Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj, ráda bych se zeptala, zda máte někdo nějakou zkušenost s fukčním prádlem (triko, body) pro miminka. S dcerou (16M) jezdíme na kole (pokud to jde) denně a v tomhle nestálem počasí přemýšlím zda neinvestovat do nějakého termobodýčka. Kilometrově to nejsou žádne extra treky, ale časově to máme na i na 3 hodiny s přestávkami. Jezdíme spíš lesem. Ty ceny jsou ale děsivé
sama funkční trika na kolo používám. Kalhoty neřeším - tam je jasný softshell. Dík za zkušenosti a případně recenze.
@iwa83 píše:
Ahoj, ráda bych se zeptala, zda máte někdo nějakou zkušenost s fukčním prádlem (triko, body) pro miminka. S dcerou (16M) jezdíme na kole (pokud to jde) denně a v tomhle nestálem počasí přemýšlím zda neinvestovat do nějakého termobodýčka. Kilometrově to nejsou žádne extra treky, ale časově to máme na i na 3 hodiny s přestávkami. Jezdíme spíš lesem. Ty ceny jsou ale děsivésama funkční trika na kolo používám. Kalhoty neřeším - tam je jasný softshell. Dík za zkušenosti a případně recenze.
Dítě jede na kole samo? Jinak nevím, proč by muselo mít funkční prádlo. V 16 měsících jen sedí a nevykonává žádnou činnost a nebo se pletu?
@Kobliha51 samozřejmě, že nejede samo. Ale předse jen z kope dolů to taky kolem ní fouká. Nebo když máme přestávku a chodíme po lese. když bylo venku 30 tak jsem to neřešila. Ale tyhle teploty kolem 20 kdy je chvíli sluníčko, chvíli zataženo a i já jinak vnímám teplotní rozdíly (stín, slunce), prostě nevím zda to řešit nebo ne. Včera měla dost ledové ruce…
každopádně dík za reakci.
Činnost nevykonává, tak bych to asi tak neřešila. Samozřejmě z vlastní zkušenosti vím, že jsou tyto materiály příjemné, odvádí pot, nestudí…ale jak se píše výše - nešlape, snad se zas tak nezapotí. Ledové ruce bude mít asi i tak. Malej to má na kole taky, drží se sedačky, vítr mu na ručky přímo fouká. Přemýšlela jsem nad cyklorukavičkami, jen nevím, jestli jsou pro tak malé děti. Obecně platí, že by dítě na kole mělo být malinko více oblečeno než cyklista. Pro chůzi se dá vždycky přiobléct/vysvléct dle podmínek. Ale klidně bych zkusila zapátrat po funkčních věcech na bazárku, tam by už cena nemusela být tak hrozná, pokud budete víc v klidu… ![]()
@arrow dík. Na bazárek jsem koukala. Dát 1000 za jedno triko nechci. A dávate synovi čepici pod helmu když je větrno? My zatím jezdíme jen s helmou. rukavičky mě něnapadly - otázkou je jak dlouho by té naše šášore vydržely ![]()
@iwa83 koupili jsme funkční teplejší komplet triko s dlouhým ak alhoty klimatex při velkém výprodeji (jinak bych se na to asi vybodla a na nějaké merino určitě) a byly mu dva roky a zatím se do toho ještě vleze - budou mu za chvíli tři. když měl rok a čtvrt, tak měl jen takový ala funkční rolák z decathlonu (velikost pro tříletého, ale on to měl akorát
). v zimě mut o dávám na hory. v sedačce nevím, nám tam nikdy nevydrží sedět, ale na jaře a na podzim, když je kosa a jezdí na odrážedle či kole dávám pod helmu tenoučkou bavlněnou čepici přes uši.
kukla bych na bazárky, event právě ty výprodeje. někdy se najdou super ceny, pokud člověk nechce icebreakra apod.
Mela jsem kdysi pro děti bodycko a svetřík z merino vlny a obojí bylo moc fajn. Kupovala jsem primarne kvůli noseni v šátku, nicméně staly se z toho nejoblíbenější kousky na temer kazdý den. Sice jsem nad cenou trochu zaplakala, ale ve výsledku se investice vyplatila.
Zatím čepku nedáváme, nosí jen helmu. Tenkou čepku má zjara a na podzim…
@iwa83 Deti jezdili a jezdí normálním obleceni. Softshelky, sustaky nebo pogumovany kalhoty, vic tencich vrstev (body, tričko a neprovozoval bunda- podsítě vetrovka, softshelka nebo i ta pogumovany z lidlu) cestou průběžně dooblekat a svlekat dle vývoje pocasi a terenu. Pod prilbu cepicku nebo satek az na podzim/jaro.
Edit: od velikosti 98 se pak dají sehnat funkcnejsi věci za rozumnou cenu ve vyprodejich v obchodech typu sportisimo.
@iwa83 píše:
Ahoj, ráda bych se zeptala, zda máte někdo nějakou zkušenost s fukčním prádlem (triko, body) pro miminka. S dcerou (16M) jezdíme na kole (pokud to jde) denně a v tomhle nestálem počasí přemýšlím zda neinvestovat do nějakého termobodýčka. Kilometrově to nejsou žádne extra treky, ale časově to máme na i na 3 hodiny s přestávkami. Jezdíme spíš lesem. Ty ceny jsou ale děsivésama funkční trika na kolo používám. Kalhoty neřeším - tam je jasný softshell. Dík za zkušenosti a případně recenze.
Ahoj,
já dětem kupuji od outlast a jsem moc spokojená. Funkční oblečení nosíme celoročně, v létě moiru, jaro, podzim, zima outlast. Ano, ceny jsou vysoké, ale na bazárku se to dá.
Kdybyste měla zájem mám 2 body s dl. rukávem vel. 80 k prodeji.
@Profika Děkuji za reakci. Ke značce Outlast jsem se taky dostala a teď malá testuje první kousky. A přijdou mi fajn - takový cenovo-výkonový kompromis. Bohužel velikost 80 je dceři již malá. Jinak bych určitě koupila
@iwa83 píše:
@Profika Děkuji za reakci. Ke značce Outlast jsem se taky dostala a teď malá testuje první kousky. A přijdou mi fajn - takový cenovo-výkonový kompromis. Bohužel velikost 80 je dceři již malá. Jinak bych určitě koupila
Tak to je škoda, vel. 86 dcera ještě nosí, takže nemůžu nabídnout.
Používáme i kuklu pod přilbu, doporučuji, také od této značky.
@Profika na tu kuklu jsem taky koukala. Urcite ji budu objednavat dalsi kousky, tak ji asi vezmu.