Jak léčit furunkl v uchu

79
1.2.24 21:01

Furunkl v uchu

Ahoj, zajímalo by mne zda někdo řešil podobný problém. Včera mě z ničeho nic začalo bolet levé ucho, na pohotovosti mi zjistili furunkl v levém zvukovodu. Naordinovali framykoin, mám tam třikrát denně kápnout nebo strčit namočenou vatičku, nic víc dělat nemám. Jenže dnes je bolest ještě větší, jela jsem tedy znova na ORL, kde mi jen zopakovali to co včera. Prý si mám k tomu brát analgetika a čekat. Jenže já jsem nyní 16tt a mohu jen paralen, který mi nezabírá. Navíc všude čtu, že se mají u furunklu v uchu brát i celkově ATB, ale mě žádné nedali a já se teď bojím zda lokální léčba stačí? Měl někdo podobný problém? Pokud ano brali jste u celkově ATB? Jak dlouho to bolelo? Pomohlo něco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
1.2.24 21:15
@Malinnka17 píše:
Ahoj, zajímalo by mne zda někdo řešil podobný problém. Včera mě z ničeho nic začalo bolet levé ucho, na pohotovosti mi zjistili furunkl v levém zvukovodu. Naordinovali framykoin, mám tam třikrát denně kápnout nebo strčit namočenou vatičku, nic víc dělat nemám. Jenže dnes je bolest ještě větší, jela jsem tedy znova na ORL, kde mi jen zopakovali to co včera. Prý si mám k tomu brát analgetika a čekat. Jenže já jsem nyní 16tt a mohu jen paralen, který mi nezabírá. Navíc všude čtu, že se mají u furunklu v uchu brát i celkově ATB, ale mě žádné nedali a já se teď bojím zda lokální léčba stačí? Měl někdo podobný problém? Pokud ano brali jste u celkově ATB? Jak dlouho to bolelo? Pomohlo něco?

Návštěva dalších lékařů.
Furunkl jsem zažila několikrát. Poprvé děs a hrůza. Ostatní jsem zvládla zavčasu doma, ale neměla jsem jej v uchu, ale na lépe přístupných místech.
Bolest šílená, zlatá bolest zubu a všechny ostatní bolesti co jsem kdy zažila. Nemohla jsem si ani sednout, ani lehnout, nic nepomáhalo.
Já jsem s ním skončila poprvé v nemocnici na pohotovosti (v době svátku, perfektní péče :palec: ), kde ho museli říznout ať vyteče hnis, poté každý den na drén, samozřejmě antibiotika.
Kdybych přiznala své další problémy, které jsem jim zatajila, tak bych skončila v nemocnici na lůžkovým. Měla jsem začátek otravy krve.
Takže u tohohle svinstva už bych neriskovala a když bolest neustupuje nebo v mém případě by někdy domácí léčba nezabrala, tak bych jela směr pohotovost.
Na ostatní jsem používala nějakou vodičku (název už nevím) a propíchávala je ať vyteče hnis (nemá se to, ale hnis vytekl)

• Citovat
  • Upravit
15850
1.2.24 21:31

Pokud jsi těhotná, tak se ATB indikují opravdu jen ve vážných případech.
Konkrétně já, jsem prodělala akutní otitidu ve 3. měsíci těhotenství, šílená bolest s vysokou teplotou. Ani Paralen mi nebyl nějak doporučován… max 250 mg. Takže, jsem si dělala raději zábaly, které pomohly i bez toho Paralenu.
Ucho mi nakonec píchli, ale bez ATB. Také jsem si měla jen kapat.
Takže ATB, zase nejsou žádnou spásou v každém stavu.
Důvěřuj více svému lékaři, však oni už ví co dělat. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
2.2.24 01:30

A píchnout to nemůžou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
2.2.24 08:15

@Malinnka17 Furunkl jsem měla několikrát na mnoha místech až už vnitřní část stehna, zadek….v uchu jsem však ještě nezažila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
2.2.24 08:29

@uběhaná máma
Prý zatím ne, že musí být úplně dozrálý 🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
2.2.24 08:33

@Černá Madonna
Jj ta bolest je hrozná, nejde myslet na nic jiného. Jej tak to jsi si taky užila svoje 😔Tyhle věci v těhu jsou fakt za trest😔Já bych jim i věřila, ale ta mastička vůbec nepomáhá a mě už bolí půlka hlavy😏 Jen mě zajímalo, jestli to taky někdo neřešil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
2.2.24 08:33

@zulu630
Já právě taky nikdy ne a ta bolest je fakt šílená🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
2.2.24 08:36

@Malinnka17 Už moc horších bolestí není, trpím na to v poslední době pořad častěji a častěji. Čím muže být příčina? Většinou je udela na zadku nebo na vnitřní části stehna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
2.2.24 09:04

@zulu630 Jako opravdu je to hodně bolestivá záležitost😔 Mě řekli, že je to slabou imunitou, prý pokud se bude dělat častěji, tak se dělá nějaká vakcína

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí