13:24

No jde, kamarád byl na výběrovém řízení na nějakou pozici, je Ing a bude teď podplukovník - takže žádný od začátku.

• Citovat
  • Upravit
113
31.7.23 13:26

@Alušáček Všechno jde, když se chce :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16006
31.7.23 13:28
@Anonymní píše:
Ahoj holky a dámy, mám dotaz. Udělala některá z vás kariéru u policie či jiné takové složky? Jste spokojeně? :kytka:

Chceš pracovat, nebo dělat kariéru? Pokud za b, tak jdi do korporátu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
31.7.23 16:04
@Anonymní píše:
No jde, kamarád byl na výběrovém řízení na nějakou pozici, je Ing a bude teď podplukovník - takže žádný od začátku.

A předtím u policie nebyl? Tzn. že jde přímo „z ulice“ a hned bude taková hodnost? To se mi nezdá pravděpodobné, asi tě kamarád tahá za fusekli.
Zkus si přečíst třeba tohle :

Omezení vyplývající ze vzniku služebního poměru:
Vzhledem k charakteru policejní práce musí policista dodržovat kázeň a přispívat k dobré pověsti a obrazu policie. Na policistu se vztahují i zvláštní omezení základních práv. Policista například nesmí být členem politické strany nebo hnutí ani vykonávat činnost v jejich prospěch. Nesmí být členem řídících nebo kontrolních orgánů subjektů, které provozují podnikatelskou činnost, ani vykonávat jinou výdělečnou činnost než službu podle zákona o služebním poměru s výjimkou činností uvedených v interním předpisu.
Kariérní postup v rámci výkonu služby:
Policista je při přijetí do služebního poměru ustanoven na služební místo v policii, pro které je stanovena služební hodnost vrchní referent. Postup obsazování služebních míst v rámci výkonu služby je upraven zákonem. Na uvolněné pozice (u specializovaných útvarů nebo např. u služby kriminální policie a vyšetřování) je policista ustanoven služebním funkcionářem, přičemž předpokladem pro toto ustanovení je zpravidla účast a umístění na prvním místě ve výběrovém řízení. Výběrovým řízením jsou obsazována místa od služební hodnosti inspektor (tarifní třída 5, hodnostní označení praporčík nebo nadpraporčík) a vyšší. Při výběrovém řízení se posuzuje služební hodnocení policisty, doba trvání služebního poměru, kvalifikace a dovednosti. Po výběrovém řízení ustanoví služební funkcionář na volné služební místo policistu, který se umístil první v pořadí vhodnosti pro obsazované služební místo. Není-li možno tohoto policistu na volné služební místo ustanovit, ustanoví na něj policistu, který se umístil jako následující v pořadí vhodnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3871
31.7.23 16:12

@Bosanoha netahá. Pokud nastupuje bočním vstupem na nějaké odborné místo, pujde na pár měsíců do školy a nastupuje. Policejní advokáti taky nešlapou chodnik. To by jim tam nikdo nešel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
31.7.23 17:07
@Anonymní píše:
Kariéra u PČR? Určitě udělat jde, ale takové ženy nejspíš nechodí na emimino. Jako všude, musíš mít známosti, ostré lokty, ambice. To nemám. Takže se mi kariéru udělat „nepovedlo“, jenže já po tom absolutně netoužím, jsem spokojená tam, kde jsem. Vyšetřovatelka na SKPV. Proč se vlastně ptáš?

Ale to je kariéra ne? Minimálně to dobře zní, vyšetřovatelka :).

• Citovat
  • Upravit
25148
31.7.23 17:17

Co k tomu říct, nemyslím, že je to úplně Kariéra když máš po 30 letech práce s 2 vš a tahání s mrtvolami 50 čistýho… jenže mne to baví a ve školství bych víc neměla
do korporátu nejdu
a není vše o prachách
brácha je plukovník na NCOZ, taky dvě vš, přitom původně vyučený řezník :mrgreen: to všechny podřízené baví, když poví, jak začal :mrgreen:
když se snažíš, tak máš po 10 letech na obvodě 35 čístýho na běžném okrese.. tak si to vyhodnot, zda je to Kariéra
spíš je to Poslání, chceš Pomáhat (chránit úplně neumím, mám blbou manipulaci se zbraní), tak to děláš..
oba s brudrem k tomu máme hlubší motivace…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat