Od kdy dávat fusak?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14679
18.8.14 13:28

@74paja Taky záleží zda je v zavinovačce, já měla malou v zavinovačce až do 5.měsíce :lol: pak když už nebyla zavinutá, tak na ní ležela, takže přikrytí stačilo.

Pak mám jednu známou, která měla malého v jen ve slabém kabátku, bez čepice. jen ve slabém fusáčku :zed: a strašně se divila, že jsem jí všichni řekli at ho přioblékne. 14 dní na to byli v nemocnici z dýchacími cestami :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
18.8.14 13:33

@Lussye No jo, ale zakladatelka pise, ze v zari bude mit mimco uz tri mesice. To by mu ze zavinovacky uz asi trcely nohy ne? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14679
18.8.14 13:35
@74paja píše:
@Lussye No jo, ale zakladatelka pise, ze v zari bude mit mimco uz tri mesice. To by mu ze zavinovacky uz asi trcely nohy ne? :lol:
jak říkám, já měla malou do 5 měsíců v zavinovačce :mrgreen: a prcek to nebyl.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
18.8.14 13:36

Tak díky holky ;).. Uvidíme jak bude ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
18.8.14 13:39

@Lussye To vážně? Já fotila schválně našeho prcka, když měl tři měsíce a my ho doma jeste tahali v zavinovačce a vypadal jako vajíčko. Tělo zabalený a pak trčící nožičky… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14679
18.8.14 13:43
@74paja píše:
@Lussye To vážně? Já fotila schválně našeho prcka, když měl tři měsíce a my ho doma jeste tahali v zavinovačce a vypadal jako vajíčko. Tělo zabalený a pak trčící nožičky… :mrgreen:

ve 3 měsících v pohodě, ve 4 měsících se už vykopala, ale pořád chtěla být zavinutá, v pátém jí začali trčet nohy.
Ona byla ale letní, tak já jí pak šila jednu slabou a větší o 10cm. na spaní :pankac:

spát šla jako kuklička a probudila se zavinovačkou kolem pasu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
18.8.14 14:03

Nikdy :mrgreen: radši jsem používala bundy/ kombinézy a podle potřeby dávala deku.

• Citovat
  • Upravit
451
18.8.14 14:07
@andelka83 píše:
Určitě..vždyť někdy je v říjnu teploučko, a jindy málem sněží.
Já jsem měla teda flísový fusak Emitex, a do něj na podzim teplejší dupačky a mikču nebo bundičku nahoru, a v zimě kombinézku.

Od Emitexu máme teplý zimní i jarní/podzimní fusaky a jsem s nimi naprosto spokojená! Navíc jsou za dobrou cenu.. Mohu jen doporučit!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
18.8.14 14:15

Dávala jsem taky okolo těch 10 stupňů. Měla jsem emitex, u toho šel celý vršek odepnout, takže když bylo tepleji odepla jsem a dítě leželo jen na spodku fusaku přikryté dekou. Radši jsem děti jako miminka v zimě tolik neoblíkala a dávala je do fusaku např. zavinutá ve slabé dečce. Bylo to rychlejší než je oblékat do x vrstev. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
18.8.14 14:20
@lucenka píše:
Nikdy :mrgreen: radši jsem používala bundy/ kombinézy a podle potřeby dávala deku.

V tomhle já vidím zásadní problém nemožnosti ubrat vrstvu… Když půjdu s miminem do obchodu, tak se mi zdá dost problematické ho svlíkat z kombinézy. Za mě je lepší víc vrstev, v teple mít rozepnutý fusak a věci na miminu. Možnost přihodit ještě deku apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
18.8.14 14:23
@74paja píše:
V tomhle já vidím zásadní problém nemožnosti ubrat vrstvu… Když půjdu s miminem do obchodu, tak se mi zdá dost problematické ho svlíkat z kombinézy. Za mě je lepší víc vrstev, v teple mít rozepnutý fusak a věci na miminu. Možnost přihodit ještě deku apod.

Tak mimino jsem do obchodu nebrala, případně se kombinéza dala celá rozepnout. A další zimu už mu byl rok, takže nebyl problém v obchodě bundu sundat.

• Citovat
  • Upravit
7182
18.8.14 19:49

@74paja Tak snad poznas, jestli je diteti dobře. Fusak ma nahradit vrchní vrstvu oblečení. Představ si samu sebe narvanou do několika vrstev, kombinézy a navrch ve fusaku. První dítě se mi narodilo v listopadu a zimu přežilo bez fusaku. Druhé ma byt taky v listopadu a fusak mít též nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
18.8.14 22:17

@Raduš.ka44 Já se řídím tím, že si představím sebe, jak ležím v mrazu někdě venku na lehátku. Jen v zimní bundě by mi teda bylo zima, já osobně bych potřebovala i ten spacák…
Taky je velký rozdíl v tom, jak teplou má dítě kombinézu a fusak. Taky mírnější zima ve městě nebo třeskutá někde na horách. Jestli jsi venku půl hodiny, nebo dítě spí v kočárku čtyri hoďky.
Napsat, že v zimě není potřeba fusak je tím pádem dost subjektivní názor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
18.8.14 22:28

@74paja Tak třeba můj prcek se narodil v prosinci. Chodili jsme ven i v chumelenici, pokud bylo do -5, pokud svítilo sluníčko tak na chvíli i ve větším mrazu. A stejně jsme fusak nevyužili. A to mi ještě babička jela na chatu pro beránka po mně. Ale bylo mi příjemnější dát dítě do kombinézy a pak podle potřeby na něj dát deku/ nánožník. Kdyby měl kombinézu a fusak, tak by se mi upekl.

• Citovat
  • Upravit
7182
19.8.14 18:23

@74paja No jo, jenže ty jsi „rozmazlená“, dítěti se teprve termoregulace vyvíjí a na co si ho zvykat na teplo (a teď nemyslím, že ho necháš mrznout)? Moje dítě nemělo ani tu kombinézu - teda párkrát ano, ale dostali jsme ji pozdě, byla mu brzy malá. A hlavně mi přišla zbytečně teplá, dostalo ji, jen když bylo pod nulou. Nikdy se mi nestalo, že bych ho vytáhla z kočáru a bylo studené, prochladlé. Naopak - na rozdíl ode mě je syn otužilý, když já se klepu v mikině a ve vestě, on ještě lítá v tričku. ;) Ale každého věc, jak dítě obléká. Mě lidi ve městě pomlouvali, že dítěti ten fusak nedám, mě je zase líto, když vidím teple oblečené dítě navrch narvané ve fusaku, zatímco maminka si vesele vykračuje v tričku a diví se, že jí dítě tolik řve. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí