Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Já jsem měla jen jeden fusak a to zimní a dávala jsem ho od podzimu do jara. Podle počasí jsem do něj dítě oblékla víc nebo míň. Sama už dávno nosím zimní bundu, nechci prostě ráno mrznout. A sedící nebo ležící nehýbající se dítě myslím si fusak ocení.
Asi trochu vybocuju ale když je kolem tech 10-12stupnu pod mrakem, tak má jen tepláky, body, mikinu, podzimní bundu a cepku..a má příjemně na zatylku ani není zpoceny..ruce ma ledovky ale to i když je 25..fusak na kočár mám nachastany už jen ten zimní do - XY..mám i podzimní emitex, ale Malej už ma 1,5roku a dost chodí vedle kočárku, tak si myslím, ze na nej ani nedojde
@Anonymní píše:
Už jste některé dávali fusak do sporťáku? Nebo něco na ten způsob? Není ještě brzo? Nějak se nemůže rozhodnout jestli není ještě brzo.![]()
. Teploty se nám tu pohybují kolem 10C
.
Zatím ne.. ale uvažuji na ráno. Mívame tu kolem 2 st
zatím má jen zateplené tepláky, na sobě mikinu s chlupem.. plus fleece deku. V kočáru spí, max 3 h. Po usnutí akorát přikrývám ruce, ty měl jinak jak led ![]()
Ráno 2 stupně, odpoledne 11, kolem 4-5se to ochlazuje, v noci 5. ![]()
@Anonymní píše:
Mikina, teplá bunda, punčocháče, zateplený kalhoty pletená deka a nánožník. Přišlo mi ale že to bylo málo.![]()
![]()
Ty jo, tak takhle bych maleho navlekla jen do minusu
vcera v 1 stupni mel kalhoty, body, mikinu, bundu a cepici a bohate stacilo
Loni touhle dobou už sem fusak dávala ale malé byly 3 měsíce…teď ještě nemá, jen punčocháče body mikinu, kalhoty, boty, a případně slabou bundu… čepici jak kdy, většinou si ji hned strhne takže řeším kapucí když fouká…deku mi skopava…ale mám ji pro případ že by usnula
@Luminance píše:
Ty jo, tak takhle bych maleho navlekla jen do minusuvcera v 1 stupni mel kalhoty, body, mikinu, bundu a cepici a bohate stacilo
Ještě by lidi mělo psát jak jsou ty decka starý. Já mám 5m a pro ležící placku by to bylo za me v 1 st málo
Těch proměnných je hrozně moc, to prostě musíš posoudit dle situace… kromě věku dítěte i třeba to, jestli i fouká nebo je vlhko - pak je pocitová teplota úplně jiná, jestli jdeš s tím kočárem jen deset minut do obchodu nebo do tramvaje, nebo na dvouhodinovou procházku podél řeky… ![]()
@NicknackEK 1,5 oblíkám stejně.
Teď ráno měl tedy Soft. overal, protože je mokrá tráva.
Ale my jsme hooodně venku.
@hospodki synovi bylo minulou zimu 7 mes + a třeba kombinézu jsme neměli vůbec po celou zimu. Do fusaku měl tepláky, to bohatě stačilo a na hořejší zimní bundu, protože nechtěl být zachumlaný ve fusaku.
Rukavice neměl snad nikdy. Nesnášel je už jako mimino.
Záleží i na konkrétním dítěti. ![]()
@NicknackEK píše:
Asi trochu vybocuju ale když je kolem tech 10-12stupnu pod mrakem, tak má jen tepláky, body, mikinu, podzimní bundu a cepku..a má příjemně na zatylku ani není zpoceny..ruce ma ledovky ale to i když je 25..fusak na kočár mám nachastany už jen ten zimní do - XY..mám i podzimní emitex, ale Malej už ma 1,5roku a dost chodí vedle kočárku, tak si myslím, ze na nej ani nedojde
Taky tak. Potkavam chodici deti v zimnich kombinezach, co budou delat v zime? Podle me je dobry ty deti taky trochu otuzovat.
U nás třeba včera přes den bylo 12 stupňů. Dcera 1,5 roku měla - body s dlouhým, mikinu, softshellovou bundu, softshellove kalhoty, punčocháče a podzimní čepici, na kočárku přes ni dávám deku.
Když je ráno pod 10 stupňů, tak dávám podzimní fusak a oblékám stejně. Zimní nemám v plánu pořizovat, jelikož už chodí, tak stejně budu dávat kombinézu a normální zimní oblečení, aby se mohla proběhnout. Na kočárku přes ni dám deku, fusak a nánožník. Dle situace. Snad to bude stačit.
@NicknackEK
Oblékám podobně, zejména podle me mami mám prý „studený odchov“. Ostatní děti jsou navlečené a ještě ve fusaku. A právě znepokojuje mě, že má ty studené ruce
, jinak zátylek taky teplý. Tak nevím, jestli jí je zima nebo je to ok ![]()
@Nicole 1234 píše:
U nás třeba včera přes den bylo 12 stupňů. Dcera 1,5 roku měla - body s dlouhým, mikinu, softshellovou bundu, softshellove kalhoty, punčocháče a podzimní čepici, na kočárku přes ni dávám deku.Když je ráno pod 10 stupňů, tak dávám podzimní fusak a oblékám stejně. Zimní nemám v plánu pořizovat, jelikož už chodí, tak stejně budu dávat kombinézu a normální zimní oblečení, aby se mohla proběhnout. Na kočárku přes ni dám deku, fusak a nánožník. Dle situace. Snad to bude stačit.
Fakt puncochace a kalhoty? Moje stejne stara ma jen teplaky a to jsme venku dlouho.
Tak minulou zimu jsem šla k prosincovému porodu v teniskach a podzimní bundě ![]()